Ekrem imamoğlu habertürk yayını

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903

imamoğlu konser vermiş gibi oldu

celal şengör gandalf misali süpriz yaparak yayına bağlandı

nagihan alçı kendi kendine konuştu

imamoğlu başarılı başlayıp başarılı bitirdi

konuk olarak çağırılanlar seyirci gibi davrandılar ama haklılar nagihan alçı konuşurken mümkünmü

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,598
Seçildiği zamandan tanıdım İmamoğlunu. Çok sabırlı biri ve Her hareketine dikkat eden bir kişiliği var.

Benim gözümde Ülke Lideri olabilecek bir kişi.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Seçildiği zamandan tanıdım İmamoğlunu. Çok sabırlı biri ve Her hareketine dikkat eden bir kişiliği var.

Benim gözümde Ülke Lideri olabilecek bir kişi.
olacak bence ilk genel seçimde

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu yayına telefona bağlandı

"Kanal deprem yapmaz ama kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir"

Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=tEHQLxducl0

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Kanal İstanbul projesiyle ilgili olarak yakın bir zamanda değerlendirmelerde bulunmuştu.

"İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız."

Kod:
https://www.dailymotion.com/video/x7ptyb4

Yorumsuz!

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Prof. Dr. Celal Şengör, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun konuk olduğu yayına telefona bağlandı

"Kanal deprem yapmaz ama kanal etrafında yeni bir şehir oluşturmak cinayettir"

Kod:
https://www.youtube.com/watch?v=tEHQLxducl0

Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız."

Kod:
https://www.dailymotion.com/video/x7ptyb4

Yorumsuz!
celal şengörü severek takip ederimde

kanal istanbul görüşleri illa doğru olacak diye kural yok ülkede sadece jeolog olarak celal şengör yok

Son düzenleyen moderatör:

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
a haber
akit
beyaz tv
takvim
sabah

falan paylaşıyim o zaman madem taraflı

Muhalefete fazla kafa takmıyorum. Bak @Sardaukar herkesin görüşü farklı. Taraflı hareket diye bir şey yok. Muhalefet Kanal İstanbul istemiyorsa iyi olmaz ama gemi kazalarını bir düşün. 1979'ta büyük bir gemi kazası oldu ve sonrasında devam etti. Kanal İstanbul'un kurulmasının ana hedefi can ve mal güvenliği. Babam 79 yılında Bostancı'dan cayır cayır dumanları ve alevleri gördü.

Sardaukar

Profesör
Reaksiyon puanı
903
Muhalefete fazla kafa takmıyorum. Bak @Sardaukar herkesin görüşü farklı. Taraflı hareket diye bir şey yok. Muhalefet Kanal İstanbul istemiyorsa iyi olmaz ama gemi kazalarını bir düşün. 1979'ta büyük bir gemi kazası oldu ve sonrasında devam etti. Kanal İstanbul'un kurulmasının ana hedefi can ve mal güvenliği. Babam 79 yılında Bostancı'dan cayır cayır dumanları ve alevleri gördü.
can güvenliği değil

rant tır
katar dır

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361

Ana hedefi can mal kaybını minimize etmek olan kanal göz önüne alındığında son 15 yılda istanbul boğazındaki can ve mal kaybı olan kazaların (internetional transit) istatistiğini verebilir misiniz?

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Ana hedefi can mal kaybını minimize etmek olan kanal göz önüne alındığında son 15 yılda istanbul boğazındaki can ve mal kaybı olan kazaların (internetional transit) istatistiğini verebilir misiniz?

2018 yılının toplam gemi geçiş sayısı:

Ekran Görüntüsü (40).png

Gemi kazaları listesi:

crna

Asistan
Reaksiyon puanı
192
Ya izliyim dedim kaplumbağa hızında konuşuyorlar :/ bir de saatler sürüyor

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
İllaha bir şeyler yapmak için yakın zamanda olmuş olma şartı mı var ? O mantıkla en son yıkıcı ve can kaybı olan deprem 1999 yılında oldu marmarada neden kentsel dönüşüm flan yapılıyor o zaman veya eski binalar yıkılıyor ne gerek var. Son 20 yıldır yıkıcı bir deprem olmadı sonuçta. Ama bu ilerde olmayacağı anlamına gelmiyor.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
2018 yılının toplam gemi geçiş sayısı:

Ekli dosyayı görüntüle 84913

Gemi kazaları listesi:

Eksik. Ben kaza oranlarını da istedim bana Takvim denilen ve 365 gününün neredeyse tamamında Emeklileri multi milyoner yapan gazeteyi gönderiyorsun. İsraf o gazete.

İkincisi verdiğin bilgi 43,999

Bu excel tablosuna göre Çanakkale boğazı geçişi. Yapmayın böyle hatalar arkadaşlar. İstanbul'u sorduk.

Sen uğraşma güzel kardeşim al

1578583392222.png

Yani 41 bin. Tam sayı 41 103 adet.

Pekiiiiii resmi istatistik nerede acaba. Bu 41 bin geçişin kaç tanesi geçen sene kaza yaptı? Bunu istedim. Bunu da Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tutuyor mu?

Ah evet varmış ama tüm denizlerimiz için. Boğaz için ayrı istatistik bulamadım.

1578583524906.png

Kaynak: https://atlantis.udhb.gov.tr/istati...I_DENIZ_KAZA_VE_OLAYLARININ_ICMAL_TABLOSU.doc

Hadi hepsinin boğazda olduğunu varsayalım. Hadi sizler için öyle bir favor yaptım. Hepsi de istanbul boğazında olsun.

238 / 41 103 = 0,0057

Yani, binde 6 diyelim

Binde 6

BİNDE 6 yahu.

Binde 6 için sizler "Auwww çok riskli" der misiniz? Demezsiniz de.

Ah güzel kardeşim ah ah. Lütfen biraz teknik çalışalım. Lütfen

Selametle...

Edit: usta neden kızıyorsun

Son düzenleme:

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Eksik. Ben kaza oranlarını da istedim bana Takvim denilen ve 365 gününün neredeyse tamamında Emeklileri multi milyoner yapan gazeteyi gönderiyorsun. İsraf o gazete.

İkincisi verdiğin bilgi 43,999

Bu excel tablosuna göre Çanakkale boğazı geçişi. Yapmayın böyle hatalar arkadaşlar. İstanbul'u sorduk.

Sen uğraşma güzel kardeşim al

Ekli dosyayı görüntüle 84968

Yani 41 bin. Tam sayı 41 103 adet.

Pekiiiiii resmi istatistik nerede acaba. Bu 41 bin geçişin kaç tanesi geçen sene kaza yaptı? Bunu istedim. Bunu da Deniz Ticareti Genel Müdürlüğü tutuyor mu?

Ah evet varmış ama tüm denizlerimiz için. Boğaz için ayrı istatistik bulamadım.

Ekli dosyayı görüntüle 84970

Kaynak: https://atlantis.udhb.gov.tr/istati...I_DENIZ_KAZA_VE_OLAYLARININ_ICMAL_TABLOSU.doc

Hadi hepsinin boğazda olduğunu varsayalım. Hadi sizler için öyle bir favor yaptım. Hepsi de istanbul boğazında olsun.

238 / 41 103 = 0,0057

Yani, binde 6 diyelim

Binde 6

BİNDE 6 yahu.

Binde 6 için sizler "Auwww çok riskli" der misiniz? Demezsiniz de.

Ah güzel kardeşim ah ah. Lütfen biraz teknik çalışalım. Lütfen

Selametle...
Ben 10 yıl boyunca İstanbul'da yaşadım ve çok kez orada koca koca gemilerin geçtiğini gördüm, bir de İstinye'deki Poligon Mahallesinde. Teknik konu çalışmaya bile gerek yok. Bazıları köprüye neredeyse değecek kadar büyüklükte gemi boğazda geçiyor. Bunun teknik ile çözmesen de olur. Muhalefet uydurmasyonları işte.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Ben 10 yıl boyunca İstanbul'da yaşadım ve çok kez orada koca koca gemilerin geçtiğini gördüm, bir de İstinye'deki Poligon Mahallesinde. Teknik konu çalışmaya bile gerek yok. Bazıları köprüye neredeyse değecek kadar büyüklükte gemi boğazda geçiyor. Bunun teknik ile çözmesen de olur. Muhalefet uydurmasyonları işte.

Resmî ıstatistik ne zaman muhaliflik oldu. Şaka gibisin arkadaşım.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Bir zamanlar reis muhalefetteydi. Muhalif olmak kötü bir şey mi sence? Illa her daim reis i onaylamak doğru mu
Kötü değil kesinlikle. Doğru yerde muhalif olmak lazım ama CHP yanlış tarafta. Bir Sabiha Gökçen Havalimanını, bir 3. köprüyü, bir Marmaray'a ne desen hep karşı oldu. Kanal İstanbul da gerekli bir proje bence.

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Kötü değil kesinlikle. Doğru yerde muhalif olmak lazım ama CHP yanlış tarafta. Bir Sabiha Gökçen Havalimanını, bir 3. köprüyü, bir Marmaray'a ne desen hep karşı oldu. Kanal İstanbul da gerekli bir proje bence.
Ben chp demedim. Yaftalayan sensin.

3. H.limani gereksiz bir yatırımdır. Bir vergi mükellefi olarak eleştiririm. Kimse engel olamaz bana. Hub felan olma şansı dubai de yangın ya da frankfurt da deprem olursa mümkündür.

3. Köprü doğru yatırımdır. Osmangazi doğrudur canakkale 1915 cok cok dogrudur. ama finansman modeli külliyen yanlıştır.

Marmaray mükemmel bir yatırımdır her daim destekledim desteklerim.

Beni yaftalama bir daha güzel kardeşim.

Kapış

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
celal şengörü severek takip ederimde

kanal istanbul görüşleri illa doğru olacak diye kural yok ülkede sadece jeolog olarak celal şengör yok
Adam zaten tarafım ya da karşıyım demiyor; ehil kişilerle, adam gibi, bilimsel çalışılsın diyor. Ki zaten genel olarak dediklerine bakılırsa (kanal deprem yapmaz düşüncesi dışında) İBB Başkanı Sayın İmamoğlu ile aynı düzlemde konuşuyor.

Pek tabii pek çok jeolog var. Jeolog olarak bu prof'un dediklerine bakmayacağız da kiminkine bakacağız. Bu en azında çıkıp görüşünü belirtebiliyor.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Pek tabii pek çok jeolog var. Jeolog olarak bu prof'un dediklerine bakmayacağız da kiminkine bakacağız. Bu en azında çıkıp görüşünü belirtebiliyor.
İş artık siyasallartı hiç kimsenin söyleminin bir anlamı veya kıymeti kalmadı bence. Taraflar keskin bir biçimde ayrıldı ve bu işi siyasal bir rekabete inatlaşmaya bindirdiler. En kral uzmanıda getirsen evet derse yandaş hayır derse muhalif tarafın uzmanı profösörü olacak. Celal Şengör hoca ne kadar güzel söyledi bu işin uzmanı toplasan bir elin parmağını geçmez ama herkes uzman olmuş herkes çok iyi biliyor sorsan bütün gazeteciler vatandaşlar hepsi kutuplaştı bile.
Artık bu iş Cumhurbaşkanı için yaptırırsa meydanlarda CHP zıhniyeti bizim önümüzü kesmeye çalıştı köstek oldu istemezuk dedi ama biz onları dinlemedik kanal yaptık. Ekrem İmamoğlu için bakın ben nasıl direndim CUmhurbaşkanının 18 yıllık ben yaptım oldu zihtiyetini yıktım söylemlerinin ana hedefi oldu.
Benim için Ekrem İmamoğlunun bittiği nokta 1:50 sonrası referandum yapılsa ve evet çıksa ne olacak diyorlar. Hukuku mücadelemizi sürdürmeye devam ederiz diyor :) Ne anlamı var ozaman sen her türlü itiraz edeceksen referandum yapma. Halka soralım ama referandum işi çözmez diyor :) Cumhurbaşkanına yaptığı eleştiriyi aynen kendisi uyguluyor.

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
İş artık siyasallartı hiç kimsenin söyleminin bir anlamı veya kıymeti kalmadı bence. Taraflar keskin bir biçimde ayrıldı ve bu işi siyasal bir rekabete inatlaşmaya bindirdiler. En kral uzmanıda getirsen evet derse yandaş hayır derse muhalif tarafın uzmanı profösörü olacak. Celal Şengör hoca ne kadar güzel söyledi bu işin uzmanı toplasan bir elin parmağını geçmez ama herkes uzman olmuş herkes çok iyi biliyor sorsan bütün gazeteciler vatandaşlar hepsi kutuplaştı bile.
Artık bu iş Cumhurbaşkanı için yaptırırsa meydanlarda CHP zıhniyeti bizim önümüzü kesmeye çalıştı köstek oldu istemezuk dedi ama biz onları dinlemedik kanal yaptık. Ekrem İmamoğlu için bakın ben nasıl direndim CUmhurbaşkanının 18 yıllık ben yaptım oldu zihtiyetini yıktım söylemlerinin ana hedefi oldu.
Benim için Ekrem İmamoğlunun bittiği nokta 1:50 sonrası referandum yapılsa ve evet çıksa ne olacak diyorlar. Hukuku mücadelemizi sürdürmeye devam ederiz diyor :) Ne anlamı var ozaman sen her türlü itiraz edeceksen referandum yapma. Halka soralım ama referandum işi çözmez diyor :) Cumhurbaşkanına yaptığı eleştiriyi aynen kendisi uyguluyor.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Çatlasanız da patlasanız da Kanal İstanbul'u yapacağız." Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan "İsteseler de istemeseler de Kanal İstanbul'u yapacağız." "Nasıl olduysa İstanbul’da işte bir Büyükşehir Belediye Başkanlığı aldılar, ama İstanbul seçimini kazanmadılar. İstanbul seçimini AK Parti kazandı. Çünkü Meclis Ak Parti’de ve Cumhur ittifakında." söylemlerinde bulunuyorlar ve bu söylemlerini gayet normal karşılıyorsunuz da İBB Başkanı Sayın İmamoğlu'na kanal İstanbul konusunda referandum ister misiniz sorusuna "gayet tabii toplumu bilgilendireceğiz ... " Referandum'da evet çıkarsa? "hukuki mücadelemizi veririz, referandum, halka sormak bu işi çözmez tek başına... hukuki haklarımızı ararız bu şehrin insanları olarak, teknik insan olarak" söylemlerini, Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hakkında yaptığı eleştirilerle bir tutuyor ve Sayın İmamoğlu'nun sizin için bittiği nokta olarak değerlendirebiliyorsunuz; garip. :)
Pek tabii bunlar daha ziyade siyasi söylemlerdir ama burada bunları söyledikleri mekan ve kitle önemli. Katıldıkları programlarda soruları bilmeden simultane olarak kendilerine yöneltilecek ki baskı altında kaldıklarında gerçekte kafalarından geçen şeyleri söylesinler ve biz de bunları yorumlayabilelim. Zaten kişi işini iyi yapıyorsa, donanımlı ise, saygılı ise, sinirli-öfkeli değilse, söz konusu baskıyı kaldırabilir, halk nezdinde de kendine daha çok saygı, sevgi beslenir; ayrıca halk haksızlığa uğrayanın yanında olur. Şimdiye kadar çıktığı programlarda izlediğim kadarıyla duruşunu korumasını bildi. Lakin Sayın İmamoğlu da sonuçta insan ve her insan gibi hata yapabilir. Körü körüne bir parti ve/ya siyasinin peşinden gidilmesini de doğru bulmuyorum, bunu da belirteyim.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Körü körüne bir parti ve/ya siyasinin peşinden gidilmesini de doğru bulmuyorum, bunu da belirteyim.
Kesinlikle katılıyorum.
Ama hergün çıkıp ben 16 milyonu temsil ediyorum ben büyük şehir belediye başkanıyım en çok bana soracaksınız denmesinden bıkmadınız mı ? İlk olarak Ekrem İmamoğlu çıkıp: Kanal İstanbul Felaket İhanet ve cinayet projesi demedi mi ? Onun üstüne o saydığın söylemler siz istesenizde istemesenizde çatlasanızda yapacaz flanlar.
Cumhurbaşkanı kanalı istiyor meclis çoğunlu istiyor. Bakanlıklar istiyor. İBB meclisinde çoğunluk AKP'de oylama olsa orasıda isteyecek. Üstüne referandum yapılsa Evet oyu çıksa bana fark etmez gene itiraz ederim dedimi iş farklı bir boyut oluyor. Devletin bütün birimleri istiyor ben istemiyorsam olmayacak demek doğrumu sence?
Ayrıca siyasette protokol diye birşey vardır. Ama kanal İstanbul sayesinden Ekrem İmamoğlu hergün kendi dengiymiş gibi Cumhurbaşkanı ile polemiğe giriyor. Bence bu olayda çok yakışıksız. İlerde kendiside Cumhurbaşkanı olursa onunda başına gelir. Bak Türkiye'de resmi protokolü atayım. Cumhurbaşkanı nerede Belediye başkanı nerede arada 43 birim fark var. Ama hergün laf dalaşı atışma ve polamik yaratılıyor körlmesine kanal İstanbul ile ilgili.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Protokolü
1. Cumhurbaşkanı
2. TMMM Başkanı
3. Genelkurmay Başkanı
4. Ana Muhalefet Partisi Başkanı
5. Eski Cumhurbaşkanları
6. Anayasa Mahkemesi Başkanı
7. Başbakan Yardımcıları
8. Yargıtay Birinci Başkanı
9. Danıştay Başkanı
10. Diyanet İşleri Başkanı
11. Bakanlar Kurulu üyeleri
12. Kuvvet komutanları (Kara, Deniz, Hava, Jand.)
13. Orgeneraller/Oramiraller
14. YÖK Başkanı
15. TBMM Başkan Vekilleri
16. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanları
17. TBMM Katip Üyeleri ve İdare Amirleri
18. TBMM’de Temsil Edilen Siyasi Partilerin Genel Başkanları
19. TBMM Siyasi Partiler Grup Başkanları ve Başkan Vekilleri
20. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkan Yardımcıları
21. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Sekreterleri
22. TBMM üyeleri
23. Sayıştay Başkanı
24. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı
25. Danıştay Başsavcısı
26. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili
27. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı
28. Anayasa Mahkemesi üyeleri
29. Yargıtay Birinci Başkan Vekilleri
30. Danıştay Başkan Vekilleri
31. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili
32. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili
33. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı
34. Yüksek Hakem Kurulu Başkanı
35. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
36. TBMM Genel Sekreteri
37. Başbakanlık Müsteşarı
38. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı
39. Ankara Valisi
40. Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri
41. Ankara’daki Üniversitelerin Rektörleri
42. Ankara Garnizon Komutanı
43. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
44. Korgeneraller/Koramiraller
45. MGK Genel Sekreteri/Bakanlık Müsteşarları/AB Genel Sekreteri/Başbakanlığa ve Bakanlıklara Bağlı Müsteşarlar
46. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanı
47. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı
48. Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı
49. Merkez Bankası Başkanı
50. Rekabet Kurumu Başkanı
51. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı
52. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı
53. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcıları
54. TBMM Genel Sekreter Yardımcıları
55. Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı
56. Başbakanlık ve Bakanlık Müsteşar Yardımcıları
57. Yargıtay Daire Başkanları ve Üyeler
58. Danıştay Daire Başkanları ve Üyeler
59. Sayıştay Daire Başkanları ve Üyeler
60. Devlet Personel Başkanı
61. Atom Enerjisi Kurumu Başkanı
62. TÜBİTAK Başkanı
63. Ankara’daki Üniversitelerin Rektör Yardımcıları
64. Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri
65. Merkezde Görevli Türk Büyükelçileri
66. Merkezde Görevli Valiler
67. Devlet Denetleme Kurulu Üyeleri
68. Yüksek Denetleme Kurulu Üyeleri
69. YÖK Genel Sekreteri
70. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı
71. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü
72. Anadolu Ajansı Genel Müdürü
73. TRT Genel Müdürü
74. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü
75. Vakıflar Genel Müdürü
76. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü
77. Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Genel Müdürü
78. Başbakanlık ve Bakanlıklar Genel Müdürleri
79. Ankara’daki Fakültelerin Dekanları, Yardımcıları
80. Ankara’daki Kamu Kuruluşları Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Başkanları
81. Askeri Dernek Başkanları

Akkara

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
9,387
Kesinlikle katılıyorum.
Ama hergün çıkıp ben 16 milyonu temsil ediyorum ben büyük şehir belediye başkanıyım en çok bana soracaksınız denmesinden bıkmadınız mı ? İlk olarak Ekrem İmamoğlu çıkıp: Kanal İstanbul Felaket İhanet ve cinayet projesi demedi mi ? Onun üstüne o saydığın söylemler siz istesenizde istemesenizde çatlasanızda yapacaz flanlar.
Cumhurbaşkanı kanalı istiyor meclis çoğunlu istiyor. Bakanlıklar istiyor. İBB meclisinde çoğunluk AKP'de oylama olsa orasıda isteyecek. Üstüne referandum yapılsa Evet oyu çıksa bana fark etmez gene itiraz ederim dedimi iş farklı bir boyut oluyor. Devletin bütün birimleri istiyor ben istemiyorsam olmayacak demek doğrumu sence?
Ayrıca siyasette protokol diye birşey vardır. Ama kanal İstanbul sayesinden Ekrem İmamoğlu hergün kendi dengiymiş gibi Cumhurbaşkanı ile polemiğe giriyor. Bence bu olayda çok yakışıksız. İlerde kendiside Cumhurbaşkanı olursa onunda başına gelir. Bak Türkiye'de resmi protokolü atayım. Cumhurbaşkanı nerede Belediye başkanı nerede arada 43 birim fark var. Ama hergün laf dalaşı atışma ve polamik yaratılıyor körlmesine kanal İstanbul ile ilgili.

Türkiye Cumhuriyeti Devlet Protokolü
1. Cumhurbaşkanı
2. TMMM Başkanı
3. Genelkurmay Başkanı
4. Ana Muhalefet Partisi Başkanı
5. Eski Cumhurbaşkanları
6. Anayasa Mahkemesi Başkanı
7. Başbakan Yardımcıları
8. Yargıtay Birinci Başkanı
9. Danıştay Başkanı
10. Diyanet İşleri Başkanı
11. Bakanlar Kurulu üyeleri
12. Kuvvet komutanları (Kara, Deniz, Hava, Jand.)
13. Orgeneraller/Oramiraller
14. YÖK Başkanı
15. TBMM Başkan Vekilleri
16. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkanları
17. TBMM Katip Üyeleri ve İdare Amirleri
18. TBMM’de Temsil Edilen Siyasi Partilerin Genel Başkanları
19. TBMM Siyasi Partiler Grup Başkanları ve Başkan Vekilleri
20. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Başkan Yardımcıları
21. TBMM’de Grubu Bulunan Siyasi Partilerin Genel Sekreterleri
22. TBMM üyeleri
23. Sayıştay Başkanı
24. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı, Türkiye Barolar Birliği Başkanı
25. Danıştay Başsavcısı
26. Anayasa Mahkemesi Başkanvekili
27. Uyuşmazlık Mahkemesi Başkanı
28. Anayasa Mahkemesi üyeleri
29. Yargıtay Birinci Başkan Vekilleri
30. Danıştay Başkan Vekilleri
31. Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu Başkan Vekili
32. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili
33. Yüksek Seçim Kurulu Başkanı
34. Yüksek Hakem Kurulu Başkanı
35. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri
36. TBMM Genel Sekreteri
37. Başbakanlık Müsteşarı
38. Devlet Denetleme Kurulu Başkanı
39. Ankara Valisi
40. Yüksek Öğretim Kurulu üyeleri
41. Ankara’daki Üniversitelerin Rektörleri
42. Ankara Garnizon Komutanı
43. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı
44. Korgeneraller/Koramiraller
45. MGK Genel Sekreteri/Bakanlık Müsteşarları/AB Genel Sekreteri/Başbakanlığa ve Bakanlıklara Bağlı Müsteşarlar
46. Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurulu Başkanı
47. Radyo Televizyon Üst Kurulu Başkanı
48. Türkiye Bilimler Akademisi Başkanı
49. Merkez Bankası Başkanı
50. Rekabet Kurumu Başkanı
51. Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanı
52. Sermaye Piyasası Kurulu Başkanı
53. Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcıları
54. TBMM Genel Sekreter Yardımcıları
55. Yüksek Denetleme Kurulu Başkanı
56. Başbakanlık ve Bakanlık Müsteşar Yardımcıları
57. Yargıtay Daire Başkanları ve Üyeler
58. Danıştay Daire Başkanları ve Üyeler
59. Sayıştay Daire Başkanları ve Üyeler
60. Devlet Personel Başkanı
61. Atom Enerjisi Kurumu Başkanı
62. TÜBİTAK Başkanı
63. Ankara’daki Üniversitelerin Rektör Yardımcıları
64. Yüksek Seçim Kurulu Üyeleri
65. Merkezde Görevli Türk Büyükelçileri
66. Merkezde Görevli Valiler
67. Devlet Denetleme Kurulu Üyeleri
68. Yüksek Denetleme Kurulu Üyeleri
69. YÖK Genel Sekreteri
70. Türkiye İstatistik Kurumu Başkanı
71. Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürü
72. Anadolu Ajansı Genel Müdürü
73. TRT Genel Müdürü
74. Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürü
75. Vakıflar Genel Müdürü
76. Tapu ve Kadastro Genel Müdürü
77. Türkiye Ortadoğu Amme İdaresi Genel Müdürü
78. Başbakanlık ve Bakanlıklar Genel Müdürleri
79. Ankara’daki Fakültelerin Dekanları, Yardımcıları
80. Ankara’daki Kamu Kuruluşları Niteliğindeki Meslek Kuruluşları Başkanları
81. Askeri Dernek Başkanları

Sonuçta kendisi İBB Başkanı değil mi zaten? "en çok bana soracaksınız" ifadesini nerede kullanmış, merak ettim. En çok'unu geçtim nitekim İstanbul'u kime soracağız? Büyükşehir Belediyelerinin görev ve yetkileri nelerdir? Bu seçimler öncesinde de zaten adaylar belirli plan ve projeleriyle gelmiyorlar mı?
Geçtiğimiz yerel seçimin (sanki Sayın Binali Yıldırım değil de) sayın İmamoğlu'yla Sayın Cumhurbaşkanı arasında geçiyor havasında olmasını da doğal karşılıyor olmalısınız? Kaldı ki kendisi sanki karşısında ana muhalefet lideri varmış gibi durmadan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu üzerinden seçim sürecini yürüttüğünü de göz ardı ediyor olamazsınız. Medya zaten durmadan (taraflı ve tarafsız) Sayın İmamoğlu hakkında haberler yapıyor yok saatiydi yok giyindiği markaydı vesaire artık kaçtır sayamadım evirip çevirip CB olacak mısınız sorularına muhatap olan yine kendisidir. Böylesi bir ortamda sivrilen sadece kendisi midir? O'nu olduğundan daha çok gündemde tutan başka etmenler yok mudur?

Kanal İstanbul için "ben istemiyorsam olmayacak" nerede demiş? Bu, yoksa kendi değerlendirmeniz midir?

astegon

Profesör
Reaksiyon puanı
1,361
Çok kaba söylüyorsun haberin var mı? Bu yüzden @kmurat ve @PARAzitCELL ile atıştınız. Sana bir şey söyleyeyim mi. Seni karalisteye alırım profilimde.

Al güzel kardeşim. Kabalıkta diğer dediğin arkadaşlara yetişemem.

Gayet kibarca anlattım. Resmi verilerler anlattım. İşinize gelmiyor gerçekler ile yüzleşmek. Bir gün siz de benim gibi doğruya doğru yanlışa yanlış dersiniz umarım.

Bir gün sizler bizim gibi veryansın ederken biz sizi duymadığımız zaman anlayacaksınız. O zaman ben de sana derim

"Seni karalisteye aldım"

:)

Son düzenleme:

Szayel

Profesör
Reaksiyon puanı
1,147
Bence konu üzerinde siyaset yapmaya gerek yok. Türkiyenin kabuğudur siyaset, oynadıkça kanar.
Tek liderden ziyadet tüm partilerden heyet oluşturarak yönetilebilir Şehirler. Kim kimin adamını alıyor olayı olmaz, kim nereyle ilgilenmedi olmaz. Bir dönemlere bölünü yıl. Her yıl iş başındaki parti sorumlusu değişir vesaire vesaire.

Cumhurbaşkanının da, İstanbul Büyükşehir Başkanınında olaylara vakıf biri olduğunu düşünmüyorum. Her ne kadar kısmen izlesem de her ikisinin fikri de aynı. İşi bilen adamlar konuşmalı halletmeli.

CHP sadece olumsuz baltalayıcı hareketler içerisinde olduğu için önyargılı davranmamı sağlıyor. Sayın İmamoğlu; Tutumu, hareketleri, burnu dik bir önizleme oluşturuyor bende. Herşeyi ben biliyorum der gibi görüyorum şahsen. Programa da çok iyi çalışmış anlaşılan. Ama pardon ehil olmadığın alanda, ehil olmayan birine ne anlatıp da dediğini yaptıracaksın orası ayrı. Program çok daha iyi yönetilebilirdi. Türk haklı olarak ne yazık ki dinlemeden çok yorum yapıyor ve karşıdakinin sözünü sürekli kesiyoruz. Herkesi bir odaya kapatıcaksın. 5 dakika limit ve ardından ses gider :)

Gemi kazaları sebebi ile mi tam bilmiyorum çünkü hakim değilim, araştırmadım. Haberlerden tek kulağıma çalan gemilerin çok beklemesi sebebi ile ( geçiş hakkı uzun sürede veriliyormuş ) bizim burdan geçmek yerine yolu uzatarak daha kısa sürede varabiliyorlarmış diye duydum. Doğru ise bunu iyileştirmek gelirlerde ne gibi kâr bırakacak araştırılmalı. Attığın taş ürküttüğün kurbağaya değecek mi ? Gibi gibi.

Öte yandan, gemişlerin denizlerimizde beklemesindense bu alanda beklemesini yeğlerim. Tabi şunlar yapılırsa;
Gelen her gemi didik didik aranır. Hastalık, kaçakçılık vesaire için. Öte yandan yan yattı çamura battı olayı olupta denizlerimizi kirletmeden olası olarak sadece kanalı kirletirler. Küçük bir alanı temizlemek karantinaya almak daha iyi olur. Tabi yine bilmediğimi tekrar söyleyeceğim; bomba vesaire taşıyan bir gemi gelirse facia olabilir mi bilmiyorum..