Samet UCA
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 2,926
Arkadaşlar merhaba.
Elementary OS kurdum ve web tasarım işlerime buradan devam etmek istedim.
Apache mysql kurulumlarını tamamladım. Namı değer localhost üzerinden dosyalarımı çalıştırmak istediğimde,
var/www altına kaynak dosyalarımı taşımam gerekiyordu.
Ancak bu klasöre dosya taşıyamıyorum. Klasörün ikonu kilitli görünüyor ve izin verilmiyor. Bu izin olayını nasıl aşabiliriz acaba bir çaresi var mıdır?
Daha açıklayıcı olması için şu görseli paylaşıyorum.
Görüldüğü üzere Proje1 Klasörü içerisindekileri var/www/html klasörü içerisine atmam gerekiyor.
Projeler/Proje1 -----> var/www/html
---- Mesajlar birleştirildi ----
Arkadaşlar çözümü buldum gayet basitmiş.
Sol üst kısımdaki Application tıklıyoruz açılan pencereye "new windows as" yazdığınızda ilgili bir klasör çıkacak onu tıklayıp root şifresini yazdığınızda artık tam yetkiyle kopyala işlemi yapabiliyorum.
Elementary OS kurdum ve web tasarım işlerime buradan devam etmek istedim.
Apache mysql kurulumlarını tamamladım. Namı değer localhost üzerinden dosyalarımı çalıştırmak istediğimde,
var/www altına kaynak dosyalarımı taşımam gerekiyordu.
Ancak bu klasöre dosya taşıyamıyorum. Klasörün ikonu kilitli görünüyor ve izin verilmiyor. Bu izin olayını nasıl aşabiliriz acaba bir çaresi var mıdır?
Daha açıklayıcı olması için şu görseli paylaşıyorum.
Görüldüğü üzere Proje1 Klasörü içerisindekileri var/www/html klasörü içerisine atmam gerekiyor.
Projeler/Proje1 -----> var/www/html
---- Mesajlar birleştirildi ----
Arkadaşlar çözümü buldum gayet basitmiş.
Sol üst kısımdaki Application tıklıyoruz açılan pencereye "new windows as" yazdığınızda ilgili bir klasör çıkacak onu tıklayıp root şifresini yazdığınızda artık tam yetkiyle kopyala işlemi yapabiliyorum.
Son düzenleme: