Ekran Kartına Ram Takviyesi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan OnurFK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Herkese merhaba, Benim ekran kartım yandığı için bir süredir anakarttan yararlanıyorum. İnternette biraz araştırma yaptım yaparken şöyle başlıklar çıktı önüme Ramden ekran kartına takviye yapın / ekran kartını yükseltin gibi açıp okuduğumda bişiler oluyor gönderdikleri görsellerde ancak ben tam doğruluğunu bilmediğim için SDN de bir sorayım dedim. Bu mümkünmü yani onboard ekran kartına ramden ekleme yapmak ?

Teşekkür ederim.

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Herkese merhaba, Benim ekran kartım yandığı için bir süredir anakarttan yararlanıyorum. İnternette biraz araştırma yaptım yaparken şöyle başlıklar çıktı önüme Ramden ekran kartına takviye yapın / ekran kartını yükseltin gibi açıp okuduğumda bişiler oluyor gönderdikleri görsellerde ancak ben tam doğruluğunu bilmediğim için SDN de bir sorayım dedim. Bu mümkünmü yani onboard ekran kartına ramden ekleme yapmak ?

Teşekkür ederim.

Bu işlem ekran kartınızın performansını arttırmaz. Bazı raml'er otomatik olarak ekran kartlarına aktarma yapıyor, önce raminizin bunu yapıp yapmadığını kontrol edin yapmıyorsa detaylı bir şekil de nasıl yapılacağını anlatacağım. Bigisayarıma sağ tıklayıp özellikler deyin, açılan pencereden derecelendirme den windows deneyim dizinini tıklayın, daha sonra ayrıntili performans ve sistem bilgilerini görüntüleyi açın, paylaşılan sistem belleğinde herhangi bir miktar yazıyorsa belleğiniz ekran kartıyla paylaşılıyor..

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
tamam bunu biliyorum zaten oto paylaşıyor benim sorduğum ek bişiler daha yapabiliyormuyuz ?

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
iyi o zaman minecrafta devam :D

loverman

Asistan
Reaksiyon puanı
7

Teşekkür ederim.

BIOS'tan ekran kartına ayrılacak bellek miktarını seçebiliyorsunuz diye hatırlıyorum.

altacbori

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
OnBoard ekran kartları için ram ayrılabilir fakat çok yüksek değer randıman vermez. 4 Gb ve üstü için 512 'ye kadar ayrılabilir bence.
Ama 4 Parça RAM var ise 768 de olabilir.
Yine de her anakart destekler mi bunu bilmiyorum.