Elementary OS kullananlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan xnes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Stabilite nasıl?
Ücretsiz indiremiyoruz sanırım?
Sistemim: Acer Aspire 5742G 5 GB Ram İ5 460m Nvidia gt420m 1 GB ekran kartı

Günlük ve yazılım için kullanacağım.

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Genel kullanımda sıkıntı çıkarmaz ama bazı kısıtlamaları size sıkıntı çıkarabilir. Örneğin masaüstü ne kısayol koyamiyorsunuz bazı uygulamalarla oluyor ama

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Genel kullanımda sıkıntı çıkarmaz ama bazı kısıtlamaları size sıkıntı çıkarabilir. Örneğin masaüstü ne kısayol koyamiyorsunuz bazı uygulamalarla oluyor ama
Hocam takas alanı oluşturduğum zaman kullanılamaz oluşuyor. Boş alan da. Bunun çözümünü biliyor musunuz?

MrtAltg

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
12,109
Ekran görüntüsü veya ne yaptığınızı anlatırmısınız tam olarak.

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Ekran görüntüsü veya ne yaptığınızı anlatırmısınız tam olarak.
Düzelttim hocam.
Başkalarına yardımcı olabilmesi açısından;
Swap area logical alan olarak kalmalı
Yükleme yapılacak olan disk ise primary olmalı. İkiside primary olunca kullanmaya izin vermiyor birini.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Ayrıca şahsen ElementaryOS önermem. Görünüş için birçok şeyden kısılmış bir dağıtım. Pantheon masaüstü diğer masaüstleri kadar rahat bir kullanıma ve özelleştirmeye sahip değil. Mint Cinnamon kurup aynı görünümü elde edebilirsiniz.

xnes

Öğrenci
Reaksiyon puanı
27
Ayrıca şahsen ElementaryOS önermem. Görünüş için birçok şeyden kısılmış bir dağıtım. Pantheon masaüstü diğer masaüstleri kadar rahat bir kullanıma ve özelleştirmeye sahip değil. Mint Cinnamon kurup aynı görünümü elde edebilirsiniz.
Elementary OS 2-3 saat deneyimlerim. Beğenmedim linux mint e göre biraz daha yavaş. Linux mint xfce kullanıyordum daha önce bu sürüm tamamen boş olduğu için içinde birçok şeyi barındırmıyor. Mint KDE geçeceğim.

syche

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
macOS kullanıyorsanız ve Mac arayüzüne alışıksanız önerebilirim ama Ubuntu tabanlı dağıtımlarda bence Ubuntu'dan da kat kat iyi olan Linux Mint öneririm.

EFI Shell

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
19,245
Elementary OS yerine Ubuntu kurmanız daha iyi olur.

Syphex

Asistan
Reaksiyon puanı
84
Yeni bir kullanici iseniz Arch'in kurulumunda zorlanabilirsiniz. Mint Cinnamon size uygun olacaktir.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
907
Stabil degil. Goruntusu hosunuza gittiyse daha stabil bir dagitim kullanip Pantheon masaustu ortamini kullanirsaniz daha saglikli olur.