Ekrana Görüntü Gelmeme Sorunu

The Crystal Ship

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar. Birkaç gün önce eski sistemimi yeni anakart, işlemci ve ram lerle güncelledim. Ekran kartımı değiştirmedim. Montajını yaptıktan sonra bilgisayardan görüntü alamadım. Farklı bir ekran kartıyla yeni sistemimde görüntü aldım, ancak değiştirmediğim ekran kartımla görüntü alamadım. Görüntü alamadığım kartımın her ne kadar 3 gün önce eski sistemde çalışıyor olduğunu bilsem de kartın bozulmuş olabileceğini düşündüm ancak başka bir bilgisayara taktığımda o bilgisayarda görüntü verdi. Toplamda 5 sağlam kart taktım 3ü görüntü verdi 2si görüntü vermedi (bu 2 kart başka bilgisayarda görüntü veriyor).

PSU yetmezliği hepimizin aklına gelebilir; 400 Watt gücündeki bir psu kullanıyorum. Görüntü veren kartlardan bir tanesi RX470, görüntü vermeyen kartlardan bir tanesi de Radeon HD5550. Yani RX470 çok daha fazla güç istemesine rağmen görüntü verirken HD5550 de görüntü alamıyorum. Şu an sıfır bir ekran kartı alacak olsam dahi görüntü verip vermeyeceğini bilmiyorum. RX470 takılıyken yeni format da atıldı, BIOS resetlendi ve ayarları da yapıldı, RAM lerin yerleri de değiştirildi. İşin içinden çıkamadım.

Anakart modeli : ASUS M5A97 LE R2.0
İşlemci : AMD Fx 6300
Ram : Team 2x4 gb ddr3 2133 mhz

Frosa

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,416
Merhabalar,
anakartın, çipsetinden, BIOS'un boot etmesine kadar bir sürü etken etki etmektedir... Ayrıca HD 5550 yongası çok eski bir kart olduğu için boot etmemesi, görüntü gelmemesi normaldir. HD 5550'yi eski bir sisteme taktığınızda görüntü vermesi muhtemeldir. Buna benzer bir sorun ise, güncel kartların(RX, GTX 1xxx serisi) eski anakartlarda görüntü vermemesidir...

İyi Forumlar...

The Crystal Ship

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,
anakartın, çipsetinden, BIOS'un boot etmesine kadar bir sürü etken etki etmektedir... Ayrıca HD 5550 yongası çok eski bir kart olduğu için boot etmemesi, görüntü gelmemesi normaldir. HD 5550'yi eski bir sisteme taktığınızda görüntü vermesi muhtemeldir. Buna benzer bir sorun ise, güncel kartların(RX, GTX 1xxx serisi) eski anakartlarda görüntü vermemesidir...

İyi Forumlar...
Öncelikle cevabınız için teşekkür ederim. Söylediğiniz durum mantıklı ancak hd 5550 ü takıp görüntü aldığım diğer anakart çok daha yeni. Onun modeli : ASUS Prime B350 PLUS.
RX470 ve HD2400 Pro ile ASUS M5A97 LE R2.0 taktığımda da görüntü aldım. Ancak ne yaptıysam 5550 den görüntü alamadım.