Ekrana gelip giden cmd satırı

umit1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekrana gelip kaybolup gidiyor sanırım trojan bunu nasıl temizleyebilirim
Adsız.png

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Virüs olduğunu sanmıyorum. Çünkü pencerede updater yazıyor. Ben hiç karşılaşmadım ama driver güncelleme programı kullanıyorsanız olabilir.
Ama her ihtimale karşı @Cyb3r_K1ng 'in de önerdiği Malwarebytes ile taratmanızı öneririm. Ayrıca Hitman Pro isimli program ile de bilgisayarınızı taratabilirsiniz.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Windows 10 kullanıyorsunuz sanırım. Windows tuşu + R'ye basarak Çalıştır'ı açın. Daha sonra aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın ve Enter'layın.
Kod:
shell:startup

Bunu yaptıktan sonra bir pencere açılacaktır. Eğer açılan penceredeki klasör içerisi boş değilse ekran görüntüsü alıp burada paylaşmanızı istiyorum.

umit1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu sorun bir programı yükledikten sonra mı başladı?
tam olarak hatırlamıyorum uzun bi süredir oluyordu dediğiniz programla tarattım 600 tane tehtit çıktı temizledim bu arada slimdrivers kullanıyorum

---- Mesajlar birleştirildi ----

Windows 10 kullanıyorsunuz sanırım. Windows tuşu + R'ye basarak Çalıştır'ı açın. Daha sonra aşağıdaki kodu kopyalayıp yapıştırın ve Enter'layın.
Kod:
shell:startup

Bunu yaptıktan sonra bir pencere açılacaktır. Eğer açılan penceredeki klasör içerisi boş değilse ekran görüntüsü alıp burada paylaşmanızı istiyorum.
boş çıktı

---- Mesajlar birleştirildi ----

windows mesajlarda trojan uyarısı yapıyor bu arada

Son düzenleme:

umit1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kod:
sfc /scannow
kodu ile bilgisayarı taratın. Ve tüm sürücüleri Driver Booster ile güncelleyin.
tarattım You must be an administrator running a console session in order to
use the sfc utility. bu yanıtı aldım ıkı kez chroma gırmeye calıstım mavı ekran verıp restart attı suan fırefoxdan yazıyorum bu arada

Ömer Canbaz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,629
tarattım You must be an administrator running a console session in order to
use the sfc utility. bu yanıtı aldım ıkı kez chroma gırmeye calıstım mavı ekran verıp restart attı suan fırefoxdan yazıyorum bu arada
Mavi ekran hatası ne zaman ve nasıl başladı?

Lisans Bul

Doçent
Reaksiyon puanı
617
Yüklü programlardan DriverSetupUtility uygulamasını kaldırın.Kaldırma hatası verirse revo uninstaller ile kaldırmayı deneyin.

umit1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yüklü programlardan DriverSetupUtility uygulamasını kaldırın.Kaldırma hatası verirse revo uninstaller ile kaldırmayı deneyin.
kaldırdım kaldırırken cmd satırı yıne geldı ama unistall falan yazıyordu oldu sanırım

Lisans Bul

Doçent
Reaksiyon puanı
617
Trojen mavi ekran hatasına genelde sebeb olmaz! Virüslerin en büyük belirgin özelliği sistem kaynaklarını sömürmesi ve pc'nin yavaş çalışmasına sebeb olmasıdır.Mavi ekran genelde en son bilgisayara yüklenen programdan kaynaklanır.Bir de şunu deneyin, sistem geri yükleme yapın ve enaz 1 hafta öncesine geri yükleyin.

umit1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Trojen mavi ekran hatasına genelde sebeb olmaz! Virüslerin en büyük belirgin özelliği sistem kaynaklarını sömürmesi ve pc'nin yavaş çalışmasına sebeb olmasıdır.Mavi ekran genelde en sotn bilgisayara yüklenen programdan kaynaklanır.Bir de şunu deneyin, sistem geri yükleme yapın ve enaz 1 hafta öncesine geri yükleyin.
üstteki hocamın dedigisekilde güncellemeleri yaptım ondan olabilir mi

Lisans Bul

Doçent
Reaksiyon puanı
617
Güncelleme sonrasında mavi ekran sorunu yaşayan insanlara da şahit olduk! Benim size tavsiyem sistem geri yükleme yapın.Sistem geri yükleme yaptıktan sonra yeniden güncelleme yapmayın ve bu şekilde deneyin.