Haber Elektrik Tüketimini İzlemek İsteyenler İçin - Tapo P110

Bu konuyu okuyanlar

TP-Link Türkiye

Temsilci
Temsilci
Katılım
26 Mart 2013
Mesajlar
464
Reaksiyon puanı
102
Puanları
43
TP-Link, Tapo akıllı priz modellerinin sayısını artırıyor. Şirket, enerji tüketimini izleyebilen yeni model bir akıllı prizi daha satışa sundu. Tapo P110 ile elektrik tüketimini kontrol edip, azaltmak mümkün.​

31 Mart 2023 – Bu yıl enerji tasarrufu tüm Avrupa’da daha da önemli hale geldi. İşyerleri ve konutlarda daha az enerji tüketmek, daha fazla tasarruf yapmak için öneriler geliştiriliyor, çözümler aranıyor. Evlerde elektrik tüketimini denetlemek ve düşürmek için yapılabilecek pek çok basit şey var. Gereksiz elektrik tüketmemek ve tasarruf etmek için akıllı prizler de yardımcı araçlar arasında. Örneğin, evlerdeki pek çok cihaz çalışmadığı zamanlarda fişe takılı olduklarında ‘bekleme’ (stand-by) konumundalar ve bu konumda kalan cihazların bir evin elektrik tüketiminin yüzde 5’ini oluşturduğu hesaplanmış durumda. Bu cihazlar akıllı prize takıldıklarında enerji tüketimleri tamamen kapatılabiliyor ve sadece bununla bile yüzde 5 tasarruf yapılmış oluyor.

TP-Link®, evlerde hem konforu artıran hem de elektrik tasarrufu sağlayan akıllı priz modellerine bir yenisini ekledi. Tapo P110 model akıllı priz, enerji izleme özelliğine sahip ve bu sayede bağlı olduğu cihazın tükettiği enerjiyi anlık olarak izleme ve müdahale etme olanağı sağlıyor.



Kolay kurulum ve yönetim

Tapo P110 akıllı priz, diğer Tapo prizler gibi kolayca kurulup çalışır hale geliyor. Herhangi bir hub gerektirmeden, prize takıldıktan sonra Tapo uygulaması (Android ve iOS detsekli) üzerinden kolayca kurulan ürün, yine bu uygulama ile akıllı telefonlardan yönetilebiliyor. Akıllı prize takılı tüm cihazlar ister evde ister ev dışında olunsun her yerden kolayca açılıp kapanabiliyor ya da belli zamanlarda açılması ya da kapanması için programlanabiliyor. Evdeki konforu artıran Tapo P110, aynı zamanda güvenliği de sağlıyor. Prizde unutulan bir cihaz tehlike yaratmadan her yerden kapanabiliyor ya da tatile gidildiğinde prize takılı aydınlatma cihazı belli saatlerde yanarak evde birileri var izlenimi yaratılabiliyor.

Konfor ve güvenliğin yanında enerji tasarrufu da sağlayarak günümüzün önemli bir sorununa çözüm sağlayan Tapo P110, anlık olarak enerji izleme özelliğine sahip. P110’a bağlı cihazların ne kadar güç tükettiği rahatlıkla izlenebiliyor. Bu sayede hangi cihazın daha fazla enerji tükettiğini ölçebilen kullanıcılar, tasarrufa nereden başlayabileceklerini de doğru olarak saptayabiliyorlar. Tapo uygulamasından gerçek zamanlı olarak enerji tüketimi izlenebiliyor.

Bunun yanı sıra programlama yapılarak da gereksiz enerji harcanması önlenebiliyor. Örneğin, genelde geceleri şarja takılıp sabaha kadar şarjda kalan telefonların, şarj olduktan sonra da enerji tüketmesi akıllı priz ile engellenebiliyor. Akıllı prize takılan telefonun iki saat sonra enerjisinin kesilmesi programlanabiliyor. Böylece enerji tasarrufunun yanı sıra telefonun pili de korunuyor ve ömrü uzatılıyor.

Pek çok güvenlik sertifikasına sahip, sağlam ve güvenli olan Tapo P110, küçük boyutu ile her prizde rahatlıkla kullanılabiliyor. Tek, ikili ve dörtlü paket seçenekleriyle satışa sunulan ürünün tavsiye edilen satış fiyatları ise şöyle:

  • - Tek priz : 18 USD
  • - İkili paket : 32,90 USD
  • - Dörtlü paket : 62,50 USD
Tapo P100 akıllı prize ilişkin ayrıntılı bilgi için:

 

Son mesajlar

Üst