Ekrandaki renkli karıncalanma

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar bilgisayarı alalı yaklaşık 4 ay oluyor, bu sorun yaklaşık 2 aydır var. Video film izlerken ekranın bazı bölgelerinde renkli karıncalanmalar oluyo,videoyu filmi durdurduğumda gidiyor. Devam ettirdiğimde devam ediyo, örnek veriyorum denemek için facebook'ta bir resmi ekranda sürüklüyorum karıncalanmayı görüyorum 2 gün sorun olmuyo fakat 3.gün aynı sorun çıkıyor.

Bir de ben yenile yaptığımda neden böyle oluyor : http://o1308.hizliresim.com/1d/p/rrqlm.png
Eski bilgisayarımda baska bilgisayarlarda yeni dediğimde böyle olmuyor ve simgeler gidip geliyor. Ama benim PC'de yenile diyorum simgelerde tık yok gidip gelmiyor yanlıs anlamayın sistem özellikleri iyi olduğu için mi acaba ?

Sistem özellikleri :

Monitör : asus mx239h
İşlemci : i7 3770k
RAM : Gskıll 2x8 1600Mhz low profile RAM
Anakart : Gıgabyte z77x-ud3h anakart
Ekran kartı : Asus 3gb 384 bit hd7950 dc2t 3dg5
İşlemci soğutucu : Cooler master hyper 212 evo

vbb_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Önce bir sistemi geri yükle daha sonra olmadı baktı format at garanti düzelir.Başarılar

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
defalarca format attım yne aynı anlamadıklarımdan biri yenile dediğimde nedne öyle oluyo hiçbirşey çıkmaması lazım

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
benim sistem ile aynı birebir senin sistem helal olsun :D bi tek anakart farklı benimkisi msi z77 gd65 geri kalan ramlere kadar aynı.. tesadüf bu ya monitör de asus mx239 alayım diyordum kaça aldın sen onu ?

ekran kartının driverini güncelle , catalyst control center dan , over drive kısmından gpu saatini ve bellek saatini biraz düşür bişeyi kalmaz sanırım.. kalıyorsa sorun başka olabilir

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
%90 garantiye gidecek vatandan %25 indirimlle 580e almıstım monitörü

en son çıkan sürümü 13.8 beta diyo amd nin sitesnde bende onu yükledim hep,aslında kararsızdım beta geliştirilmekte olan anlamına geliyo sanırım neyse yükleyeyim dedim yükledim

amd nin otomatik tanılama aracı ile tarattığımda 13.4 sürümünü bulup indiriyo başlarda 3-5 kez bunu kurdum ama bu sürücüdede devam etti sorun

bu arada cooler master haf 912 aldığım için köpek gibi pişmanım keşke 150 lira daha fazla verip coolerin full tower olanlarından alsaydım parçalara göre kasa küçük geldi

kasanın psu'su çok ses veriyo diğer 4 fandan daha fazla ses veriyo düşün,ben normal kasa+800w lık bir psu alcaktım vatandaki görevli gerek yok hazır psu'lu oalnı al çok satıyo dedi aklıma girdi

arada anıyorum onu

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sen beni dinle..

http://www.asus.com/Graphics_Cards/HD7950DC2T3GD5/#support_Download

Buraya gir, işletim sistemini seç oradan son sürümü indir.
( AMD9_00_Vista_Win7_WHQL) bu isimde bir zip dosyası inecek. Setup diyerek onu kur.
Sonra Catalyst Center dan , Overdrive den dediklerimi yap.Gpu saati ve bellek saatini biraz düşür 300 mhz kadar..Bak bakalım bir daha hata veriyor mu.. Overclocklu gelen bu ekran kartlarında bir sıkıntı var galiba..Özellikle facebookta resimler üzerinde sıkıntı çıkartıyor. Firefox da açıyorsan banko sıkıntı var.. Ama chrome da yapıyorsan sıkıntı yok istersen onu da dene

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
amd nin sitesndeki driver en güncel olan değil mi emin misin,ilk işim kasayı değiştirmek ve sıvı soğutma almak olacak

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Amd nedir , ya bu ekran kartı asus ..Asus sitesinden indireceksin..Amd neymiş.. boşver onları sen dediğimi yap Asus değil mi ekran kartın tamam o halde..

Bende yeni aldım bilgisayarı 1 Martta . Sen nisanda almışsın..580 Liraydı o zamanlar o MX239 almadım hatta ben ilk baktığımda 570 Liraydı bu sonra sonra arttı ..Şimdi indirimsiz 770 küsür lira..Ama hafta sonu indirim diye 630 lira yapıyorlar ..Yermiyim ben.. değilim

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartını üreten amd ama peki amdnin sitesndeki driver ne o halde teknik bilgisi iyi olan arkadaşlar açıklasa süper olcak

amd mi asus mu hangisinin sitesndeki driver'ı kucaz yada ikisini birden mi (sanmıyorum gerçi :D )

bu monitöre aşık olmustum tasarımı 10 numara bişey sorcam birde filmleri neden full hd olarak izleyemiyorum ekran 1920*1080 hd 7950ekran kartı var 12 gblık 1080p film açıyorum ama cam gibi değil görüntü ben filmleri cam gibi izlemek istiyorum gerçek film boyutunda olmadığı içinmi filmim,30-40 gb sanırım normalde filmler

FullScreen

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Amd üretmiyor. Ekran kartının üzerindeki grafik işlemcisini amd üretiyor. Zaten en bilindik iki dev Nvidia ve AMD işlemcili ekran kartları var..Sen gidip ekran kartını amd üretti dersen , asus ne oluyor ?

AMD işlemcili , Sapphirre , Zotac , Powercolor gibi bir sürü marka var hepsini AMD mi üretmiş oldu ?

O monitöre ben de aşık oldum harika birşey.. MX279 da alabilirim ama tam 1000 TL .. Senin ekran kartı adam gibi kurulmamış güncellenmemiş gidip ekran kartı sürücüsünü AMD de arıyorsun hatayı en başında yapıyorsun..Verdiğim linke git.

kazuya89

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kurdum sağ click catalayst control center dediğimde hata diyo kapanıyo

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yaa benim ekran kartı güncel ama bilgisiyarım 5-10 dakika sonra kapapnıyordu ve şimdide kapanmıyor sadece internette kapanmıyor oyunlarda kapanıyor şimdiden Teşşekürler

eSa

Dekan
Reaksiyon puanı
352
yaa benim ekran kartı güncel ama bilgisiyarım 5-10 dakika sonra kapapnıyordu ve şimdide kapanmıyor sadece internette kapanmıyor oyunlarda kapanıyor şimdiden Teşşekürler

Ekranda karıncalanma ekran kartının ısındığına işaret. Kart üzerindeki fanın çalışıp çalışmadığını, çalışıyorsa da temiz olduğundan emin olun.

Kasayı açmışken işlemci fanını da kontrol etmeyi unutmayın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Meraba benim bilgisiyarım renkli karıncalnmalı Lütfen YARDIM EDİN!

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ekranın en üstü altta karıncalı olarak gözüküyo napablirim yardım edin lütfen :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:crying:arkadaşlar benim bilgisayerda renkleniyor bizde 2 tane ekran var birinde renkleniyor diyerinin taksam olurmu yani renklenirmi