elektrik elektronik mühendisligi okuyacagım kendimi gelistrimek için ne önerirsiniz

srdrsncr

Asistan
Reaksiyon puanı
31
merhaba öncellikle, bu sene sonu dgs yle insallah 4 yıllık iyi bir üni. gecmeyi planlıyorum.suan okudum bölüm elektronik teknolojisi.dogruyyu söylemek gerekirse okudum bölümde fazla bir sey ögrenemedim.sadece meslek lisesi okumadım için burada cogu seyi ilk defa gördüm ve tanıdım .tek artı taraf bu .2 yıllıkta c ve assemble gibi dilleri cok az bir sekilde gördüm ama daha derinligine inip ögrenmiş deilim proteustan ısis kullanmayı ögrendim.bunun dısında bana fazlla birsy katmadı okul.ama 4 yıllıga gecip kendimi bu alanda gelistirmek istiyorum.simdiden ilk olarak ingilizce ögrenmek icin bir ingilizce kursuna yazıldım.4 yılllıgı kazandıktan sonrada c gibi temel dilleri felan kurcalayacagım.bunun dısında daha ne yapsam kendimi bu bölümle alakalı gelistirmiş olurum .özelliklede bana kitap yada ögrenebilecegim program tavsiyessi yaparsanız cok iyi olur .

Yiğit Ali Demir

root
SDN
Reaksiyon puanı
35
Hangi alanda kendinizi geliştirmek istediğinizi belirlemeniz gerekiyor. Gömülü sistemler, elektronik haberleşme, elektronik kart tasarımı gibi birçok alana yönelebilirsiniz.

Öncelikle Proteus, Altium gibi programlar ile devre kartı tasarlayıp kendi projelerinizi yaparak el alışkanlığı edinmeniz gerekiyor. Biz genelde projelerimizde Proteus kullanıyoruz ama Altium tercih eden birçok şirket mevcut. Ardından PIC, STM gibi mikro işlemciler ile ilgili çalışmalar yapmanız iyi olur. Bu işe genelde PIC16F877A ile başlıyorlar biraz sıkıntılı bir mikro işlemci olsa da uzun süre istediğiniz işleri yapmanızı sağlayacaktır.

Arduino tarzı cihazlar bir yerden sonra işinize yaramayacaktır, kendinizi yeterince geliştirdikten sonra kartınızı üretip daha iyi işlere imza atabilirsiniz. Gömülü sistemlerde kendinizi geliştirmek için YouTube veya diğer mecralar üzerinden video izleyebilirsiniz. Lezzetli Robot Tarifleri, Murat Şen gibi kanallar ufkunuzu açmaya yardımcı olacaktır.

Yabancı dil konusunu yazmışsınız, İngilice öğrendikten sonra internette istediğiniz her şeye ulaşabilirsiniz. Hazır devre tasarımları, hazır kodlar veya açık kaynak projeler ile ilgili bir şeyler yaparak kendinizi daha iyi yerlere getirebilirsiniz