En Hızlısı Google Chrome

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Chrome'un yeni yayınlanan beta sürümü yapılan testlerde tüm rakiplerini geride bıraktı. Google Chrome kullanıcılarını hız konusunda memnun etmeye devam ediyor.

Google geçtiğimiz gün Chrome web tarayıcısının yeni beta sürümünü kullanıma sundu.
Yeni sürümün en iddialı olduğu konu ise hız. Yapılan testler yeni Chrome betanın rakiplerinden daha hızlı olduğunu ortaya koydu.
chrome_sunspider copy1273129593.jpg
Chrome rakiplerini geride bıraktı
V8 JavaScript motoru sayesinde hızı büyük ölçüde artan Chrome, Sun Spider adlı test yazılımında Opera 10.53, Safari 4.0.2 ve Firefox 3.7'nin pre-alfa sürümlerinden biri karşısında birinci oldu.
:: Chrome'un yeni sürümünü kullanıyor musunuz?
Yazan: Emre Demiray
SDN - http://shiftdelete.net

hakndemir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün denemek için kurdum işteki bilgisayara gerçekten çok hızlı açıyor sayfaları, evdeki bilgisayara da kurdum gider gitmez..

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Evet hız konusunda rakipsiz ama çökmeler konusundada rakipsiz...

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Çöksede - göçsede her zaman Chrome :)

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
işin içinde google olduğundan dolayı. chrome kullanmıyorum. forever open source

mr_rain

Guru
Reaksiyon puanı
454
Kararlı sürüm çıkmadan hiçbir betayı kullanmam. :sleep:

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Bu geçerli bir sebep olamaz. Google'ın ne yanlışı var?

google ı sevmiyorum. dünyayı tekelinde tutmaya çalışıyor. ayrıca google insanları haberleri olmadan trackliyor. bununla ilgili bir çok makale var. onun için her türlü yazılımda açık kaynak kodu tercih ediyorum

UndyingDarkness

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Emin ol Google'da, Facebook'da, Apple'da bütün dev yazılım ve internet devleri bilgilierimizi alıyor. Maalesef güç onlarda ve sağlayıcı da onlar. Şahsen benim bilgilerim onların işine yaramaz. Onlara bu imkanıda vermeyiz istemezsek :)

realmanager

Profesör
Reaksiyon puanı
99
bu haber sırf haber olsun diye yapılan bir haber
bu test ise sırf torba dolsun diye yapılan bir test
bilmeyen kullanıcıları da kandırın böyle
nightly buildlerle test yaptınız demek
o sürümler saat başı hatta dakika başı değişiyor
daha ne diyim, hem de teknoloji sitesi

ekleme: chrome open source değil ama chromium open source
içerisinde sadece birkaç ufak şey yok ki onları zaten google yazmadı, google onların da kodunu açmak için uğraşıyor mesela h264 için vp8 hamlesi yapacak

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
henüz yüklemedim. ie den de hızlı mı onu göremiyoruz bu testte

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
Emin ol Google'da, Facebook'da, Apple'da bütün dev yazılım ve internet devleri bilgilierimizi alıyor. Maalesef güç onlarda ve sağlayıcı da onlar. Şahsen benim bilgilerim onların işine yaramaz. Onlara bu imkanıda vermeyiz istemezsek :)

forever open source:thumbup1::thumbup1::thumbup1:

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Reaksiyon puanı
2,285
Çöküşlerde bir numara :D
Firefox <four> diyorum :)

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
bu çökme hikayesinede bir anlam vere bilmiş deyilim..bir ara flaşplayer'den kaynaklı çöküşler oluyordu ama uzunca bir süredir oda yok.. şirkette yaklaşık on kişi chrome'nin geliştici sürümünü kullanıyoruz hiç birimizde böyle sorunlar olmuyor..

origami__1988

Profesör
Reaksiyon puanı
17
Hızlı olması önemli değil benim için aslı önemli olan güvenlik.

ben sistemimde önceki aylarda 2 tarayıcı vardı. Opera ve Chrome. İkisi de kullanılıyordu. Abim Chromeyi ben Operayı kullanıyor idim. Ama hep bir şey dikkatimi çekiyordu. Chrome kullandığım zamanlar bilgisayarda tarama yaparken spyware, adware vs.. olduğu söyüyorda bana program. Ben de Chromeyi kaldırdım ve Firefoxu yükledim.

Sonuç mu? Daha önce 3 günde bir tarama yapıyordum ve mutlaka bilgisayarıma spyware ve adwareler bulaşıyordu. Ama firefox ve opera yı kullandıktan sonra yani chrome ye elveda dedikten sonra 2 haftada bir tarama yapıyorum ve bir tane bile spyware ve advarelere rastlamıyorum. farklı farklı programlada denedim. Sonuç hep aynı çıktı.

Opera da hızlı tek eksiği son versiyonları biraz fazla ram yiyor ve bazı sitelerde sorunları var. Ram sorununun ve diğer sorunların yeni versiyonlarında çözüleceği opera tarafından söylendi.

Bir de hız konusu nedir ki aralarında saatlik dilimler yok.

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
hız olarak, linke tıklamadan sayfayı açabilecek seviyeye gelse dahi sayfaları adam gibi göstermedikten sonra hiç bir işe yaramaz :D çok fazla uyumluluk sorunu var chrome un. sonuna kadar Opera diyorum, sadece hız değil her şey için :)

kaldı ki tarayıcınız roket gibi de olsa, sunucu geç cevap veriyorsa veya internet bağlantınız yavaşsa yapabilecek hiçbir şeyiniz yok :D

pesimist

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,164
Google kadar param olsa ben de bir tarayıcı yapar testlerde EN HIZLI OLMASAM DA en hızlı çıkarım.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Yeni bir şey değil bu, 1 yılı aşkın zamandır en hızlısı olduğunu söylüyor, testlerini paylaşıyorum.

mericbasket

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar o kadar araştırma yapılıyor ama bence bir yanlışlık olmalı. Haberi görür görmez kurdum chrome'u ve açtım. Bazı sayfaları açarken belli bir yavaşlama tespit ettim ve firefox'u açtım. Firefox'ta girdiğim sitelerin daha hızlı açıldığını gördüm. Önceden girmediğim sitelere bile girerken firefox daha hızlı. Chrome'un tek hızlı açtığı sayfa google.com.tr idi.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Firefox ve opera diyorum.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Bütün yapılan yorumları okudum ve şeunu anladım... Bütün tarayıcılar bütün sistemlerde aynı omuyor... Mesela kimi arkadaşlar çöküyor derken kimileri ise hiç çökmüyor diyor... Kimileri sayfaları dzgün göstermiyor uyumsuzlk var derken kimilerine göre ise böyle bişey söz konusu değil... Kimilerine göre Chrome sayfaları geç açıyor o kadarda hızlı değil derken kimileride çok hızlı jet gibi diyorlar... Yani herkesin sisteminde bu tarayıcılar değişiyor...En iyisi hangisi size daha çok uygunsa onu kullanın..

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Bütün yapılan yorumları okudum ve şeunu anladım... Bütün tarayıcılar bütün sistemlerde aynı omuyor... Mesela kimi arkadaşlar çöküyor derken kimileri ise hiç çökmüyor diyor... Kimileri sayfaları dzgün göstermiyor uyumsuzlk var derken kimilerine göre ise böyle bişey söz konusu değil... Kimilerine göre Chrome sayfaları geç açıyor o kadarda hızlı değil derken kimileride çok hızlı jet gibi diyorlar... Yani herkesin sisteminde bu tarayıcılar değişiyor...En iyisi hangisi size daha çok uygunsa onu kullanın..

Kısmen doğru bu söylediklerin. Aslında en hızlı her durumda en hızlı olmalı ama senin de belirttiğin gibi sistemden sisteme fark varmış gibi görünüyor. Ancak 10 senelik bir sistem ile tarayıcı performans kıyaslaması yapmak pek doğru olmaz. Hız farkını görebilmek için ortalama bir sistem yeterli. P4 cpu'lu, eski bir vga ve ram ile bu yazılımlar arasındaki farkı göremezsiniz.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
En hızlısı opera google chrome tam tersine çok yavaş kullanmıyorum ...

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hız herşey değildir bence. firefox belki chrome kadar hızlı değil ama firefox millet kullanışlı eklentileri sebebiyle tercih ediyor. diyeceksiniz ki chrome de eklentiler var. var olmasına var da firefox eklentileri kadar işlevsel değiller. bu nedenle firefox kullanmaya devam.

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
19:45

En hızlısı opera google chrome tam tersine çok yavaş kullanmıyorum ...

19:49

Opera ve ie 8 tercih ediyorum...

19:55

En güvenilir tarayıcı ie8 ve opera...

Hocam 10 dk içinde 3 tarayıcı konusu bulup Ie8 ve Opera yazmanın maksadı nedir acaba?
En büyük Beşiktaş der gibi tarayıcı mı savunulurmuş. Madem bu kadar körü körüne bağlısın, bizim bilmediğimiz bir şeylerini söyle de biz de sevelim bu tarayıcıları değil mi?:)