Bundan 3 ay önce ekranda renkli dikey çizgiler oluştu.Ekran kartından olduğunu düşünüp.Bilgisayarımı onboarddan başlattım görüntü düzeldi.Acaba ekran kartım tamir edilebilir mi ? Yoksa yeni ekran kartı mı almalıyım ?.
İyi akşamlar öncelikle geçmiş olsun.Bundan 3 ay önce ekranda renkli dikey çizgiler oluştu.Ekran kartından olduğunu düşünüp.Bilgisayarımı onboarddan başlattım görüntü düzeldi.Acaba ekran kartım tamir edilebilir mi ? Yoksa yeni ekran kartı mı almalıyım ?.
Birde Msi amd radeon r7 240 almistim, bilgisayarima taktigimda ekrana hic goruntu vermedi. Bende bozuk oldugunu dusunup iade ettim daha sonra yine aynisindan aldim fakat ondada görüntü alamadim.Anakartim ve slot tipi uyumlu olmasina ragmen.Ne yapacagimi bilemiyorum şuan.Biraz şanssızlık var galibaİyi akşamlar öncelikle geçmiş olsun.
Sorun ekran kartından kaynaklı,dikey çizgiler ekran kartınızın çipinin içindeki lehimlerin giderek yıpranması ve görüntüyü iyi iletememesinden kaynaklıdır.
Geçici çözüm olarak ekran kartının çipinin ısıtaraj bunu sağlayabilirsiniz.
Kalıcı çözüm çip değişimi ama ben yeni bir ekran kartı almanızı tavsiye ederim.
Birde Msi amd radeon r7 240 almistim, bilgisayarima taktigimda ekrana hic goruntu vermedi. Bende bozuk oldugunu dusunup iade ettim daha sonra yine aynisindan aldim fakat ondada görüntü alamadim.Anakartim ve slot tipi uyumlu olmasina ragmen.Ne yapacagimi bilemiyorum şuan.Biraz şanssızlık var galiba![]()
GA-H61M-DS2 model anakart var.Herkes uyumlu dedi fakat sorun hala devam ediyor.Bazı ekran kartları ekstra güç ister belki ondan kaynaklıdır,ama başlangıçta uyarı sesi verir bildiğim kadarıyla senin anakat modeli nedir.
Benim sorunum buBu bahsettiğinizden daha kötüsü gelmişti vakti zamanın da başıma, bende ki görüntü tamamen çizgi halindeydi, defalarca fırınlama yaptım ama benim kartım da bir işe yaramamıştı.
Yani bu çözüm değil biyere kadar götürür ikinciden sonra çöpe atabilirsiniz.Bu bahsettiğinizden daha kötüsü gelmişti vakti zamanın da başıma, bende ki görüntü tamamen çizgi halindeydi, defalarca fırınlama yaptım ama benim kartım da bir işe yaramamıştı.
ilk seferde de çözüm olmamıştı zaten bu fırınlama işi benim kartta.Yani bu çözüm değil biyere kadar götürür ikinciden sonra çöpe atabilirsiniz.
Sanki senin sorun chipset değilde,ekran kartı kayması gibi duruyor benmi resimde yanlış görüyorum.ilk seferde de çözüm olmamıştı zaten bu fırınlama işi benim kartta.
Hocam felaket tellallığı yapmak istemem ama bu karttan siz istemeseniz de vazgeçin, tamiri olsa bile pek dikiş tutacağını sanmıyorum. Dediğim gibi seneler önce başıma gelmişti çok uğraştım tamir ettirebilmek için ama nafile. Eninde sonunda çöp oldu kart.(Bu arada teknik herhangi bir bilgim yok, tamamen geçmiş tecrübelerime dayanarak konuşuyorum, bu konuda bilgili ve ilgili kişilerin yorumu daha akılcı olur??)Benim sorunum bu
yeni ekran kartı al rahatlaBundan 3 ay önce ekranda renkli dikey çizgiler oluştu.Ekran kartından olduğunu düşünüp.Bilgisayarımı onboarddan başlattım görüntü düzeldi.Acaba ekran kartım tamir edilebilir mi ? Yoksa yeni ekran kartı mı almalıyım ?.
2 defa Msi amd radeon r7 240 aldım ilkinde görüntü gelmedi,bozuktur diye geri verdim.2.sindede aynısı oldu onuda geri verdim.Yüzüm gülmüyor şu bilgisayardan ?yeni ekran kartı al rahatla
Kardeşim keşke fırınlama işlemini doğru anlasaydınYeni ekran kartı alın. Fırınlama işlemini dün arkadaşın bilgisayarına yaptım 200 dece 10 dk ekran kartın üstündeki ramler dökülmüş![]()
Ben ne bileyim youtubede izlediğim videoda adamın dediklerinin aynısını yaptım olmadı tecrübe kazanmış oldukKardeşim keşke fırınlama işlemini doğru anlasaydın.Fırınlamadaki amaç sadece chipseti ısıya maruz bırakmaktır ve 200 derece ile olacak bir iş değil max. 120 derecede 10 dk.
Chipset ısınacak ki bağlantıyı iletemeyen lehimler eriyip tekrar bir bağlantı oluştursun.