Elektro gitarda elektrik çarpması sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan wasd11
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

wasd11

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar internetten elektro gitar spariş etmiştim markası JWIN amp ile birlikte set olarak kredikartı indirimiyle 300 tl ye aldım gitarı direkt normal prizden taktım çaldım gayet güzel çaldım hiç bir sorun yoktu bugunde aynı prizden çaldım sonra odamda çalarken bilgisayardan müzik açaktım bilgisayarı normal prize amp yi de 3 lü seyyar prize taktım ve çaldım sonra bilgisayar koltuğuna oturdum amp yi kapattım fişten çıkartmadım ve müziği açıp sesi biraz açiyim derken ses açma tuşuna dokunduğum an acayip bir elektrik çarpması oldu koluma kocaelide çocuğun başına gelen olaydan sonra zaten korkuyordum buyüzden hemen gitarı atıp koştum kolum ağrımıştı acaba 3lü seyyar priz e takılı olduğu ve tabiki bu priz topraklı olmadığı için mi çarptı nedeni ni söylermisiniz çok korkuyorum:scared::cursing::scared: pena kullansam elime elektrik geçermi ?????????

Finix

Daha mükemmel bir Troy
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,285
Evde topraklama var mı?

Reaksiyon puanı
189
Birinci hatan JWIN gibi bir marka tercih etmen. Tarzına göre gitar için Ibanez, Fender, Gibson, Jackson gibi markaları tercih ermen gerekirdi. AmFi için ise Marshall, Fender ya da Line6 gibi markaları tercih etmek yine en iyisi olurdu. Kısacası ucuz etin yahnisi olayı olmuş. Bu yüzden sen daha çok çarpılırsın emin ol :)

blackmamba07

Profesör
Reaksiyon puanı
3
300 liraya aldığın setten ne hayır bekliyorsun ki? ibanez'in en dandik modeli 300 liraya satılıyor bugün. öğrenmek için aldın belki ama öğrenmek için bile fazlasıyla yetersiz bir ekipman elindeki. seni hor görmüyorum yanlış anlama ama hem sana kuru gürültüden başka hiç bir katkısı olmaz hem parana yazık hem de sağlığına yazık olabilir. ayrıca pena ile ilgili soruna gelince hadi sağ elinle penayı tuttun akor basma işini nasıl yapacaksın? sol elini kullanmayacaksın galiba. parmaklarının ucuna plastikler takman gerekir senin mantığınla. sen iyisi mi iade şansın varsa direk iade et o seti.