En Büyük Dolandirici : Avea!

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
İlk olarak konu doğru yerdemi bilmiyorum değilse de taşınsın lütfen.

En büyük dolandırıcı GSM operatörü AVEA

Başımdan geçeni anlatıyorum;
Telefonum Blackberry,
Operatörüm Avea,
Tarifem HerYöneSınırsız + BBS Servisleri (Sınırsız GPRS) + 150 SMS

Ve bu bahsettiğim tarife ve diğerlerinin toplamı 100~110 lira gibi bir tutara denk geliyor. Kimi aylarda 150 SMS'i aştığımda en fazla 120 lira ödemişimdir 7 aydır. Fakat son ayda 508,80 TL 'lik bir tutarla karşılaştım. Faturamı incelediğimde ise saçmanın saçması, adiliğin adisi, kalitesizinde kalitesizi bir durumla karşılaştım:

Gördüğünüz gibi parantez içinde "Sınırsız GPRS" ibaresi, iki satır altında ise GPRS kullanımı için kesilen 304,80 TL'lik bir tutar görünmekte. Ve ben bu telefonu, tarifeyi 7 aydır kullanıyorum, 7 aydır da 120 TL'nin üzerinde hiç fatura ödemedim, bu faturanın hesap kesim tarihine kadar da telefonumdan internet erişimi konusunda hiçbir farklı işlem yapmadım.

Tabi hemen müşteri hizmetlerini aradım durumu belirttim, bir kayıt alacaklarını, bana geri dönüş yapılacağını belirttiler. Ayrıca bana WAP bağlantısı yaptığımı ve bu yüzden böyle bir tutarın ortaya çıktığını belirttiler ki, kesinlikle aslı yoktur. Daha doğrusu, ben telefonumdan 7 aydır olduğu gibi sadece Mail Alışverişi, Anlık Mesajlaşma Yazılımları ve Facebook kullanmaktayım.

Dün geri dönüş yapıldı ve aslında böyle durumda böyle bir iade yapılamayacağını fakat memnuniyetim açısından bana bu tutarın geri ödeneceği söylendi. (300 TL'lik bir tutarı geri ödeyeceklerini söylediler ki, buna eklenen 18% KDV ve 25% ÖİV tutarını ödemiyorlar. Zaten üç beşten vazgeçtim, adamlar resmen soyuyorlar göz göre göre)

Bugün ise bir bayan tekrar aradı ve bana yanlış bilgilendirme yapıldığını, bana yalnızca 300 TL'nin üstündeki tutarı, yani 4,80 TL 'lik bir tutarın iade edilebileceğini belirtti... Bunu duyduktan sonra zaten AVEA hakkında kesin bir yargıya vardım ve birşeyler söyledim bayana ve kapattım. Sinirden adeta elim ayağım titremeye başladı, gidip bir bardak su içtim ve tekrar aradım müşteri hizmetlerini.

Ben sizinle yargı karşısında bu konuyu görüşmek istiyorum, bunun için görüşmem gereken herhangi bir birim varmı diye sordum kendilerine ve bana detaylı faturalarımın gönderilebileceğini, bu konunun yönetimde tekrar tartışılabileceğini vs vs. caydırıcı amaçlı önerilerde bulunmaya başladılar, hiç dinlemeden telefonu kapattım. Ve şu anda avukatlık yapan bir arkadaşımın ofisindeyim. O şu anda mahkeme için dilekçeyi hazırlamakta, ben ise;

AVEA'nın bu ALÇAK Dolandırıcılığı'nı mümkün olduğu kadar duyurmaya çalışmaktayım.

İlk olarak burada paylaşıyorum, ve bu işin peşini bırakmayacağım. Son olarak;

Avea kullanan arkadaşlarım, çok dikkatli olun, bunlar kapkaççılardan da, tefecilerden de, hırsızlardan da çok daha tehlikeli haberiniz olsun!

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Hemen tüketici haklarına başvurun derim. Bunun dışında yaşanan durumu gazeteye de ilan olarak verebilirsiniz. Hürriyet' in vs.. ücretsiz ilan bölümü vardı sanırım bu gibi durumlar için.

Bu nedenlerden dolayı faturalı hat kullanmıyorum zaten, güvenemiyorum operatörlere. Hele Avea zerre kadar çekmeyen hattına o kadar parayı istiyor, çok saçma...

WordPress

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yav kardeş ne aveası abuk subuk gsm şirketiyle ne uğraşıyosun.turkcell ve vodafon en iyi.aveayı oldum olası sevmemişimdir.

0ReiS0

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Başımızdakiler vatandaşı düşünseydi ne bunlar nede bankalar vatandaşı kimse ezemezdi avrupada bunlar batarken türkiyede tavan yaptı !!!!

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Aman aman, sakın! Sakın bulaşmayın AVEA 'ya..

Tüketici Hakları 'na da başvuracağım, dava da açacağım..

Bunlar gerçekten kalitesiz, pislik insanlar. Hele o arayan kadın, kalite standardları gereği görüşmeleri kaydediyorlarmış lafta... Böyle bir uykudan yeni uyanmış gibi, kapat şu telefonu der gibi bir konuşma tavrı.. Sen önce müşterinle kaliteli bir görüşme yap insafsız terbiyesizler!

keyloger

Rektör
Reaksiyon puanı
237
sikayetvar.com'a da aynısını yaz derim. :)

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Türk Telekom iştiraki bir şirket ne bekliyordunuz !

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
O sınırsız GPRS'in bir süresi olmalı. Yoksa tabi bir avea mağazına git aynen anlat. Mantıklı bir açıklamaları yoksa öyle dava aç. Hemen mahkeme köşelerinde uğraşmaya değmez pek. Son çaren o olsun

yolcu66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlk olarak konu doğru yerdemi bilmiyorum değilse de taşınsın lütfen.

En büyük dolandırıcı GSM operatörü AVEA

Başımdan geçeni anlatıyorum;
Telefonum Blackberry,
Operatörüm Avea,
Tarifem HerYöneSınırsız + BBS Servisleri (Sınırsız GPRS) + 150 SMS

Ve bu bahsettiğim tarife ve diğerlerinin toplamı 100~110 lira gibi bir tutara denk geliyor. Kimi aylarda 150 SMS'i aştığımda en fazla 120 lira ödemişimdir 7 aydır. Fakat son ayda 508,80 TL 'lik bir tutarla karşılaştım. Faturamı incelediğimde ise saçmanın saçması, adiliğin adisi, kalitesizinde kalitesizi bir durumla karşılaştım:

serefsizlerj.jpg

Gördüğünüz gibi parantez içinde "Sınırsız GPRS" ibaresi, iki satır altında ise GPRS kullanımı için kesilen 304,80 TL'lik bir tutar görünmekte. Ve ben bu telefonu, tarifeyi 7 aydır kullanıyorum, 7 aydır da 120 TL'nin üzerinde hiç fatura ödemedim, bu faturanın hesap kesim tarihine kadar da telefonumdan internet erişimi konusunda hiçbir farklı işlem yapmadım.

Tabi hemen müşteri hizmetlerini aradım durumu belirttim, bir kayıt alacaklarını, bana geri dönüş yapılacağını belirttiler. Ayrıca bana WAP bağlantısı yaptığımı ve bu yüzden böyle bir tutarın ortaya çıktığını belirttiler ki, kesinlikle aslı yoktur. Daha doğrusu, ben telefonumdan 7 aydır olduğu gibi sadece Mail Alışverişi, Anlık Mesajlaşma Yazılımları ve Facebook kullanmaktayım.

Dün geri dönüş yapıldı ve aslında böyle durumda böyle bir iade yapılamayacağını fakat memnuniyetim açısından bana bu tutarın geri ödeneceği söylendi. (300 TL'lik bir tutarı geri ödeyeceklerini söylediler ki, buna eklenen 18% KDV ve 25% ÖİV tutarını ödemiyorlar. Zaten üç beşten vazgeçtim, adamlar resmen soyuyorlar göz göre göre)

Bugün ise bir bayan tekrar aradı ve bana yanlış bilgilendirme yapıldığını, bana yalnızca 300 TL'nin üstündeki tutarı, yani 4,80 TL 'lik bir tutarın iade edilebileceğini belirtti... Bunu duyduktan sonra zaten AVEA hakkında kesin bir yargıya vardım ve birşeyler söyledim bayana ve kapattım. Sinirden adeta elim ayağım titremeye başladı, gidip bir bardak su içtim ve tekrar aradım müşteri hizmetlerini.

Ben sizinle yargı karşısında bu konuyu görüşmek istiyorum, bunun için görüşmem gereken herhangi bir birim varmı diye sordum kendilerine ve bana detaylı faturalarımın gönderilebileceğini, bu konunun yönetimde tekrar tartışılabileceğini vs vs. caydırıcı amaçlı önerilerde bulunmaya başladılar, hiç dinlemeden telefonu kapattım. Ve şu anda avukatlık yapan bir arkadaşımın ofisindeyim. O şu anda mahkeme için dilekçeyi hazırlamakta, ben ise;

AVEA'nın bu ALÇAK Dolandırıcılığı'nı mümkün olduğu kadar duyurmaya çalışmaktayım.

İlk olarak burada paylaşıyorum, ve bu işin peşini bırakmayacağım. Son olarak;

Avea kullanan arkadaşlarım, çok dikkatli olun, bunlar kapkaççılardan da, tefecilerden de, hırsızlardan da çok daha tehlikeli haberiniz olsun!

haha aylardır ben yazarken bana bazıları deli diyordu hatta avea yanlıs bilgi veriyom diye beni sikayet etti...dememki napmacakmısız AVEA KULLANMAYACaKMISIZ HELeDE İNTERNETİNİ :4::4::4::4::4::4::4::4::4::4::4:
:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
geçen ay hattı aveaya taşımıştım (hangi akla hizmet taşıdıysam). hattı kırıp yeni hat aldım vodafone dan. dayanamadım :angry:

Micuvan

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
57
Avea'dan çok memnunum :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
bilgi icin tesekkurler.hic kullanmadim avea kullanmamda.duzgun cekmiyo bi kere

turgutreisfb

Profesör
Reaksiyon puanı
37
bizede valla gına getirdi ailecek avealıyız ama uygun değil tarifeler
vodafone en iyisi diyorlar

sdelta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
145
Normal telefon hattı olsun, 3g olsun en iyi kapsama alanı ve hızı kesinlikle TURKCELL veriyor.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
yazık çok yazık böle kurumları allah ıslah etsin.

Pupilla

Dekan
Reaksiyon puanı
139
benim de tanıdığın başına böyle bi şey geldi. her ay max 80 gelmesi gereken fatura 120 lira geldi.ilk önce aveayı aradı güzel küfürleri sıraladı sonra da hattını kapattı.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
AVEA nın bu ilk vukuatı değil ki?
Geçen sene de buna benzer olaylar yaşanmış
İnsanlar 300-400 Tl faturalar ödemişlerdi...

Olay basitti...

Şu Fiyata Sınırsız Konuşma diye bir kampanya başlatıyor...
Sözleşmenin altında miroskopla görünecek kadar bir yere AVEA kampanyayı taraflara haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir yazıyor...
Sonra 15 gün geçince kampanya kullanıcıdan habersiz kaldırılıyor...
Tüketici ise kampanyanın kalktığından habersiz sınırsız konuşmaya devam ediyor
Faturalar da takır takır yazılıyor...

AVEA işte böyle bir şirket...

Senin GPRS olayına gelince
VODAFONE fatura stop gibi bir uygulama yapıyor
Sen interneti ne kadar kullanırsan kullan belli bir üst limite geldikten sonra artık İnterneti sınırsız kullansan da fatura orada duruyor...

Vodafone Türkiye Satış ve Müşteri Hizmetlerinden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Sinan Kızıldağ Vodafone abonelerine özel hazırlanan "Fatura Stop" uygulaması ile ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Müşterilerimizi koruyan ve müşteri memnuniyetini ön plana çıkartan "Fatura Stop" ile tavan fiyat uygulamamızla abonelerimizin sürpriz fatura tutarıyla karşılaşmalarına izin vermiyoruz. "Fatura Stop" sayesinde, hem ön ödemeli hem faturalı abonelerimiz, standart tarife kullanımlarında ve aylık 250 MB, 1 GB ve 5 GB'lık 3G+ mobil internet paketi kullanımlarında veri aşımı gerçekleştirdiği taktirde belirlenen tavan fiyatının üzerine hiç bir ek ücret ödemeyerek �limitsiz- kullanım imkanına sahip oluyorlar. Özgürce interneti kullanmaya devam ederken, faturalarının tutarına sınır geliyor"

İşte Müşteri memnuniyeti budur...
İşte Müşteriyi düşünmek budur...

------------

Bu arada dün Allah'ın dağına Piknik yapmaya gittik...
AVEA lı arkadaşlar kayalara tırmanıp telefon çektirmeye çalışırken Vodafone lu arkadaşlar onlarla dalga geçmek ile meşguldü :)

byharby

Profesör
Reaksiyon puanı
21
kardeş avealı değilim ama senin elind ispat var. Haklısın.Hemde sonuna kadar. Onları şikayet et.Tazminat aç.

SwateR

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
662
Pesimist' e bile pes dedirten Avea' dan ne beklenir ki :)

Bende Turkcell' deyim. Hiç memnun değilim. Askere gideceğim diye numaramı taşımayada gerek yok. Vodafone' dan şikayetçi olan var mı :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
vodafone iyi.kendine uygun bi tarife secersen.ben memnunum.ama sebeke yonunden en iyi turkcell

ramaknisnan

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bana da geçen ay her yöne 1000 SMS kazandızğımı belirten SMS geldi ( e-faturaya geçme hediyesi) . Bu ay faturaya bir de baktım ki, 15 TL + KDV SMS ücreti gelmiş.(normalde hiç SMS göndermezdim, sırf ücretsiz diye yolladım). Allah bu AVEA yı bildiği gibi yapsın. Verdiğim paralar haram zıkkım olsun onlara...

Vendetta_

Profesör
Reaksiyon puanı
75
Avea çekmiyo bile :D bizimkiler şarköye mi ne gittiler turkcell çekiyo avea çekmiyo saçmalığa bak ölsem almam aveadan

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Avea, Facebook amelelerinin mesajlaşma işini görüyor ancak:D

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yeni aklıma geldi!

Acaba data kablosuyla pc üzerinden internete bağlandın mı ? Eğer bunu yaptıysan faturan bu şekilde gelebilir. Çünkü yaptıysan eğer bu yasaktır. Böyle bir uyanıklı yaptın mı bilmyiorum ama yaptıysan da, Sınırsız gprs kullanımı sadece cep telefonu üzerinden sınırsız yapılabilir. Hatta imzaladğın kağıtlarda da bu mevcut. Eğer yaptıysan dedim gibi dava felan açmaya çalışma haksız yere :D

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bak önce psikiyatra git psikolojim bozuldu gibisinden daha sonra dava aç çok faydasını görürsün manevi tazminat davasıda açarsın :D şaka değil :) ben seneler önce bırakmıştım aveayı lanet bir operatör turkcell faturalı kullanıyorum haa o sütten çıkmış akkaşıkmı elbette hayır :) kamuda yediği naneyi bilmeyen yok :) ama misal gprs üzerinden kotayı aşsanız bile size gelecek en yüksek tutar 99 tl dir. vodafone de fatura stop uyarısı çok iyi. neyse umarım derdine deva bulabilirsin çok zor bir durum.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
11 Yıldır Turkcell. Çok da memnunum. Kampanyaları takip ettiğiniz sürece en ucuza konuşursunuz.. Misal 40 tl yolladım 200 tl geldi. Bildiğiniz 200 tl. Tarifem üzerinden. Hatta diğer yönlere de 2 dk 65 krş.

10 tl ye her yöne 5000 sms de var.

Müşteri hizmetleri ise alanın ötesi :)

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
Yeni aklıma geldi!

Acaba data kablosuyla pc üzerinden internete bağlandın mı ? Eğer bunu yaptıysan faturan bu şekilde gelebilir. Çünkü yaptıysan eğer bu yasaktır. Böyle bir uyanıklı yaptın mı bilmyiorum ama yaptıysan da, Sınırsız gprs kullanımı sadece cep telefonu üzerinden sınırsız yapılabilir. Hatta imzaladğın kağıtlarda da bu mevcut. Eğer yaptıysan dedim gibi dava felan açmaya çalışma haksız yere :D

Hayır. Yalnızca telefonumdan bağlandım.

---------- saat 20:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:22 eklenmişti ----------

AVEA nın bu ilk vukuatı değil ki?
Geçen sene de buna benzer olaylar yaşanmış
İnsanlar 300-400 Tl faturalar ödemişlerdi...

Olay basitti...

Şu Fiyata Sınırsız Konuşma diye bir kampanya başlatıyor...
Sözleşmenin altında miroskopla görünecek kadar bir yere AVEA kampanyayı taraflara haber vermeden değiştirme hakkına sahiptir yazıyor...
Sonra 15 gün geçince kampanya kullanıcıdan habersiz kaldırılıyor...
Tüketici ise kampanyanın kalktığından habersiz sınırsız konuşmaya devam ediyor
Faturalar da takır takır yazılıyor...

AVEA işte böyle bir şirket...

Senin GPRS olayına gelince
VODAFONE fatura stop gibi bir uygulama yapıyor
Sen interneti ne kadar kullanırsan kullan belli bir üst limite geldikten sonra artık İnterneti sınırsız kullansan da fatura orada duruyor...

İşte Müşteri memnuniyeti budur...
İşte Müşteriyi düşünmek budur...

------------

Bu arada dün Allah'ın dağına Piknik yapmaya gittik...
AVEA lı arkadaşlar kayalara tırmanıp telefon çektirmeye çalışırken Vodafone lu arkadaşlar onlarla dalga geçmek ile meşguldü :)

Peki bu tavan fiyat neye göre belirleniyor?

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hayır. Yalnızca telefonumdan bağlandım.

---------- saat 20:24 eklendi ---------- önceki mesaj saat 20:22 eklenmişti ----------

Peki bu tavan fiyat neye göre belirleniyor?

"Fatura Stop" sayesinde, hem ön ödemeli hem faturalı abonelerimiz, standart tarife kullanımlarında ve aylık 250 MB, 1 GB ve 5 GB'lık 3G+ mobil internet paketi kullanımlarında veri aşımı gerçekleştirdiği taktirde belirlenen tavan fiyatının üzerine hiç bir ek ücret ödemeyerek �limitsiz- kullanım imkanına sahip oluyorlar. Özgürce interneti kullanmaya devam ederken, faturalarının tutarına sınır geliyor" Fatura Stop ile örneğin 1GB'lık mobil internet paketinden yararlanan bir Vodafone 3G+ mobil internet abonesi, aylık 30 TL ödüyor. Abone, paket aşım ücreti olarak her 100 MB için 5TL ödüyor ancak "Fatura Stop" hizmeti sayesinde ne kadar veri kullanırsa kullansın, toplam faturası hiç bir şekilde ayda 100 TL'yi geçmiyor. Vodafone aboneleri bu sayede ayda 100 TL'ye limitsiz internet kullanma imkanına sahip oluyorlar.

Phabio

Doçent
Reaksiyon puanı
6
"Fatura Stop" sayesinde, hem ön ödemeli hem faturalı abonelerimiz, standart tarife kullanımlarında ve aylık 250 MB, 1 GB ve 5 GB'lık 3G+ mobil internet paketi kullanımlarında veri aşımı gerçekleştirdiği taktirde belirlenen tavan fiyatının üzerine hiç bir ek ücret ödemeyerek �limitsiz- kullanım imkanına sahip oluyorlar. Özgürce interneti kullanmaya devam ederken, faturalarının tutarına sınır geliyor" Fatura Stop ile örneğin 1GB'lık mobil internet paketinden yararlanan bir Vodafone 3G+ mobil internet abonesi, aylık 30 TL ödüyor. Abone, paket aşım ücreti olarak her 100 MB için 5TL ödüyor ancak "Fatura Stop" hizmeti sayesinde ne kadar veri kullanırsa kullansın, toplam faturası hiç bir şekilde ayda 100 TL'yi geçmiyor. Vodafone aboneleri bu sayede ayda 100 TL'ye limitsiz internet kullanma imkanına sahip oluyorlar.

Tamam anladım orasını ama bu tavan fiyatı kim neye göre belirliyor?