Elektrikli bisiklet

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
En yakın konu başlığını burada buldum. Arkadaşlar. Elektrikli bisiklet kullananlar buraya yazsın lütfen. Görüşlerinizi bilmek istiyorum. Şu an ne alınır, nelere dikkat etmek lazım geliyor?
Maceralar, resimler, ne isterseniz, elektrikli bisikletler hakkında yazın lütfen. :clover:

kuntakinte

Profesör
Reaksiyon puanı
8
5 sene kdr önce bir arkadaşımda vardı kullanmıştım güzel , ufak yerlerde kullanılası bi alet :)

rapper54

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Düz bir şehirde kullanılası bir alet. Bayır yukarı çıkarken bazen tıkanabiliyor pedal devreye girmesi gerekiyor.Şarzı iyi gidiyor. Plaka,ehliyet,vergi, gerektirmemesi olumlu yanları. ayriyetten sessiz de. Sıfır alman senin için daha iyi olacaktır.

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
artık piyasada daha güçlüleri var yokuşları rahat çıkabilen geçenlerde sormuştum 1750 tl fiyat verdiler.

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
bisiklet yerine elektrikli scooter lari tavsiye ederim. belki ikisi ayni seydir bilemiyorum.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
Plaka zorunluluğu yok ancak ehliyet gerekiyor. Nikel pilli olanlar ucuz, genellikle çin malı ve 1000-1500 arası. Pilleri kısa ömürlü ve daha az mesafeyi katedebiliyor. Kaliteli pilli olan modeller 3000 tl ye kadar çıkıyor. Pilleri daha uzun ömürlü ve 2 kata kadar farkediyor nikel pile göre. Alırken bunlara dikkat etmek lazım

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Motor gücü 250 Watt ve yukarı olanlarda A1 ehliyeti isteniyor. Benim kast ettiğim gerçek anlamda bisiklet gövdesine sahip olan, elektrikli araçlar.

http://neovelox.com/

B
ir de elektrikli bisiklet yapmak için kitler var. Normal bisikleti, elektrikli bisiklete çeviriyor. Fakat bunlar anladığım kadarı ile pek verimli değil.

http://www.ikiteker.com.tr/default.asp?git=9&urun=3

B
isiklet motoru ön veya arka tekerin tamburuna bağlı ise, motorunun kalitesine göre hız sistemi oluyor veya olmuyor. Araştırdığım kadarı ile bu tip motorlar ne kadar teknoloji harikası olursa olsun performanslı değiller. Öte yandan bisiklet motoru, orta şaft' a bağlı olan modeller var.

http://www.fatihbike.com/page10.php
bunlarda ise motor gücü, ortada bulunan şaft a bağlı olduğu için, arka tekere aktarma yapılırken vites değiştirmeye imkan veriyor. Ayrıca ömrü uzun oluyor. Kullanan varsa yorum rica ediyorum. :)

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Geotech iyiymiş. Kendi kendini şarj edebilen modellerden deniyor. Vay be :) Bana böyle birşey lazım. Forumda kullanan pek yok sanırsam ):

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Napacan elektrikli al bi motorlusunu keyfine bak:)
Ayrıca elektriklinin vergiside var diye biliyorum.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Napacan elektrikli al bi motorlusunu keyfine bak:)
Ayrıca elektriklinin vergiside var diye biliyorum.

250 watt ve üzeri motorların vergisi var kardeş. İşyeri araba ile 15 dakikalık mesafede. 10 km felan. Bisikletle yarım saate varılıyor. Ankarada motorsiklet kullanmak tehlikeli. Ankaranın kırolarından aman yokki.

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
En iyisi pedal çevirmek bence ..:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
En güzeli şarj etme derdin yok yakıt doldurma derdin yok bir tek yokuş çıkarken zor oluyor onada katlancaz artık :D