ELektrik kesintisi ve LCD TVler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Atlagel
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Atlagel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dün Akşamüstü LCD TV seyrederken Elektrikler aniden kesilip geldi(philips 32PFL7864H/12)
LCD TV önce kapandı sonra tekrar açıldı
Önce yaklaşık 4 saniye siyah ekran ses var
Sonra görüntüde geldi arkadan LCD TV kendi kendine bir parlaklığı biraz kapadı sonra aynen devam
Bunlar normalmi acaba herkesin başına geliyormu?
LCD TVde bozukluk oldumu acaba gerçeği çok korktum
Elektrik kesintilerine karşı ne önlemler almalıyız?

brokenxxl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
benim LG 42LH4010 da geçen gün renk karmaşası yaşadı herşey yemyeşil oldu aniden elektiriktenmi bilmem ama 2 milyarlık makinenin tuhaf davranması insanı biraz endişelendiriyor doğrusu :D

Atlagel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Brokenxxl arkadaşım senin Lcd TV şimdi nasıl bir bozukluk varmı çalışıyormu?

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yanlış bilmiyorsam biz buna koruma diyoruz :) Yani LCD tvin akıllıca davranıyor :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
hocam 3-4 ay kadar önce bizde bi tane aldık kuran adam anlattı elektrikte kesinti olursa bunlar doğalmış

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
6 lı bi fiş aldım, ani voltaj yükseliş ve azalışlarını engelliyormuş. ELektrik gittiğinde de yarar sağlıyormuş. Daha yeni lg nin 82 ekran lcd tv sini aldım. Herkes tavsiye etti mutlaka bunuda alın diye. Faydası var sanırım...

ibrahimtapu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sigorta var işte o grup prizde sizde evinizdeki grup prizlere bi sigorta takıp yapabilirisiniz (cam sigorta)

noumasel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
istanbul bilişimde vıp garanti diye bir olay var.bu gibi mevzularda yüde 75 zararı karşılıyorlar.

buraktasci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu gibi durumların yaşanması normaldir. Şebekeye elektrik verildiği anda tüm son tüketiciler ihtiyacı olan minimum elektriği alsa bile voltaj ve amperde bir miktar düşüş yaşanır. Kısa süre (1-2 saniye) sonra bu durum düzelir. Düzelene kadar yeni nesil birçok cihaz sersemleşir. Bunların sorununa çözüm için UPS kullanmak şart. UPS'lerde pahalı cihaz değillerdir. Çıkışları sayesinde birden çok cihaza elektrik sağlarlar. Güçlü bir UPS buzdolabıyla beraber TV'yi de çalıştırabilir. Tabi güçlü bir UPS fiyat bakımından biraz tuzlu olabilir :)

karakanat29

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
VIP GARANTI kırılma çalınma sıvı teması yüksek voltaj gibi bir çok hususu karşılıyor ama en önemlisi çarpma ve kırılma gibi durumlar... eğer evinizde benim gibi yaramaz bir çocuğunuz varsa bu fırsatları mutlaka kullanın yoksa daha sonra başınız ağrıyor...