Elektronik sigara kullanan var mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan eSa
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Merhaba arkadaşlar,

Şu lanet sigarayı bırakma çalışmalarım, bir türlü bırakamadığım için halen devam etmekte :( Şimdi bir de elektronik sigarayı deneyeyim istiyorum. Sipariş verdim ve bugün gelecek. Kullanan bir arkadaştan 1-2 fırt denemem ile bununla sigara içme ihtiyacımın azalacağı kanaatindeyim.

Acaba aramızda bu konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır? Burada düşüncelerimizi karşılıklı paylaşabilirsek, çok memnun olurum.

Sizlerden ricam; Lütfen link, adres, marka model vs. vermeyin. Konuyu karşılıklı fikir alış verişi kıvamında tartışabilirsek süper olur.

Şimdiden çok teşekkürler.

Barlett Raymond

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet bugün ürünü aldım.Ürün kullanışlı,yoğun duman ,aroma vb...

Maalesef bu esigara olayı da umut tacirliğine dönüşmüş durumda.Bunu esigara ürününü kullanan kişi deneyimlerinden harektle yazıyorum ,kesinlikle sigarayı bırakmanızda faydası olacağını düşünüyorum.

Ürün kadar önemli olan diğer bir nokta ise Likit sıvı seçimi.Çok yoğun bir sigara içicisi iseniz Elma veya Mango aroması seçmeniz daha iyi olabilir veya kişiye göre bu değişebilir..(Likit sıvı alırken mutlaka içindeki nikotin düzeyini sorun,mümkün olduğunda düşük nikotin seviyeli Likit alın)

Dikkat etmeniz gereken önemli noktalar :

1-Ürün atomizer'leri çabuk yanabiliyor.Bunun için alınabilecek çok fazla bir tedbir yok.Yedek atomizer almanızda fayda var.

2-Sigarayı bırakayım derken Elektronik sigara bağımlısı olmayın!Otoritelerin en önemli uyarısı bu yönde.Unutmayınki aldığınız ürünün likit sıvısı saf Nikotinden oluşmaktadır.Sigara içerken aldığınız birçok zehirli maddeyi kesinlikle esigara'dan almayacaksınız fakat ürünü gerekli gereksiz kullanarak saf nikotin bağımlısı da olmayın.

Ben bu ürünü almadan önce sigarayı bıraktım,fakat ne yazıkki nargile bağımlılığı oluştu.Nargilede bulunan % 5 'lik nikotine bağımlı hale gelmiştim.

Şimdi amacım esigara ile nargileye olan bağımlılığımı-alışkanlığımı sıfır'a indirmek,esigarayı mümkün olduğunca minimum şekilde tüketerek vücudumun ihtiyaç duyduğu nikotin oranını sıfırlamak.

Ürünü kullanmadan önce nikotin bağımlılarının nikotin yoksunluğunda ne gibi eksiklikler-durumlar ile karşılaştığını mutlaka okuyup ,belirtileri kendi tepkilerimizle karşılaştırıp ürünü kullanma sıklığını buna göre ayarlamamız bizim için çok faydalı olacaktır.

Mutlu günlerde kullanmanız dileğiyle.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,157
Arkadaşım da aldı hiçbir işe yaramayan gereksiz bir cihaz. Bildiğin elektronik nargile...

Sigarayı bıraktıracağını kesinlikle düşünmüyorum.

ObreuS

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Almanyada orjinali 250EURO Olan cihazları TÜRKİYE'de ÇİN üzerinden getirtip orjinal alman malı diye satıyorlar. Sadece denemek amaçlı kullanacaksan çin sitelerinden 1 tane iste tanesi 60TL civarında türkiyeye giriş yapıyor. Denemesini yaparsın. Birçok arkadaşım bu elektronik sigara sayesinde sigarayı bıraktı. Deneyip Görmek lazım. Şu anda çinden dün elime geçen bir ürün masamın üstünde duruyor ve canım sıkıldıkça içiyorum. Bugün sabahtan beri daha 1 tane sigara içtim ki ben bu saate kadar yarım paket sigara içen birisiyim.

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
Ben de 2 gündür kullanıyorum. Normal sigara da içtiğim oluyor ama, günde 1-2 tane. Ayrıca sigarayı yaktığınızda aslında 2-3 fırt sonra istek bitiyor gerisini sırf yaktığınız için bitiriyorsunuz. Yani bundaki günlük toplam fırt sayısı belki de 2-3 sigara yı içerken ki sayıyla aynı kalıyor.

3 gün sonra çekmecenin derinliklerinde kaybolabilir alet, şimdiden çook süper birşeymiş gibi kimseye lanse etmeyeyim. ama bendeki gidişat bu şekilde.

Tabi likitin de etkisi var, benim kullandığım 24 mg. high kapasite tobacco esanslı. :D bazısı var, sigaraya bile benzemiyor kokusu.

Yine gelişmeleri yazarım buraya. Bu arada ben de Bulgaristan'dan aldım. İyi bişeye benziyor.

cuhadar

Doçent
Reaksiyon puanı
13
1 buçuk yıl falan oldu. Kurban bayramından 1 gün önce kurban almaya gittim. 10 TL için satıcı ile epey pazarlık etmiş; Sonrasında utanarak fazladan 10 TL vererek ( günlük sigaraya 10 tl veriyorum etini yiyeceğim kurbanın 10 tl hesabını yapmaya utanmıyorum dedim ve ) adamdan özür dileyerek içmemeye karar verdim. Hayatta en çok zorlanacağım şeylerin başında sigara bırakma işi vardı. Ve bu küçük kıssa beni bir daha içmemem için yetti de arttı bile. Ben bırakıyorsam herkes bırakabilir diyorum. Çünkü içtiğim sigaranın tadını alıyordum.

Ve siz de gerçekten bırakmak isterseniz bırakabilirsiniz. gün geçtikçe bu sigara bırakmanın sizi daha da zor durumda bırakacağını düşünerek biraz daha iradenizi ön plana alın.

magicxxL

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar bunlara gerek yok kafada bitirin şu işi

leonfrt

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bir akraba için almıştık pek etki etmedi hatta adam daha fazla kullanmaya başladı sigarayı en iyisi magicxxL dediği gibi kafadan hallet :)

organic

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sevgilim kullanıyor ama onunki çok düz sıradan görünüyor. Sigarayı bırakmak istemezseniz boşuna almayın zaten sigaranın yerine geçmez.
Bu akşam oturdum baktım biraz internetten almak için farklı modellerde değişik türde olanları var. Tek dikkat etmeniz gereken orjinal likit olmalı. Sigara çinden gelmiş önemi yok sonuçta likit dumanını alıyoruz.

Sıradan model bu oluyor. biraz kaba. :) pek kadınlara göre değil.

ikinci verdiğim üründen kullanan, bilgisi olan varsa yardımcı olsun lütfen. Akşam vakti telefonları kapalı merakımdan çıldırıcam :)

MBrv

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Bir arkadaşım aşırı derece de nargile içiyordu. 'Champix' denen ilacı denemiş birgün. Bana anlattığına göre ilk nargile içişinde aşırı derece de ağzı kuruyup, midesini bulandırmış. Orada nargileyi bırakıp eve geçmiş. Ve bu arkadaş istisnasız hergün işten geldikten sonra nargilesini içer. Tabi ilacı bırakıp nargileye devam etti :)

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
En iyisi hiç başlamamak benim gibi... :) Ben değil içmek içilen ortamda bir lokma bir şey bile yiyemiyorum.

Kadir Sekme

Profesör
Reaksiyon puanı
2
[MENTION=194661]eSa[/MENTION]

Sigarayı bırakmak istiyorsan önce kafanda bitireceksin kardeşim , Allah kolaylık versin :)

efehakan

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ben daimi olarak kullanmadım ama bir çok arkadaşım aldı kullanıyo aralarında sigarayı hiç biri bırakmadı yanlız bayağı azalttılar.mesala bi arkadaşım günden 3 paket içiyodu şimdi yarım paket içiyo bu alet ile ihtiyacını bastırıyo.sigarayı bıraktıracağına eminim ama kafada bitirmek gerek.ben defalarca sigarayı bırakmaya çalıştım ama olmadı tamam ben içmiyorum diyip paketi atıyosun ama dayanamıyosun nikotin ihtiyacın tekrar eline aldırıyo yani bu şekilde bırakmak zor.yavaş yavaş bırakayım diyosun ki bence en mantıklısı bu azaltarak bırakmak ama bu dahada zor azaltma olayını beceremiyosun bi gün azılıtyon ertesi gün yine aynı içiyon.onun için bu elektronik sigara işi mantıklı geliyo bana azaltmana yardımcı olur sonra komple bırakır elektroniği içersin sonrada onuda bırakırsın.ama bırakma isteği olmadıktan sonra herşey boş tabi

recepkng

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bırakmak için bence psikolojik yardım almak lazım sigarayı bırakınca sanki vücudundan bir parça kopacakmış gibi bir fobi oluşmuş.Yemekten sonra ne yaparım çaydan sonra içmezsem nasıl olacak gibi sabit fikirleri yok etmeden bırakmak imkansız gibi bir şey.

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bırakmak için bence psikolojik yardım almak lazım sigarayı bırakınca sanki vücudundan bir parça kopacakmış gibi bir fobi oluşmuş.Yemekten sonra ne yaparım çaydan sonra içmezsem nasıl olacak gibi sabit fikirleri yok etmeden bırakmak imkansız gibi bir şey.

Aynen bunlar benim bırakamama sebeblerim kafada bitiremiyorum

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Günaydın, bırakmak istiyorsanız ki ben 13 yaşından beri içiyorum önce normla sigara sorma sarma tütün olarak, dediğiniz doğru benim lafım" ben seviyorumdu" ama diğer tarafımda kurtul bundan diyordu...5-6 aydır e- sigara kullanıyorum nikotini hep ayarlayarak gittim ve bu arada bir kere bile sigara içmedim canım istedikçe e-sigara içtim bir noktadan sonra nikotin seviyesini düşürmeğe başladım şimdi 0 nikotin ile 9 mg yi karıştırıyorum...Öyle geliyorki bunu da bırakacağım. fizyolojim ve psikolojim değişti...Çünkü bağımlı olduğum bir şeyden kurtuldum ve kurtuluyorum.... Darısı başınıza :)

Günaydın, kafama yatmadı degil,en azından alıp denemeyi düşünüyorum umarım bir faydası olur en azından azalttırır. Maaş günü gelsinde siparişi veririm:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kesinlikle bandrolsüz koruma kapağı olmayan likitleri kullanmayın. özellikle de dolum yapılan likitler.

burcpark

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
PG (PROPYLENE GLYCOL)

PEG
Moleküler formül: C3H8O2
Molar kütle: 76,09 g / mol
Yoğunluk: 1.036 g / cm ³
Erime noktası: -59 ° C (-74 ° F)
Kaynama noktası: 188.2 ° C (370,8 ° F)
CAS numarası: 57-55-6
PubChem: 1030
ChemSpider: 13835224
UNII: 6DC9Q167V3
Chebi: 16997
CHEMBL286398
RTECS numarası: TY6300000
ATCvet kodu: QA16QA01

Özellikler:
Düşük uçuculuklu, suyla, alkolle ve eterle karışabilir, yüksek saflıkta berrak renksiz solventtir.Nötral ve higroskopiktir. Suyla bütün oranlar da karışır.Propilen glikol, etanolle aşağı yukarı eşit güçte bir mikrop öldürücüdür. Solüsyonlarda mikroorganizmaların çoğalmasını durdurur. Genellikle % 15-30 aralığındaki konsantrasyonuyla istenen etki elde edilir.

Genel kullanım alanları:

Unlu mamullerdeki formülasyonlarda yaygın kullanımı vardır.
Aroma ve esans sanayinde, ilaç ve kozmetikte kullanılmaktadır. (Teknik kalitede olan formu; poliüretan plastikler ve polyester reçineler için önemli bir maddedir.
Tütün sanayinde, gıda sanayindeki dondurucu makinelerin yağlanmasında da kullanılmaktadır).
Ağız yıkayıcı (gargara), diş macunları, merhemler
Emülsiyon oluşumunda kozmetik ürünlerinde bir koruyucu olarak,
Kokular (esanslar) için bir solvent olarak,

Sağlık bakanlıgı tarafından kanıtlanmış bir yan etkisi bulunmamaktadır.

Vegetable Glycerin (VG) Bitkisel Gliserin

Gliserin

Hafif tatlı ve yoğun bir sıvıdır.
Gliserin bir şeker alkolüdür ve içerdiği hidrofilik alkolik hidroksil grupları suda kolayca erimesini sağlar.
Renksiz ve kokusuzdur.
Kaynama noktası yüksektir.
Doğal ve petrokimyasal ürünlerden olmak üzere iki yoldan üretilir.

1-Sentetik gliserin
Petrokimyasal ürünlerden elde edilir. ( Biyodizel üretiminden geriye kalan yan üründür)

2-Bitkisel Gliserin
Doğal yollarla , bitkisel yağlardan elde edilir.

Bitkisel Gliserinin Kullanım alanları

* E 422 koduyla gıda katkı maddesi olarak.

* Gıda ve içeceklerde, çözücü ve tatlandırıcı olarak kullanılır ve gıdaların korunmasına yardımcı olur.
(Gliserin yapısı geregi hacminin 4 katı su absorbe eder, bu yüzden gıdalarda nemlendirici olarak kullanılır).
örn:yufka, hazır keklerde, dondurmalarda...

* Düşük yağlı gıdalarda dolgunlaştırıcı, likörlerde kalınlaştırıcı olarak kullanılır.

* Şeker yerine kullanılmaktadır. Tatlılık oranı sukrozun %60'ına denk gelmektedir, kalorisi sofra şekerininkine denktir, ancak kandaki şeker seviyesini yükseltmez.

* Öksürük şuruplarında kullanılır.

* Şeker hastalığında dıştan deriye uygulanan merhemlerde bulunur.

* Kabızlıkta fitil olarak kullanılır.

* Nargile tütünlerinde nem tutucu olarak kullanılır.
* E-likit yapımında kullanılır.

E-likit içeriği olarak yoğun dumanı sebebi ile daha çok arzu edilmektedir.
Kanıtlanmış sağlıga zararlı bir yan etkisi yoktur.

Bitkisel Gliserin, ülkemizde üretimi yoktur. Yurtdışından 250 kg lık ,Varillerle gelmektedir.

En güzel Aroma Hangisi ?

Tütün aroması olarak , Dekang'ın Max Blend-1 diye satılan Parlement aromasını öneririm. Hem içim olarak çok rahat , hem aroma olarak gerçek tütünü aratmaması çok hoş.

Meyve aroması olarak , önerebilecegim değişik tatları denemenizdir. Çünki, tütün aroması sevilirse sürekli içilebilir sıkmaz, fakat meyve aromaları sürekli aynı tat zamanla sıkmaktadır. Bu yüzden değişik tatları deneyerek devam edebilirsiniz, Önerilerim , hindistan cevizi, şeftali , kayısı, damla sakızı aroması ....

PG ve VG E-Likiti Birbirinden Nasıl Ayırt Ederiz ?

PG ile yapılan e-likit makina yağı kıvamında ve akışkandır

VG ile yapılan e-likit ise bal kıvamında ve yogun bir formattadır.

Bu ikisini şişesinden kolayca ayırt edebiliriz. PG e likit şişesini salladığımız zaman şişe su dolu imiş gibi ses çıkarır.VG e-llkit ise yoğun bir kıvamdadır.

magnumm

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elektronik sigarayı kullanmadan önce araştırdım aslına bakarsanız onunda zararları var üreticileride zararsız demiyor ama
maliyeti çok ucuz liktleri çok ucuz bundan aynı zamanda zamanla sigarayı unuturuyor hatta tkisinmenize neden oluyor aldığım site burası en ucuz burasıydı ve bu klasik model heryerde aynı denemenizden bir sakınca doğmaz derim

altuntas78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Biraz araştırayım derseniz nevriniz döner ve kullanmadan pek bir şey öğrenemezsiniz.

MOD, mekanik Mod, Batarya, VV Batarya, atomizer, clearomizer, RDA, RBA, CE5, EVOD, Joyetech, Kanger. :) Yeterli mi?

Ben doktor arkadaşımın tavsiyesi ile bir yıl önce başladım. İçerisinde eser miktarda kansorejen madde var ama eser miktarda kansorejen madde birçok yiyip içtiğimizde var, sigara içme, elektronik sigaradan iç dedi.

Kullanmaya başladıktan 3-4 gün sonra rahatlamaya faydasını görmeye başlıyorsunuz. Ceketimin iğrenç koktuğunu 1 hafta sonra anladım. Artık pazartesi günleri başım ağrımıyor, merdivenleri daha rahat çıkyorum, derin derin nefes alabiliyorum. Geçen yıl derin nefes aldığımda ciğerler cısır cısır ses çıkarıyordu. Arasıra yine sigara içmiyor değilim. Ama hani şu sigarayı bıraktığınızda tekrar başlama korkusu vardır ya, artık bende o yok. Birkaç sigara içsem bile devamının gelmeyeceğini biliyorum.

Gönül isterki ne sigara için nede esigara. Ama bırakamıyorsanız kesinlikle esigarayı öneririm. Şu anda kanıtlanmış bir zararı bulunmasa da sürekli kullanımda neler olabileceğini tahmin etmek çok güç elbette.

Likit gliserin, aroma ve nikotinden oluşur. Aynı şeyler sigarada da vardır. Gliserin tütünün kurumaması için kullanılır. Tabi sigaranın içinde binlerce daha madde vardır. Dolayısıyla sigaranın yanında oldukça masum diyebilirim. Tütün firmaları panik içerisindeler. Amerika ve avrupada yasaklatamadılar. Dünya üzerinde sadece Türkiye ve İspanyada veya Brezilyada yasak diye biliyorum.

Kullanmasını önerdiğim bir çok arkadaşım 1-2 gün deneyip bıraktı. Kardeşimi bile tam olarak başlatabilmiş değilim. Birebir sigara tadı aramayın. Fakat alıştıktan sonra zaten sigaraya geri de dönemezsiniz.

ÇALIŞMA PRENSİBİ
Çalışma prensibi çok basit. Pil, atomizer denen parçanın içindeki teli ısıtıyor, likit ısınan tele temas edince buhar oluşuyor. Üç temel öge var. A. PİL B- BUHARLAŞTIRICI C-LİKİT

A- PİLLER
MOD: içerisine büyük pil alabilen cihazlardır. Pil büyük olunca gün boyu kullanabilirsiniz.
Batarya, ise içerisinde daha küçük pil olan cihazlardır.
B- BUHALAŞTIRICILAR
Atomizer, Cartomizer, Cleomizer, RDA falan fişman. Hepsinin içinde bir tel var. Hepsi aynı görevi görüyor. Hiç kafanızı yormayın.
C- LİKİT : Dekang, FLavurart, Bobas, vs. vs. Hatta yerlileri çıktı. Nebel ve Efkar Likitleri. Ben yerlilerden birinin satışını yapıyorum. Bu kadarcıkta reklam olsun artık :)

Kardeşinizle bile yemek zevkleriniz birbirinden farklı iken şu iyidir şu kötüdür demek yanlış olur. Ancak şöyle bir durumda vardır ki, döneri, baklavayı %90mız sever.

İşte burada likit seçimi damak zevkinize kalıyor. Ben Flavurart ile başladım, Dekang içemedim. Bir çok arkadaşım halen dekang içiyor. Nebel ve Efkar likitlerinin avantajı ise kendi damak tadımıza uygun likitler olması ve genele hitap etmesi. Efkarı likitlerinin ise yeni başlayanlara özel olarak ürettiği Efkar Hayat likiti var. :)

Bende olmadığı için size başlangıç olarak şuanki tarih itibariyle Kangertech EVOD set öneririm. Kullanımı kolay, sızdırma problemi olmayan likitin tadını verebilen bir atomizeri var. Kangertech firmasının ürünleri genellikle kullanılabilirdir. Joyetech te iyidir ancak buharlaştırıcı (Atomizer)leri pek iyi değildir. Sızdırır.

Likit alırken ise asla çok miktarda almayın. Küçük şişeleri tercih edin. Böylelikle size en uygun likiti en düşük maliyetlerle bulabilesiniz.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

En iyisi hiç başlamamak benim gibi... :) Ben değil içmek içilen ortamda bir lokma bir şey bile yiyemiyorum.

İşte budur. En temizi bu işte.

TARIK KFY

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar,

Şu lanet sigarayı bırakma çalışmalarım, bir türlü bırakamadığım için halen devam etmekte :( Şimdi bir de elektronik sigarayı deneyeyim istiyorum. Sipariş verdim ve bugün gelecek. Kullanan bir arkadaştan 1-2 fırt denemem ile bununla sigara içme ihtiyacımın azalacağı kanaatindeyim.

Acaba aramızda bu konu ile ilgili bilgisi olan var mıdır? Burada düşüncelerimizi karşılıklı paylaşabilirsek, çok memnun olurum.

Sizlerden ricam; Lütfen link, adres, marka model vs. vermeyin. Konuyu karşılıklı fikir alış verişi kıvamında tartışabilirsek süper olur.

Şimdiden çok teşekkürler.
Hocam elektronik sigara falan kullanacağına git birisinden yardım al(kurumlardan) ve şu beladan kurtulmaya çalış

metinsoyuk

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar üç gün önce doğubanktan Joyetech Evic Vtwo 5000 mah satın aldım ancak fazla pro geldiği için satmak istiyorum. Ürünün paketini açtım ve 1 kez dolum yaptım, nargile içimi sevmediğim için satmak istiyorum. İçinde hiç açılmamış yeniden sarılabilir QCS coil mevcuttur. fiyatı piyasada 380 TL, ben 250 TL'ye satıyorum. Düşünen arkadaşlar varsa özelden mail atabilir.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Elektronik sigara hakkında karalama kampanyası yapılmakta dünya çapında.

denissMDTV

Asistan
Reaksiyon puanı
127
2 gün kullandım sigarayı bırakamadım..hem paket hemde elektronik taşıyordum
kaza geçirdim sol bacağım yapay titanium sebep oldu sigara bıraktım

Elektrikli soba gibi ne ısıtıyor ne güldürüyor o_O

mersin50

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sigarayı bırakmak için uzun aramalardan sonra uygun bir mod buldum, kullanmaya başladım. fakat zaman geçtikçe boğazım fena yanmaya başladı, bende bu likit işi neymiş diye araştırmaya başladım..durum vahim; dekang-natura ve türkiyede üretilen birsürü markanın içinde no olduğu belli değil.para kazanıcam diye kimseye acımıyorlar.tuana kimyadan aromayı alan, balmumcudan base yi alan likit markası olmuş.insanlara acımıyorlar da , milletin ciğerlerini haşlayıp yakıyorlar umurlarında değil..bu arada balmumcu kimyanın nbase'i yine iyi sayılır, daha da beterleri var. sonuç olarak gördüm ki; 5 liraya mal edip 35 e satan çakal dolu piyasa. Amerikan likit alıp içince (gerçekten amerikadan alındı, yoksa onuda burda doldurup satanlar var.) haa dedim likit buymuş aga..e onuda herzaman amerikadan getirtemezsin, hadi Türkiye'de gerçeğini buldum desem, ateş pahası. nerdeyse sigaradan pahalıya geliyor aylık masraf..tam vazgeçecektim, birine rastladım. aynen benim gibi araştırdıkça likit kullanmaktan vazgeçmiş bir abi, gitmiş Almanya'dan sağlık bakanlığı onaylı Avori nın malzemelerini almış gelmiş kendi likitini yapmaya başlamış.millet istedikçe kıramayıp dağıttığı için başedemeyince de satmaya başlamış..ben şimdilik ondan alıyorum, boğaz acısı bitti, güveniyorum da. bi sorun olmazsa likit işini çözdüm yani..doğru likiti bulmadan içmeyin şu mereti, sonradan çıkıyor böyle şeylerin acısı. o boğaz yanması hiiç normal birşey değil çünkü..abinin likitinin markası old school .

uluilkay

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Doğu Bank vs yerlerden alınan cihazlar genelde klon oluyor ve sağlık açısından ciddi sorunlar doğuruyor. Buralardan alış-veriş yapmamak gerektiğini düşünüyorum. Yaklaşık 2 senedir elektronik sigara kullanıyorum. Keyif amaçlı kullanmaya devam ettim diyebilirim. Özellikle Türk yapımı Ev-Yap denilen likitler ağız içi yara ve farklı sorunlara neden olabiliyor. Yine aynı şekilde One Hit Wonder, Cuttwood gibi markaların sahteleri de sıkıntı. Bu nedenle güvenilir bir site üzerinde alış-veriş yapmak en sağlıklısı.. Tavsiye isteyen olursa www.elektroniksigara.ist sitesine göz atabilir.