Elektrik tesisatından uydu kablosu çekme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Lazzz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Arkadaşlar sistem çatıda değil, merkezi sistem en lat katta, haliyle dedim kendi ustamı getirip kabloyu bağlatayım yok ona bile izin yok neymiş merkezi ssitem ayarlarını bozuyormu illa kendılerı bağlayacaklar yanı ben yapmayacagım :)

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
ne biçim merkezi sistem bu? çatıda olması gerekirdi biz sistemi çatıya kurardık ordan dağtılırdı.

TIGUAIN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak daha iyi bir fikrim var görünmez kablo çıkana kadar tv izleme yada antenli tv al :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
ne biçim merkezi sistem bu? çatıda olması gerekirdi biz sistemi çatıya kurardık ordan dağtılırdı.

Hocam valaha bilmiyorum kamera uydu, elektrık su tüm sistemler bodrumda toplamışlar,bana da biraz saçma geldi taa 13.kattan -1 e kablo ınecek ordan 5 e çıkacak kablo uzuyor halıyle sinyal kaybı olur bence.

TIGUAIN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bak bence şöyle yap telefon hattı odada varsa telefon hatlarından geçir.Telefon hatları boş ve geniş olur.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada umarım sonraki evinin müteahhiti ben olurum :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Bak bence şöyle yap telefon hattı odada varsa telefon hatlarından geçir.Telefon hatları boş ve geniş olur.

Bu arada umarım sonraki evinin müteahhiti ben olurum :D

İstediğim odaya giden telefon hattı yok malesef keşke olsa zaten telefon hattı kullanmıyoruz dırek ıcındekı tum kablolu sökerdım :D

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
teledünya al onların kablosuna bişey diyemezler ...

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278

TIGUAIN

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İstediğim odaya giden telefon hattı yok malesef keşke olsa zaten telefon hattı kullanmıyoruz dırek ıcındekı tum kablolu sökerdım :D
Demek ki evinin müteahhiti olmamı istemiyorsun o zaman bende sen benim evler imden alırsan malzemesinden kaçıracağım :D

Tivibu al kraldır :D

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ahhahaha izlemıyorum arkadaş ya yeter ya

bu şakaydı :) vallaha havaldnıramdan geçirip birşeyler yapıcam mecburen kablo azda olsa gözükecek herkese tek tek teşekkür ederim :)

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şöyle birşey yapabilirsin RG U6 Antan kablosunun çok daha incesi var RG-U4 mini
Merkezi sistem olduğuna göre büyük ihtimal Elektrik panosunun şartellerin olduğu yerin çok yakının da bir yerde uydu kablolarının olduğu kutu vardır o kutudan eletrik kutusuna geçip gitmek istediğin odanın içinde bulunan buat kutusuna gidebilirsin ordanda pirize pirizden de çıkabilirisin. Bunları yapmadan önce santralden dairenize iki port kablo gelmesi lazım
iki ayrı uyduyu alıcısını aynı anda izlemek için.
Yada birini kapatıp birini açacaksın inşallah yardımcı olmuşumdur. kolay gelsin :)))

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Şöyle birşey yapabilirsin RG U6 Antan kablosunun çok daha incesi var RG-U4 mini
Merkezi sistem olduğuna göre büyük ihtimal Elektrik panosunun şartellerin olduğu yerin çok yakının da bir yerde uydu kablolarının olduğu kutu vardır o kutudan eletrik kutusuna geçip gitmek istediğin odanın içinde bulunan buat kutusuna gidebilirsin ordanda pirize pirizden de çıkabilirisin. Bunları yapmadan önce santralden dairenize iki port kablo gelmesi lazım
iki ayrı uyduyu alıcısını aynı anda izlemek için.
Yada birini kapatıp birini açacaksın inşallah yardımcı olmuşumdur. kolay gelsin :)))

Dediğinizi anlar gibiyim daire ye elektrık sayacıdnan gelen kablo borusundan uydu kablosunu çıkar demek istedin herhalde, ama buna gerke yok daireye kadar kendı hattı var evin diğer ucunda kalıyor hat uydu hattımın çıktığı odadan, mutfağa gitmesi lazım, diğer odadan çıkan uydu kablosunu direk hemen yanında priz var oradakı elektrık tesısatından mutfağa göndereyim dedim, ama bugun baktım gerçekten boru küçük,

NOT: DAİREDE 1 TANE UYDU HATTI GELIYOR 2. UYDU HATTI ÇEKILECEK, FARKLI BIR ODAYA paraplel aynı yayın olamaycak yanı,

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
Samsung a lanet olsun Turkcel Tv uygulaması yok, kablo gözükecek başka çaremız kalmadı:)

http://www.dark.com.tr/elektronik/m...olby-ses-destekli-android-medya-oynatici.html
bu çözüm olur yada buna benzer bişey wifi var.
dkmpmini3dicresim6.jpg

slaves

Asistan
Reaksiyon puanı
1
hacı kacıncı kattasın ya tv nin arkaya bi çatal tak cekmiyormu :D

fprot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Binada şaft vardır kabloların geldiği santralden gelip panoya ordan gidebilirsin. Daha Kolay olur senin için tabi santralde de boş port olması lazım

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
hacı kacıncı kattasın ya tv nin arkaya bi çatal tak cekmiyormu :D

5. Kattaki öyle bir imkanım yok malesef bina dışında görselliği bozacak her türlü arac v.s. aşmak yasak merkezi sistem mevcut 2. Uydu hattı için bazı odalara hat geliyor ama istediğim odaya gelmiyor bunun için açtım konuyu

Eğer aynı anda her iki oda da tv izlenmeyecekse, kırıp dökmeden, kablo karmaşasına boğulmadan kullanabileceğiniz basit ve ucuz bir sistem var.

Kablosuz ses ve görüntü aktarıcılar. Örneğin;

http://www.vatanbilgisayar.com/next-ye-s2g4b-a_v-kablosuz-goruntu-ve-ses-aktarimi.html#genel-bakis

Bu cihazlardan hiç kullanmadım, pek bilgim yok ama yeterli olduğunu duymuştum.
Öneriniz için teşekkür ederim yerine gidip inceleyeceğim :)