- Reaksiyon puanı
- 530
Fenerbahçeli Emre Belözoğlu kendisine yapılan bir faul sonrası faulü yapan Kayserisporlu oyuncu Cangele'yi saha kenarından resmen tehdit etti..
Fotografta da gördüğünüz gibi boğazını keserim anlamını taşıyan hareketi sizlerle paylaşıyorum...
Atatürk ne de güzel demiş: Ben sporcunun zeki, çevik ve ahlaklısını severim diye...
Birilerinin bu sözü bu oyuncuya hatırlatması gerekir...
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Emre'den Fenerbahçe'nin resmi sitesine açıklama! (10.03.2009)
"Evet orada ortaya çıkan bir hareket var ama, bu hareketin bir de öncesi var. Orada iki kişinin arasında geçen diyaloglar var. Bunları kimse duymadı ve bilmiyor. İnsanlar bunları duymadan, bilmeden yorumlar yapıyor. Hele hele söz konusu olan Emre Belözoğlu ise, bu çok daha kolay yapılıyor. Bu olay daha önceki bir olayın yansıması.
Bu yansımadan önce rakip takım oyuncularıyla girdiğim diyaloglar ve bana yapılan benzer hareketler var. Bir kere gazetelerde yazıldığı gibi benim o maçta esas olarak sorun yaşadığım oyuncu Saidou değil, Cangele. Sadece bana ait görüntüler mercek altına alınıyor. Rakip oyuncuların neler yaptığı da bir çok kamerayla böyle detaylı incelenirse, olayın anlamı ve nedeni daha iyi anlaşılır.
Yoksa ben durduk yere niye öyle bir hareket yapayım. Maç içindeki aşırı motivasyonla yapılmış bir hareketti o. Dediğim gibi hep bizim yaptığımız hareketler mercek altında. Bir de rakiplerimiz neler yapmış acaba? İncelensin ve ortaya çıkarılsın. O zaman medyada daha adaletli yorumlar yapılır belki" dedi.
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ve beklenen özür geldi!.. (FB Resmi Sitesi 11.03.2009)
Kayseri maçında meydana gelen olayları sürdürmek ve büyütmek adına yapılan bu tür haberler, hem oyunculara, hem de Türk sporuna büyük zarar veriyor. Maç içinde gelişen olaylar ve artan tansiyona bağlı olarak yapılmış hareketler var. Bu hareketlerin telafisi de karşı takımdaki oyuncuyla aramda yaşanmıştır.
Dünyanın her yerindeki futbol karşılaşmalarında maçın gerginliğiyle rakip futbolcular arasında birtakım usulsüz davranışlar yaşanır. Önemli olan bu davranışların telafi edilebilir düzeyde olmasıdır ve herkes bilsin ki bu sağlanmıştır. Bir diğer önemli nokta ise biz futbolcuların sahada ve saha dışında göz önünde olan insanlar olduğumuz için daha dikkatli hareket etmemiz gerektiğidir.
Bu nedenle Kayseri maçında kameralara yansıyarak kamuya mal olmuş hareketim, devamında gelişenler kameraya yansımadığı için ve popülist habercilik anlayışlarıyla yanlış anlaşılmalara sebep vermiş olabilir. Ben yinede yanlış anlaşıldıysam futbolseverlerden özür diliyorum"