En baba rockçılar

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Onlar rock’ın gerçek babaları. Bir yandan sahnelerde tozu dumana katarken, diğer yandan da evde çocuklarıyla aile hayatı yaşıyor ve belki de geleceğin rock yıldızlarını yetiştiriyorlar

612303_detay.jpg

OGÜN-OZAN SANLISOY
“Birlikte We Will Rock You şarkısını söylüyoruz”
Ogün Sanlısoy’un (40) oğlu Ozan Barış, 4.5 yaşında. Annesine daha düşkün ama müzik konusunda babasını tek geçiyor! “Ozan doğmadan önce yaptığım bir ninni vardı, annesinin karnındayken de dinletirdim. Onu mırıldandığımda rahatlayıp uyuyor” diye anlatıyor Sanlısoy. O ninni, Üç adlı albümündeki gizli şarkı. Babaoğul birlikte Queen’den We Will Rock You şarkısını söylemeyi seviyorlar. “Baba olunca zamanında babamın söylediği ama takmadığım sözlerini anladım” diyor Sanlısoy.

ASFALT DÜNYA’DAN ERTAN-BEREN HAKTANIR
“Grubun yeni albümünden bir şarkıyla uyuyor sadece”
Eşi Burcu hamileyken, Asfalt Dünya’nın gitaristi Ertan Haktanır (32) da grubun ikinci albümü için çalışıyormuş. Son Rock’n Coke’ta sahne aldıklarında, Beren babasını ilk kez sahnede görmüş; ama annesinin karnında 7 aylıkken! Şimdi 15 aylık olan Beren, Asfalt Dünya’nın sonbaharda çıkacak albümünden bir şarkının akustik versiyonuyla uyuyor sadece. “Beren bir aylıktı, hiç durmadan ağlıyordu, ne yapsak susmadı. O sırada yeni albümün demosunu dinliyorduk. Bu şarkı başlayınca Beren birden sustu. O gün bugündür, uyku vakti gelince onu çalıyoruz” diye anlatıyor babası. Beren, sert bir şarkı dinlerken dizlerini kırıp babasına bakarak kafasını sallamaya başlıyor. Yani geleceğin rockçısı yetişiyor!

ZİFT’İN GİTARİSTİ OLAY-ALP ANDAÇ
“Beni televizyonda görünce ‘Baba’ diyerek ekrana yapışıyor”
Zift’in gitaristi Olay Andaç’ın (37) oğlu Alp, 2.5 yaşında. Grubun klip şarkısı Üvey Aşklar, Alp’in favorilerinden. Klibini televizyonda görünce “Babaaa!” diyerek ekrana yapışıyor. Alp daha küçükken çok sevdiği için Fairground Attraction’ın Sign My Love şarkısıyla çok vakit geçirmişler. Şimdiden ritm tutabiliyor Alp. Babasının gitarlarına ilgisi büyük. Babası, onun mutlaka dinlemesi gereken albümleri şöyle sıralıyor: 1- Radiohead - Ok Computer, 2- Black Crowes - Southern Harmony and the Musical Companion 3- Pearl Jam - Ten.

BULUTSUZLUK ÖZLEMİ’NİN BABASI NEJAT-DENİZ YAVAŞOĞULLARI
“Her baba sahneye çıkar sanıyordum”
26 yaşındaki Deniz Yavaşoğulları anlatıyor: “Babamı 3-4 yaşından beri sahnede görüyordum ve her baba sahneye çıkar sanıyordum. Küçükken MFÖ hayranıydım. Babam beni Mazhar Alanson’la tanıştırdığında heyecandan yüzüne bakamamıştım. Ortaokul-lise yıllarında herkes gibi ben de Bulutsuzluk Özlemi dinliyordum. Arkadaşlarım Nejat Yavaşoğulları’nın kızı olduğumu öğrenince ‘Konsere gidelim’ diye ısrar ediyordu. 20-30 kişi birden kulise girdiğimizi hatırlıyorum.” “Müzik dinlemeye Michael Jackson’la başladı” Baba Nejat Yavaşoğulları anlatıyor: “Deniz, dinleyeceği müzikleri kendi seçti. Michael Jackson ile başladı. 3-4 yaşlarındayken MFÖ fanatiğiydi. Ortaokulda klasik rock’la tanıştı, Led Zepplin severdi. Sonra Metallica dönemi geldi. Şimdilerde daha alternatif müzikler dinliyor. Piyano ve biraz da gitar çalıyor. Evinde elektro gitarı ve amfisi var, zaman zaman çalıyor. Yaratıcı bir potansiyeli var. Eskiden ben gitarda o piyanoda, Hayır Hayır şarkısını çalardık.”

DREAM TV’NİN BABASI ŞAFAK-DERİN ONGAN
“Bir dönemi Duman’la geçti, tüm festivallere gitti”
Dream TV Genel Yayın Yönetmeni Şafak Ongan’ın (37) 4 yaşındaki kızı Derin, 6 aylıktan beri İstanbul’daki bütün festivallere gidiyor. “Annesi Derin’i uyuturken Şebnem Ferah’ın Bugün şarkısını ve Derin’in hala söylediği Divane Aşık Gibi türküsünü söylerdi. 18 aylıkken Teoman’ın Sus Konuşma şarkısını plastik gitarıyla çalardı. Bir dönemi Duman’la geçti. Hatta babaannesine gittiğinde Dibine Kadar şarkısını bilmedikleri için sinirleniyordu. Annesi ona her tür müziği dinlettiği için Odam Kireç Tutmuyor, Katibim gibi parçaları da biliyor. Şu sıralar Aylin ablasının (Aylin Aslım) Aşk Geri Gelir şarkısını, Manga’yı, Athena’yı ve “John Lennon Amca”sını seviyor. Ama Aylin Aslım’la ve Manga’yla bir araya geldiklerinde şarkı söylemiyor bir türlü. Şebnem Ferah konserini en önde izledi, sonra da “Bana ayaklı mikrofon alın” diye tutturdu, aldık. U2 ve Metallica konserlerini izlemesini istiyordum, gittik. Şimdi bir Madonna konserine gitmek istiyoruz.”

VEGA’DAN TUĞRUL-CEYLİN AKYÜZ
“5. Senfoni’yi mırıldanıyor, Vega şarkılarını pek beğenmiyor”
Vega’nın yani Deniz-Tuğrul Akyüz çiftinin 2.5 yaşında bir kızları var: Ceylin. Doğduğunda özel bir karışık CD hazırlamışlar, özellikle Air’in Alone In Kyoto şarkısıyla uyuyor Ceylin. “Baba Vega” “O şarkı çalarken insan zaten uyuşuyor. Ceylin’in 1 yaşından beri seslere büyük merakı var. Çok güzel şarkı uyduruyor! Sallasa bile her söylediği notalı gibi. Deniz’in öğrettiği şarkıları söylüyor. Bir de Beethoven’ın 9. ve 5. senfonilerini mırıldanıyor. O doğduğundan beri klasik müzik dinler olduk. Ben de tekrar klasik gitar çalmaya başladım, hoşuna gidiyor. Birkaç kez Vega’dan Bihaber’i dinlettim, pek beğenmedi galiba! Vega yerine Datarock ve Hot Chip dinlemeyi seviyor” diye anlatıyor.

Kaynak