Elektro gitar önerisi lütfen!!

is_for_you

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Herkese merhaba ben gitar çalmayı çok istiyorum aslında klasik gitardan başlayacaktım ancak bütün gitar ustaları hangisi sizi yansıtıyorsa hangisnin sesini beğeniyorsanız ondan başlayın diyorlar.Bende elektro gitarın sesini çok beğeniyorum.Bana 200-400 lira arasında hem ucuz hemde kaliteli bir elektro gitar önerirseniz mutlu olurum

NOT:Arkadaşlar ben elektro gitarın üstüne kablo hoparlör falanda gerektiğini duydum bu doğrumu ?

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bir müzik evine git
derdini anlat
başlangıç seviyede bir gitar verirler sana..
ama işi öğrendiğinde mutlaka bir fender al :)

birde amfi alıcaksın tabikide :wink:

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Şu anda klasik gitardan başlarsan daha iyi olur.
Zaten profesyonel olduktan sonra diğerine geçişte bir sıkıntı olmaz.

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
klasik gitardan başlayıp kendine yazık etme, başlangıç seviyesi bir elektro gitar al bi de 10watt veya 15 watt amfi al işini görür. zaten daha sonra alacağın daha ileri seviye gitara kendin karar verirsin

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
160
Gitar çalmayı çok istiyorsan elektro akustikten başla.Bi tanede 10 wattlık amfi yeter sana.Marka istiyorsan İbanez derim.Bizim arkadaş müthiş sololar atıyor İbanezle.Bende bi gün çalacağım inşallah :)

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Şimdilik cort X2 tavsiye ederim..Ana karakterleri öğrenmen için hem ucuz hem kullanışlı...Mydukkanda 280 tl civarı..bide washburn amfi alırsın ucuzundan öğrenene kadar idare eder.Çok da ucuza kaçma bütün hevesin kacar.

Ha daha iyisi olsun dersen X6 al..o 450 tl civarı.Amfide alırsan 600e kadar çıkar..Liste uzar gider..

Reaksiyon puanı
189
bu guitar hero oyunu yüzünden bende alıcam bir elektro gitar :D elektro gitar ile sololara bayılıyorum bende.

Ulen bak kanıma girdiniz :D gidip alasım geldi :D arkadaşım açmayın böyle konular :D

leonidas90

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sırf guitar hero yüzünden öğrenci halimle 600 lira borca girdim..Şimdilik en azından adam gibi ses çıkarmaya uğraşıyorum.Oyundakine hiç benzemiyor onu söyleyim:) Çok uzun uğraş gerektiriyor.

Bu arada kafam bi dünya sacma sapan şeyler yazıyosam k.bakmayın:]

Reaksiyon puanı
189
Sırf guitar hero yüzünden öğrenci halimle 600 lira borca girdim..Şimdilik en azından adam gibi ses çıkarmaya uğraşıyorum.Oyundakine hiç benzemiyor onu söyleyim:) Çok uzun uğraş gerektiriyor.

Bu arada kafam bi dünya sacma sapan şeyler yazıyosam k.bakmayın:]

vallahi ben de kaşınıyorum işte :D alsam mı almasam mı :D gerçi hızlı öğrenirim yeteneğim de var biraz ama denemem lazım :D

Felagund

Profesör
Reaksiyon puanı
15
guitar hero oynamayın klavye hero oynayın :D Frets on Fire tam öğrenci işi. açık kaynak kodlu. binlerce şarkıyla oynayabiliyorsunuz.

Reaksiyon puanı
189
guitar hero oynamayın klavye hero oynayın :D Frets on Fire tam öğrenci işi. açık kaynak kodlu. binlerce şarkıyla oynayabiliyorsunuz.

onu da biliyorum :D çok bomba :D guitar hero'nun tuşlarını ayarladım zaten :D frets on fire daki ayarı verdim :D aynı ayar devam ediyorum ona da :D

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
Akordeon Hero yok mu yaw :D

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
taksim tünelde gezip fikir edinebilirsin öncelikle. bir adet anfiye ihtiyacın olabilir tabi. eğer bilgisayara bağlarsan gerekmez. kabloyu gitarın yanında veriyorlar.

genel fiyat 350 tl den başlıyor fakat tünelde 2. el elektro gitarlar bulmak da mümkün. eğer güvenebilirsen 300 tl ye kadar bulabilirsin.

fakat parayı yatırmadan önce bir akustik gitar alıp çalışmakta fayda var. akustik gitarı 80 tl'ye alabilirsin. çünkü guitar hero ile gerçek gitar arasında dağlar kadar fark var.

hatta guitar hero oynamak bisiklet kullanmak ise elektro gitar çalmak savaş uçağı uçurmak gibi birşey oluyor.

gitar alırkende klasik gitar alma derim. akustik'in daha güzel sesi var. aletin çıkardığı ses öğrenme heyecanını arttırıyor. zaten akustik gitarı iyice öğrenirsen elektro gitarda çok iyi şeyler yapabilirsin. yapı olarak elektro gitarın telleri akustik gitara göre daha yumuşak.

_demon_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hakkaten varmı:)

---------- saat 14:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:40 eklenmişti ----------

heeeeeee:dil:

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Şimdilik Cort X-2 Elektro gitar ve Ibanez IBZ10G amfi seni bayağı götürür.

Ben amfiyi 4 senedir kullanıyorum elimde Ibanez GRG170DX Elektro Gitar ve Ibanez AEG10E Elektro Akustik gitar var. Hepside çok güzeller Amfi özellikle kendi seviyesindeki amfilerden kat kat daha iyi tabii eğer iyi bir distortion (sert) bir ses istiyorsan.

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
öncelikle gerçek bir gitarist olmak istiyorsan ilk basamak klasik gitardır
güzel parçalar seçersen hevesinde artar
boş zamanlarında segovya ve pako de lucia dinle
albinioni rodriquiezin gitar eserlerini dinle
alet alacaksan öncelikle fatih e gelmelisin imç 5. blok 4,blok ve müze durağındaki z.a.c. mağazasına o yörede çık sayıda ensruman üreten ve ithal eden var elektronik gereksinimlerinide karşılayabilirsin

EraBrown

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Eger fiyat konusu senin icin sikinti ise soyle yapabilirsin.

ucuz fiyatlara fender kasaya benzer cakma gitarlar var. Bunlardan birini satin al, klavyeleri incedir ve daha rahat ogrenirsin bunla beraber calmayi ogrenirken gitari cok yipraticaksin, dusureceksin, yalnis yerde saklicaksin, duvara yalnis yerinden yaslicaksin velasil o gitar maymun olacak acikcasi. baslangicta git ibanes al fender al diyenlere pek inanma derim. Pisman olursun, calmayi ogrendikce gitar kalitesini ve profesyonelitesini yukselt bu sana hem bir heves katar hemde gitarlar arasindaki farki gordukce hem katettigin yolu gorursun hemde gitarlari tanimis olursun. Birseyi ogrenmenin en iyi yolu temelinden baslamaktir.

Eger gidip en bi ibanes , bi marshall amphi, altin uclu jacklar alirsan o gitar ancak biblo olur. Odanin bir kosesinde dekor olmaktan baska sana hayatta hicbirsey katmaz. Git ve bir hurda al, 2inci el bile olabilir, bir arkadasindan bile alabilirsin. Bu ise gonul vermis kisiler zaten gitar i ogrendikten sonra, ogrendikleri-kalitesiz- gitari yeni ogrenmeye calisan kisilere verirler. En azindan bende bole olmustu. Sende ogrendikten sonra yeni ogrenen birine verirsin. Hersey para degildir.

Amphi icin baslangicta almana bile gerek yok, Bilgisayarina bagla eger ortalama bir ses kartin varsa bile isini gorur, Prosesor derdinden de kurtulursun pedaldi falan ugrasmassin baasta yavas yavas ogrenirsn.

Bol sans..

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
öncelikle gerçek bir gitarist olmak istiyorsan ilk basamak klasik gitardır
güzel parçalar seçersen hevesinde artar
boş zamanlarında segovya ve pako de lucia dinle
albinioni rodriquiezin gitar eserlerini dinle
alet alacaksan öncelikle fatih e gelmelisin imç 5. blok 4,blok ve müze durağındaki z.a.c. mağazasına o yörede çık sayıda ensruman üreten ve ithal eden var elektronik gereksinimlerinide karşılayabilirsin

Gitarist olmak için önce klasik gitardan başlamak gerekmez. Elektro gitar, klasik gitarın devamı değildir. Elektro gitar ve klasik gitar birbirinden tamamen farklı enstrumanlardır ve farklı alanlarda fonksiyonları vardır. Türkiye'de neden bu kadar yaygın bir düşünce olduğunu anlamıyorum. Ben elektro gitarla başladım ve bu konuda her hangi bir sıkıntı çekmedim. Orta derecede klasik gitar çalan bir kimseden her hangi bir eksiğim yok. Zaten üst seviyede çalınanlar tamamen değişiyor ve iki enstrumanı birbirinden ayırıyor.

Velhasıl:"öncelikle gerçek bir gitarist olmak istiyorsan ilk basamak klasik gitardır" kelimesi baştan sona yanlış bir kuramdır.

Eger fiyat konusu senin icin sikinti ise soyle yapabilirsin.

ucuz fiyatlara fender kasaya benzer cakma gitarlar var. Bunlardan birini satin al, klavyeleri incedir ve daha rahat ogrenirsin bunla beraber calmayi ogrenirken gitari cok yipraticaksin, dusureceksin, yalnis yerde saklicaksin, duvara yalnis yerinden yaslicaksin velasil o gitar maymun olacak acikcasi. baslangicta git ibanes al fender al diyenlere pek inanma derim. Pisman olursun, calmayi ogrendikce gitar kalitesini ve profesyonelitesini yukselt bu sana hem bir heves katar hemde gitarlar arasindaki farki gordukce hem katettigin yolu gorursun hemde gitarlari tanimis olursun. Birseyi ogrenmenin en iyi yolu temelinden baslamaktir.

Eger gidip en bi ibanes , bi marshall amphi, altin uclu jacklar alirsan o gitar ancak biblo olur. Odanin bir kosesinde dekor olmaktan baska sana hayatta hicbirsey katmaz. Git ve bir hurda al, 2inci el bile olabilir, bir arkadasindan bile alabilirsin. Bu ise gonul vermis kisiler zaten gitar i ogrendikten sonra, ogrendikleri-kalitesiz- gitari yeni ogrenmeye calisan kisilere verirler. En azindan bende bole olmustu. Sende ogrendikten sonra yeni ogrenen birine verirsin. Hersey para degildir.

Amphi icin baslangicta almana bile gerek yok, Bilgisayarina bagla eger ortalama bir ses kartin varsa bile isini gorur, Prosesor derdinden de kurtulursun pedaldi falan ugrasmassin baasta yavas yavas ogrenirsn.

Bol sans..

ibanes değil Ibanez
amphi değil Amfi (Türkçe olarak) ve ya Amplifier (Zira amphi denilince farkı bir anlam ortaya çıkar.

Konumuza gelince; arkadaşımızın elinde ayırdığı bir miktar parası varsa bunu kötü gitar al sonra yenisini alırsın gibilerinden değilde parasına göre bir gitar belirleyip yönlendirmek gerekir. Gitar ne kadar iyi olursa ses çıktısı o kadar iyi olacaktır bu da arkadaşımızın umut ettiği sese daha yakın bir kalite ses çıktısı sağlar. Ki bahsettiğimiz gitarlar Gibson Les Paul filan değil. İyi gitardan başlamak her zaman daha iyidir. Gerçi Cort X-2 de çok iyi bir gitar sayılmaz yani. 400 TL ye çok iyi gitarlar umut eden bir insan düşünemiyorum zaten.

Bir Cort X-2 ve Ibanez IBZ10G 10W Amfi ile güzel bir performans beklenebilir.Biliyorsunuz ki; gitarı değiştiğinizde Amfiyi de değiştirmek zorunda değilsiniz. Önerdiğim Amfi ile uzun yıllar idare edebilirsiniz. Kalkıp ev için 65 - 100 Watt'lık bir amfiye zaten ihtiyaç yok. 10W'lık amfilerde gerek clean gerek distortion olsun en iyi sesi verdiğini düşündüğüm amfi Ibanez IBZ10G'dir. Ayrıca arkadaşımız İstanbul'da yaşıyorsa en iyi kararı verebileceği yer Taksim-Tünel dir.

İyi akşamlar.