Ekranda kare kare lekelenmeler oluyor

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Resimlerde görüldüğü üzere ekranımda kare kare değişik renkler içeren bozulmalar ortaya çıkıyor. Bu tip problemle daha önce karşılaştınız mı? Nasıl çözebilirim.

Pencereyi aşağı indirip tekrar tam ekran yaptığımda kareler gidiyor. Veya karelerin olduğu yere tıklayıncada kayboluyor. Bilgisayardaki her yazılımda bu kareler çıkabiliyor başlat çubuğu ve windows giriş ekranıda dahil. Anladığım kadarıyla video arka planda oynatırken çıkma ihtimali daha yüksek.

Monitör: HP S2231a

Ekran Kartı: GeForce GTS 450

İşletim Sistemi: Windows 7

Nvidia Driver Sürümü: 285.62

DirectX: 11

Fotoğraf-0030.jpg

Fotoğraf-0029.jpg
Fotoğraf-0031.jpg

mc63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım ölü noktalar var hep aynı noktada mı oluyor bu görüntü?

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır ekranın her yerinde oluyor. Rasgele olabiliyor. Ölü noktaya benzemiyor. Karelerin olduğu bölgeye tıklayınca düzeliyor. Yada pencereyi simge dumuna küçültüp geri büyüttüğümde düzeliyor.

mc63

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
driverdendir o zaman diye düşünüyorum sen en iyisi bi güncelle driveri... ama ilk defa böyle bi sorun duydum hakkaten ilginç inşallah kısa zamanda çözersin...

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
sorun ekran kartında ekran kartını başka pc dene aynı sorun varsa ekran kartın sorunlu ayı sorunn yoksa anakartın ekran kartı yuvası arızalı dır ve ya tozudur temasızlık var yumuşak bir diş fırcasıyla yuvayı temizle

ekran kartı ısını kontrol et

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
driverdendir o zaman diye düşünüyorum sen en iyisi bi güncelle driveri... ama ilk defa böyle bi sorun duydum hakkaten ilginç inşallah kısa zamanda çözersin...
Benimde aklıma ilk bu geldi driveri devamlı güncelliyorum şuan zaten son sürüm ama düzelmedi :(

sorun ekran kartında ekran kartını başka pc dene aynı sorun varsa ekran kartın sorunlu ayı sorunn yoksa anakartın ekran kartı yuvası arızalı dır ve ya tozudur temasızlık var yumuşak bir diş fırcasıyla yuvayı temizle

ekran kartı ısını kontrol et

Anladım bir deneyeyim bakalım nasıl olacak.

Monitörü analog kabloyla bağlayınca o karelerin çoğu yanıp yanıp sönüyor sonra kayboluyor, bazıları kalıyor. Dvi kablo ile bağlayınca ortaya çıkan tüm kareler ekranda kalıyor. Pencerenin boyutlarıyla oynamam veya bi şekilde karelerin çıktı yerin görüntüsünü yenilemem gerekiyor.

Ekran kartımın tam adı : Palit Nvidia GTS450 Sonic 1GB 128Bit GDDR5 (DirectX 11) CRT 2DVI HDMI PCI-E 2.0 Ekran Kartı

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Fiziksel testleri gerekli ekipmanları temin edemediğim için yapamadım ama daha farklı bir durum tespit ettim. Daha önceki denemelerimde ekran görüntüsü aldığımda bu kareler gözükmüyordu. Şimdi hem Windows 7'nin başlat çubuğunda üzerine gelince çıkan küçük ekranda gözüküyorlar hemde print screen tuşuna basıp ekran görüntüsü aldığımda ekranda görünüyorlar.

Bu kareleri normalde kurs bilgisayarında görmüyordum, sonra sağolsun arkadaşlar usb'lere onlarca virüs bulaştırınca Microsoft Security Essentials kurdum. Kurduktan sonraki günmüydü, o günmüydü hatırlamıyorum ama bu karelerden bir tanesini Windows Xp işletim sistemli bilgisayardan projektörle duvara yansıyan görüntüsünde'de gördüm. Tüm parçaları birleştirince ortaya MSE'den kaynaklanan bir problem varmış gibi duruyor. MSE'yi kaldırıp birkaç gün kullandıktan sonra sonucu tekrar buraya yazarım.

Yeni aldığım ekran görüntüsü aşağıdaki gibi. Bilgisayarı 5 gündür kapatmadım. Şu an bu kare bozuklukları her tarafta çıkmaya başladı.

MonitörHataP.png

jem7v

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Konu açılalı baya olmuş ama, sorunu çözmüş olabileceğinizden dolayı yazıyorum.

Bahsettiğiniz sorunun aynısını yaşıyorum, kareler ekranımın rastgele bir yerinde beliriyor, mouse'u üzerinde gezdirdiğimde kayboluyor. Tek fark screenshot aldığımda kareleri göremiyorum. İşletim sistemim Win7 64bit, ekran kartı Nvidia GeForce GT440 ve driverları güncel. Sorunun nereden kaynaklandığını bulduysanız bilgi verirseniz çok sevinirim.

totleben

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@jem7v maalesef çözümü bulamadım. İlk başlarda ekran görüntüsü alınca bende de görünmüyordu sonrasında ekran görüntüsünde de görünmeye başladı. Yüksek ihtimalle bir süre sonra sizde de aynısı olacak.

Siz bir çözüm yolu bulabilirseniz bende öğrenmek isterim.

menmoli

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ilk bir driverları güncelleyin sonra monütörü baska bir pc de deneyin sorun geçmezse. Baktınız olmadı bilgisyardaki ekran kartını söküp onbordan açın eğer bir sorun yoksa ekran kartını fırınlama yapın fırınlama isleminden sonrada aynı problemi yapıyorsa ekran kartını atın gitisn yenisini alın.