En Çok Kullanılan İnternet Tarayıcıları (2011)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Firefox'tan şaşmıyorum.

Diğerlerine de bakıyorum arada ama 5 dakika dayanamıyorum. :)

Reaksiyon puanı
2,148
Chrome geçti diyorlardı. Ama bu istatistikte de geçer sürekli artışta ve firefox sürekli düşüşte.

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Kafama göre bir tarayıcı bulamadım ona yanarım :D Bana göre hepsinin bir eksiği oluyor...

--- Mesaj Güncellendi ---

Chrome geçti diyorlardı. Ama bu istatistikte de geçer sürekli artışta ve firefox sürekli düşüşte.

Bu istatistiğe göre Firefox düşüşte, Chrome yükselişte... İkisinin toplam verilerini toplasak acaba Chrome Firefox'u geçmişmidir :D

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Bu tablodan hiçbirşey anlamadım, büyük ihtimal doğru da değil zaten.

Dünya genelindeki kullanımda chrome firefoxu yakaladı %2'lik bir fark var bu yıl sonuna kadar büyük ihtimal chrome geçmiş olacak.

y21QT.jpg

Türkiye geneline bakarsak chrome zaten çoktan geçti, artık chrome'nin birinci derece rakibi firefox değil.

4Pmxo.jpg

kaynak

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Sitedeki bilgi:

Browsers that count for less than 0.5% are not listed.

W3Schools is a website for people with an interest for web technologies. These people are more interested in using alternative browsers than the average user. The average user tends to the browser that comes preinstalled with their computer, and do not seek out other browser alternatives.

These facts indicate that the browser figures above are not 100% realistic. Other web sites have statistics showing that Internet Explorer is a more popular browser.

Anyway, our data, collected from W3Schools' log-files, over many years, clearly shows the long and medium-term trends.

Kısacası, teknolojiye ilgisi olan insanlar arasında yapılan bir araştırma, geneli yansıtmıyor. Internet Explorer, yine lider maalesef.

Persona Grata

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
53
Opera'nın oranı şaşırttı açıkçası. Neyse, çok fazla kişi kullanmasın, bu keyif bize kalsın. :P

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
alın sizin olsun:) hatta sürüm bile çıkartmasınlar sadece size mail olarak gelsin, keyiften geberin:D

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Tablo inandırıcı gelmedi bana

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Chrome' un yakındır tahtı eline geçirmesi... :devil:

Kahnweb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Chrome kullanıcısıyım. İşlerimi en kolay ve kolay şekilde hallettiğim bir tarayıcıdır, önceliği alacağını düşünüyorum :)

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Çevremde en az 30 kişiyi İE kullanmaması, Firefox ve Chrome (eklenti desteklerinden dolayı) kullanması konusunda ikna etmiş biriyim. Ama halen İE kullanacak kadar bilinçsiz insanlarında olduğu aşikar.
Bilinçli tüketim için eğitim şart.

KadirSenkaya

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hız bakımından Chrome çok iyi ve yükselişte. IE 9'u hiç beğenmedim. IE daha da düşecek gibi.

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Her insanı aynı ölçüde memnun etmek zordur. Ama benim Opera kullanma tercihim, elimin alışkın olması. İstediğim gibi düzenleyebilmem. Çeşitli bilgisayarlarda çalışırken yerimi çubuğunun alta ve ya sağa alınabilmesi. Panel kısmında çeşitli niteliklerde araçlar barındırması. Mail istemcisinin bulunması ve Link ile gerekli(belki biraz daha fazla olabilirdi) verileri bilgisayarlar arasında eşleyebilmem.

Bunun dışında performans konusunda bence tarayıcıların bir sıkıntısı yok. IE9 ve IE10 bile yeni nesil tarayıcılara göre oldukça iyi durumdalar. Opera'nın da herhangi bir konuda eksiğini göremiyorum.

Uyumsuz siteler konusunda ise kim ne derse desin, %90 oranında Opera'ya bilinçli yapılan bir işlem var. Yani web sitesi Opera'yı bilerek engelliyor. Bazı durumlarda ise Opera'nın sorunu olabildiği gibi kullanılan içerik engellemelerde de sık sık problemle karşılaşan kullanıcılar var.

Opera belki gözünüze küçük bir şirket gibi görünebilir ama web sektörüne yön veren bir çok insan Opera'da çalışıyor ve Opera (Mozilla gibi) web standartlarının öğrenilmesi ve yaygınlaşması için çalışmayalar yapıyor. Açık webe inanıyorlar ve bu yüzden ayrı bir sempati duyuyorum adamlara.

Opera'nın göremediğiniz diğer bir yönü ise mobil alanda çok güçlü olmaları. Google'ın kendi telefon üreticisi ve işletim sistemi var. Microsoft'un pazara sunduğu yeni bir işletim sistemi var. Nokia ve Apple ve Samsung da yabana atılacak şirketler değiller. Buna rağmen Mobil alanda en fazla kullanılan tarayıcıları Opera üretiyor. Popülerlik başarı açısından bir kriter olmasa da Opera'nın bu alanda oldukça iyi olduğunu göstermek için yeterli bir sebep sanırım. Mobil haricinde geçmişte arabaları, oyun konsolunu ve şimdi de televizyonları webe bağlıyorlar. TV sektöründe de bir çok firmayla anlaşmış durumdalar ve yakında televizyonlarda da tarayıcı rekabeti başlayacak.

hostagedown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
opera bir dönem kullandım, mozilla da kullandım, kullandım oğlu kullandım ama "bir chrome" değiller arkadaşlar.

y_ates

Dekan
Reaksiyon puanı
65
Opera performans olarak en iyi tarayıcı katılıyorum, ama sitelerle de en uyumsuz tarayıcı. Kimden kaynaklandığı beni ilgilendirmiyor açıkçası, ben sayfaları düzgün gösterip gösteremediğine bakarım. Norton'un tarayıcı koruması ile de uyumsuz. Ayrıca IDM ile de sorunlu. Başlarım öyle tarayıcıya.

Chrome'u ise tarayıcıdan saymıyorum. Geçen gün Comodo Dragon kurdum, performansı Chrome'dan daha iyi. Sanırım bilgileri çalacağım diye her veriyi toplamaya çalışması tarayıcıyı da yavaşlatıyor.

Firefox ise oyun hamuru gibi, istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz. Sevme nedenimiz de bu zaten. Her şeyi geçtim; Adblock Plus, Stylish, Download Helper gibi eklentileri bile tek başına birer kullanma sebebi. Hız konusunda da bir eksiği yok. Daha ne diye diğer tarayıcılarla uğraşayım ki?

greench

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Opera performans olarak en iyi tarayıcı katılıyorum, ama sitelerle de en uyumsuz tarayıcı. Kimden kaynaklandığı beni ilgilendirmiyor açıkçası, ben sayfaları düzgün gösterip gösteremediğine bakarım. Norton'un tarayıcı koruması ile de uyumsuz. Ayrıca IDM ile de sorunlu. Başlarım öyle tarayıcıya.

Chrome'u ise tarayıcıdan saymıyorum. Geçen gün Comodo Dragon kurdum, performansı Chrome'dan daha iyi. Sanırım bilgileri çalacağım diye her veriyi toplamaya çalışması tarayıcıyı da yavaşlatıyor.

Firefox ise oyun hamuru gibi, istediğiniz şekle sokabiliyorsunuz. Sevme nedenimiz de bu zaten. Her şeyi geçtim; Adblock Plus, Stylish, Download Helper gibi eklentileri bile tek başına birer kullanma sebebi. Hız konusunda da bir eksiği yok. Daha ne diye diğer tarayıcılarla uğraşayım ki?
Firefox'u beğenme sebebiniz hakkında değil de diğer mesele hakkında bir şey söylemek isterim. Sayfanın kimin nasıl kodladığı önemli değil tarayıcınız düzgün açması önemli diyorsunuz. Web standartları madem önemli değil, o zaman web standartlarnın yaygın olmadığı ve Netscape - Internet Explorer savaşının olduğu zamana geri dönelim ve web sayfalarının yarısını açmak için Internet Explorer diğer yarısını açmak içinse Internet Explorer kullanalım. :) Bu, bir çırpıda atılacak bir konu değil maalesef :) Umarım yanıldığınız noktayı anlatabilmişimdir.

3. parti uygulamaların bence hepsi gereksiz. Daha çok web teknolojileri ile hazırlanmış şeyler ilgimi çekiyor. Tabi bu kişisel bir görüş. Siz severek Norton kullanabilirsiniz.