Elektrikte Tasarruf İçin Serbest Tüketici Hakkınızı Kullanın.

kbrgnc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Ucuz Elektrik için araştırma yaparken karşılaştığım bir siteyi paylaşmak istiyorum. Türkiye'de ilk olarak bir internet sitesi üzerinden ucuz elektrik kullanmak için tedarikçi değişikliği yapılabiliyor. Olay şöyle;

2015 yılında Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu tarafından belirlenen 130 TL ve üzerinde elektrik faturası ödeyen aboneler serbest tüketici olarak değerlendiriliyor ve elektriklerini bölgesindeki görevli şirketten değil, istediği özel bir elektrik tedarikçisinden alabiliyor. Bu da elektrik tedarikçisi değiştirme işlemi ile gerçekleştiriliyor. Yani 130 TL üzerinde fatura ödüyorsan mesken veya ticarethane abonesi isen serbest tüketicisin ve elektrik temin ettiğin firmayı değiştiriyorsun. Değiştirirken de bu site devreye giriyor. Sitede birçok elektrik tedarikçisi mevcut. Siz hangi abone grubundaysanız ve tüketiminiz ne kadarsa aylık yazıyorsunuz, sistemde size faturanız için firmaların verdiği teklifleri sunuyor. Sizde değiştirmek istiyorsanız bu tarifelerden birini seçiyorsunuz. Seçtiğiniz anda başvuru yapmış oluyorsunuz ve seçtiğiniz firma için geçiş işlemlerinizi başlatıyorlar.

Verilen teklifler normal elektrik fiyatlarına oranla indirimli olduğu için sistem size hangi firmayı seçerseniz ne kadar kazancınızın olduğunu da gösteriyor. Bu sayede tasarruf edebiliyorsunuz. Bu işlem için belli bir limit olması kötü tabi. Herkesin yararlanması çok daha iyi olurdu.

İsteyenler ucuz elektrik linkinden inceleyebilir. Ben denedim. Güzel bir uygulama.