Ekran Kartımın Performansı Düştü

bekir6695

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://forum.shiftdelete.net/donani...er/333525-ekranda-kirmizi-renk-yogunlugu.html
Yukardaki konuda yaşadığım sorundan sonra ekran kartımın performansında gözle görülür bir düşüş yaşadım.Ayrıca bilgisayarımı açtığımda post ekranının gelmesi 9-10 saniye sürüyor.Ben yetersiz enerjiden kaynaklandığını düşünüyorum.Sizlerinde yorumlarınıza ihtiyacım var.Şimdiden teşekkürler...
Donanımlarım Hakkında;

• Sıcaklık:

rf88z.jpg

• Anakart:

rf89b.jpg

• Ekran Kartı:

rf89m.jpg

vbb_1907

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu normal bir ekran kartı ömrü zamanla azalmaya başlar.Daha sonra ise sinyaller vermeye başlar.

bekir6695

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Haklısın ama neden ömrü bu olaydan sonra azaldı.FIFA 13'ü 1080p çözünürlükte hiç takılmadan oynuyordum ama şimdi berbat bir hâl aldı.Sanki 512 mb ekran kartında oynuyorum.
Ayrıca kastettiğin sinyaller, arada sırada monitörde oluşan karışık renkli ince birkaç yatay çizgi ise galiba haklısın, ömrü azalmış olabilir.Bu sinyalleri oyun oynarken çok seyrek bir şekilde yaşıyorum.
Ama ekran kartına yetersiz güç giderse vereceği tepkiler neler olur.Bunun hakkında bilgisi olan yardım etsin lütfen.
Not:Ekran kartımda ekstra güç girişi var.

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Ekran kartında performans düşmesi diye birşey olmaz.
Ömrü bittiğinde hiç açılmaz, elektrik süpürgesi mi bu zamanla çekiş gücü azalsın.
Diğer konudan anladığım kadarıyla ekran kartının bazı devrelerini yakmışsınız ancak temel devreler durduğundan dolayı hala görüntü alabiliyorsunuz.

RedDevil

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Ekran kartına "overclock" uyguladınız mı ? Driverları kaldırıp tekrar kurun. Ekran kartınız ısnıyor olsa gpu'ya termal macun sürün diyecem ama sizinki farklı bir durum. Ekran kartını fırınlayınız. Kendiniz yapamam diyorsanız bilgisayarcıya söliyeniz. Fırınlamadan önce kartın üzerinde bulunun tüm plastik parçaları sökünüz. Riskli bir işlemdir. Ama yeni alınmış gibi olur. Dışarı çıkmam lazım gelince yardımcı olurum.

bekir6695

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar sanırım sorunun nasıl oluştuğunu anlatamadım.
Diğer konudaki sorunu güç kaynağının kablosunu değiştirerek çözdüm.Ancak bu seferde ekran kartımda bayağı bir performans düşüşü yaşadım.Benim şüphem güç kaynağının arızalanması yönünde.Ne bileyim sanki ekran kartıma az enerji gidiyor.
Sizlerden istediğim ekran kartının performansı neden düşer? sorusuna mantıklı bir cevaptır.Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.