Ekranda renkli dikey çizgiler oluştu

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ekranda kırmızı, yeşil, siyah ve birçok renkte çizgiler oluşuyor. Fareyi hareket ettirdiğimde çizgiler de kıpırdıyor.

Akla direk ekran kartı geliyor ancak, bilgisayarı formatladığımda çizgilerin gittiğini ekranın düzeldiğini gördüm fakat bilgisayar tekrar açılmamaya başlayınca çizgiler tekrar ekrana geldi. Ekranı oynattığımda veya bastırdığımda çizgilerde bir değişiklik olmuyor. Şuan tekrar formatlıyorum güncelleme vb şeyleri yaptıktan sonra tekrar gözden geçireceğim ama yine de bir bilgi sahibi olmak istedim tekrar olabilme ihtimaline karşı.

20170922_152247.jpg

20170922_154102.jpg

Son düzenleme:

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Ekran kartının bellekleri arızalanmış. En son Bir R 9 390 çöpe attım bu sorun yüzünden. Ekran kartın amd ise gayet normal bir durum. Nvidia ise o karta normal davranmamışsın demek :)

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Ekran kartının bellekleri arızalanmış. En son Bir R 9 390 çöpe attım bu sorun yüzünden. Ekran kartın amd ise gayet normal bir durum. Nvidia ise o karta normal davranmamışsın demek :)

Fotoğraf ekledim.

SONY SVE1511W1EB i5

AMD Radeon™ HD 7650M 1gb

4gb ram

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Ekranda kırmızı, yeşil, siyah ve birçok renkte çizgiler oluşuyor. Fareyi hareket ettirdiğimde çizgiler de kıpırdıyor.

Akla direk ekran kartı geliyor ancak, bilgisayarı formatladığımda çizgilerin gittiğini ekranın düzeldiğini gördüm fakat bilgisayar tekrar açılmamaya başlayınca çizgiler tekrar ekrana geldi. Ekranı oynattığımda veya bastırdığımda çizgilerde bir değişiklik olmuyor. Şuan tekrar formatlıyorum güncelleme vb şeyleri yaptıktan sonra tekrar gözden geçireceğim ama yine de bir bilgi sahibi olmak istedim tekrar olabilme ihtimaline karşı.

20170922_152247.jpg

20170922_154102.jpg

Panelle ilgili bir sorun olabilir, televizyonda yada farklı bir monitörde test etmeni öneririm.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Panelle ilgili bir sorun olabilir, televizyonda yada farklı bir monitörde test etmeni öneririm.

Elimde HDMI girişi bulunmakta. Fakat şuan format attığı için ekranı yansıtmıyor. Format işlemi bittikten sonra deneyeceğim. Eğer yansıttığım ekranda da çizgiler görünüyorsa ya da görünmüyorsa ne gibi bir sonuca varmam gerekiyor, teşekkürler.

edit: Eklemeyi unuttum. Bu fotoğraflarda görünen tek tip çizgilerden daha farklıları da mevcut sadece farklı ekranlarda geliyor. Yani masaüstü açıksa daha farklı çizgiler. Güvenli modda açıksa daha farklı sadece kırmızı dikey gelmiyor.

utkuversus

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,240
Hocam panel olsa sabit olmazmiydi? En azindan panel sıkintisi yasayanlardan bu sekilde gordum ben

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Hocam panel olsa sabit olmazmiydi? En azindan panel sıkintisi yasayanlardan bu sekilde gordum ben

Bende şimdi onu farkettim panelde bir problem olsaydı eğer format sırasında da bu problem yaşanması lazım, kablo bağlantılarıyla ilgili bir problem yaşanıyor olabilir, hdd veya ekran kartıylada olabilir.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
ramlar acaba yerinden oynamış olabilir mi? bu çizgiler eğer geçici özellikte oluyorsa (yani bir var bir yok oluyorsa ya da değişiklik gösteriyorsa ram kaynaklı olmalı...? ) hem bilgisayarın hem ekran kartının ramlarinden kaynaklanıyor olabilir. bilgisayar raminden kaynaklanıyor ise çıkarıp tekrar takmak yeterli olur eğer sağlamsa ramlar... eğer ekran kartının ramları ise şu soru sormak gerekir, hızaşırtma yapıldı mı, ısı kaynaklı aşırı sıcaklıklar oldu mu hiç...?

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ramlar acaba yerinden oynamış olabilir mi? bu çizgiler eğer geçici özellikte oluyorsa (yani bir var bir yok oluyorsa ya da değişiklik gösteriyorsa ram kaynaklı olmalı...? ) hem bilgisayarın hem ekran kartının ramlarinden kaynaklanıyor olabilir. bilgisayar raminden kaynaklanıyor ise çıkarıp tekrar takmak yeterli olur eğer sağlamsa ramlar... eğer ekran kartının ramları ise şu soru sormak gerekir, hızaşırtma yapıldı mı, ısı kaynaklı aşırı sıcaklıklar oldu mu hiç...?

img-20170922-wa0004(1).jpeg

Yaklaşık yarım saattir %65'te kaldı. İnşallah format başarıyla sonuçlanır çünkü usb ile formatı atamıyorum hata veriyor.

Ekranın durumu şu anda bu. Kalın çizgiler iyice inceldi ve değişti.

Ram ve harddiski çıkartıp takabilirim format işlemi başarıyla sonuçlandıktan sonra. Bilgisayarda aşırı ısınma mevcut.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
bilgisayar kaç yıllık? laptopsa eğer fan deliklerini vidaları söküp içten temizleyiniz ve fan kablolarını doğru takın. büyük olasılıkla fanda tıkanma var ve aşırı sıcaklıktan hata veriyor hatta aşırı ısınma rami bile olumsuz etkiliyebilir... bu çizgiler aşırı ısınmadan dahi olabilir. üfleme nasıl, etkili dışa üfleme oluyor mu sıcaklık yüksekken?

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bilgisayar kaç yıllık? laptopsa eğer fan deliklerini vidaları söküp içten temizleyiniz ve fan kablolarını doğru takın. büyük olasılıkla fanda tıkanma var ve aşırı sıcaklıktan hata veriyor hatta aşırı ısınma rami bile olumsuz etkiliyebilir... bu çizgiler aşırı ısınmadan dahi olabilir. üfleme nasıl, etkili dışa üfleme oluyor mu sıcaklık yüksekken?

1. adım Format işlemi az önce bitti. Ekranda en ufak bir çizgi yok daha doğrusu hiç yoktu. Fakat güncellemeleri yükledikten sonra bilgisayar açılmadı. Windows logosu dönüyor sürekli ve ufak noktacılar beliriyor çizgiler yani sonra tekrar başlıyor pc tekrar dönüyor.

2.adım : ram slotlarını çıkartıp tekrar taktım. bilgisayar açıldı fakat mavi ekran hatası aldım. hata kodları şu şekilde ;

VIDEO TDR FAILURE

atikmpag.sys

Laptop yaklaşık 4 yıllık. Windows 7 yüklü gelmiş bir bilgisayar. Yüksek ihtimal ekran kartı güncellemesi ile ilgili bir durum. Çünkü güncelleme yapmadan önce her şey güzeldi. Şu an sistem geri yükleme yapıyorum. Eğer açılırsa Ekran kartı güncellemesi dışında diğer bütün güncellemeleri yapacağım sonra tekrar başlatacağım.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
forumlardaki bilgilere göre hata mesajı ekran kartı için gözüküyor ama belli de olmaz çünkü format sırasında çok ama çok zaman harcamışsınız, bu da hdd hatasını akla getiriyor. eğer sistem geri yükleme başarılı olur ise performance test ile veya crystal disk mark ile testler yapın. ram ve hdd ile ekran kartı üzerine ve sıcaklık için de hwmonitor gibi bir program kullanın . sıcaklığı takip etmek önemli. ekran kartını güncelledikten sonra çünkü tam performansta çalışacağı için gpu arıza veriyor olabilir gpu bellekleri...

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
forumlardaki bilgilere göre hata mesajı ekran kartı için gözüküyor ama belli de olmaz çünkü format sırasında çok ama çok zaman harcamışsınız, bu da hdd hatasını akla getiriyor. eğer sistem geri yükleme başarılı olur ise performance test ile veya crystal disk mark ile testler yapın. ram ve hdd ile ekran kartı üzerine ve sıcaklık için de hwmonitor gibi bir program kullanın . sıcaklığı takip etmek önemli. ekran kartını güncelledikten sonra çünkü tam performansta çalışacağı için gpu arıza veriyor olabilir gpu bellekleri...

Henüz geri yükleme tamamlanmadı bu tür işlemler niye bu kadar uzun sürüyor anlamadım gitti. Tamamlandıktan sonra geri dönüş yapacağım bu yazdıklarınızı adım adım deneyeceğim. Yardımlarınız ve geri dönüşleriniz için teşekkürler.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
hdd can çekişiyor olabilir :(
--- Gönderi Güncellendi ---
hdd de bad sektör de oluşmuş olabilir hd regenaratör ile taratıp tamir de edebilirsiniz. ama sonraki adım o, şimdi test yapmalı sorun nerde diye.

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hdd can çekişiyor olabilir :(

Performans Kaynak İzleyicisi

Bu ekranda bir de PCI ile ilgili bir hata vardı ancak Windows yine otomatik ekranı güncelleştirdiği için o uyarı kalktı.

upload_2017-9-23_3-0-1.png

HWMONITOR

upload_2017-9-23_2-57-56.png

upload_2017-9-23_2-58-7.png

Ram Check

mdsched.exe komutuyla ram kontrolü yaptım bir sorun yok dedi.

Crystal Mark

upload_2017-9-23_4-31-49.png

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
sıcaklıklar biraz fazla gibi ama sabit disk hızları normal. driver booster ile ısı kontrolcüsü üzerine güncelleme alır onu güncelleştir ve sata ahci kontrolcüsü yine güncelleme alır ... kısaca ekran kartı hariç hepsini güncelle bi bakalım :) sonra yine daha önce yaptığın üzere geri yükleme noktası oluştur. bakalım bilgisayar eski hızına ulaşacak mı? eğer eski hızında ve ekranda da çizgi olmaz ise yazılımsal bir sorun var demek oluyor, ve ekran kartında büyük ihtimalle senin de dediğin gibi. bir de çok önemli burası , sanal disk kullanımını kapa kesinlikle, bilgisayarı yavaşlatır o ssd olmadıkça...

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Format attığım halde çizgiler hala vardı.

Windows 10 Güncellemelerini Devre dışı bıraktım.

Driver booster ile güncelleme yaptım.

Bu arada ekran kartı amd atombios diyor.

Güncellediklerim şu uzun liste.

Güncellemediklerim ise kısa olan.

İşin ilginci bu güncellemeleri yaptıktan sonra ekrandaki çizgiler gitti. Tekrar başlattım hala çizgiler gelmedi. Şu an çizgiler yok.

EDİT: Bilgisayar başlamıyor. Yeniden başlatayım dedim o yuvarlak dönüp duruyor sürekli yeniden başlıyor. :/

Ekstra bilgi: Güç tuşuna basınca bilgisayar başlıyor sonra kapanıyor tüm ışıklar sönüyor sonra kendi kendine tekrar başlıyor.

--- Gönderi Güncellendi ---
Bilgisayar Güvenli Mod ve Ağ İle Güvenli Modda düzgün bir şekilde çalışıyor.

Aygıt Yöneticisinde "Monitörler" kısmında " Genel PnP Monitör" ünlem olarak gözüküyor. Onun dışında diğer aygıtlar "bilinmeyen aygıt" diye bir yer var.

Güvenli Mod ile girdikten sonra aygıt yöneticisinden , amd radeon sürcüsünü güncelle dedim ve bilgisayar üzerinden seç dedim ardından "Microsoft Temel Görüntü Bağdaştırcısını" seçtim. Şuan bilgisayar açılıyor. Çizgi yok.

Sonuç olarak ben şimdi ekran kartını devredışı bırakıp microsoftun mu ekran kartını kullanıyorum. Ayrıca sorunun direk ekran kartı olduğu sonucuna varabilir miyiz?

Yardımların için çok teşekkür ederim gerçekten. :)

Ekli dosyalar

• Adsız.png
    Adsız.png
    500.5 KB · Görüntüleme: 1,190
  • 22.png
    22.png
    91.3 KB · Görüntüleme: 1,326
  • 22.png
    22.png
    91.3 KB · Görüntüleme: 905
  • Adsız.png
    Adsız.png
    500.5 KB · Görüntüleme: 933
Son düzenleme:

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
microsoftun temel ekran kartı driverını kullanıyorsun, gpu nun driveri için driver booster hangi sürümü öneriyor? ustacım driver booster ı full yapman daha iyi çünkü bazı driverları göstermez aksi halde! full programlardan indir orası en iyi site. ekran kartı amd atom bios demek dahili gpu demek olmalı. harici ekran kartı nedir? (bilgisayarın üzerinde etiketlerde dahi yazar... olmaz ise gpu z gibi bir program ile gerçek ekran kartının modelini yazabilir misin?

Son düzenleme:

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
microsoftun temel ekran kartı driverını kullanıyorsun, gpu nun driveri için driver booster hangi sürümü öneriyor? ustacım driver booster ı full yapman daha iyi çünkü bazı driverları göstermez aksi halde! full programlardan indir orası en iyi site. ekran kartı amd atom bios demek dahili gpu demek olmalı. harici ekran kartı nedir? (bilgisayarın üzerinde etiketlerde dahi yazar... olmaz ise gpu z gibi bir program ile gerçek ekran kartının modelini yazabilir misin?

AMD Radeon™ HD 7650M 1gb yazıyor

Driver Booster full yapıp deneyeceğim. Şimdilik temiz bir format ile çalışır hale getirdim. Çünkü bir de format parası alınmasın. Yakın bir süre zarfında bilgisayarcıya götürüp hasar tespiti yaptıracağım. Gelişmeleri buradan bildireceğim, aynı sorunu yaşayanlar için rehber olur. Tekrardan yardımlarınız için çok teşekkürler.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,550
Downloads
burada farklı driverlar var. ortada bi tanesi seçip yükleyebilirsin , eğer çalışırsa bir üst model driveri yüklersin eğer çalışmaz ise daha düşük verisyonu yüklersin. fakat şimdi değil, bilgisayar stabil olduğunda, tekrar sorun çıkmasın :)

Reaksiyon puanı
5,171
Eğer hdmi kablosu ile sıkıntı çıkarmıyorsa (ki %90 çıkarmaz) tam ekrana bağlantı noktasındaki pinler gevşemiştir

ofluA

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bios ekranında aynı çizgiler çıkıyorsa donanımsal sorundur yazılım güncellemen fayda etmeyecektir

farklı monitörde aynı sorunu yaratıyor mu kontrol edebilirsen lcd panle mi yoksa anakartta mı problem var net olarak anlayabilirsin

Lepidoptera

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bios ekranında aynı çizgiler çıkıyorsa donanımsal sorundur yazılım güncellemen fayda etmeyecektir

farklı monitörde aynı sorunu yaratıyor mu kontrol edebilirsen lcd panle mi yoksa anakartta mı problem var net olarak anlayabilirsin

HDMI bağladığımda görüntü bağdaştırıcı bulunamadı hatası alıyorum o yüzden onu deneyemedim. Ama sanırsam bios ekranında çıkmıyor.

Emre Budak

Doçent
Reaksiyon puanı
321
Senin pikseller fly olmuş sanırım ekran gitmiş olabilir ölü piksel olabilir ekran içten kırılmış olabilir