• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Ekran kartımı nasıl yükseltebilirim?

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1

Ekran kartı bilgileri budur arkadaşlar.128 mb yazan yeri nasıl yükseltebilirim?Yardımlarınızı bekliyorum...

EmeNaTioNaL

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sistem ne Laptop mu Yoksa Masa üstü mü. Laptop'ların bazılarında sanırım Ekran kartları Ana kart ile birleşik olduğundan Ekran kartı yükseltmesi gibi birşey olmuyor ancak ana kart ile komple yükseltebiliyorsun :) Fakat ayrı ise yükseltebilirsin tabi'ki. Veya masa üstü ise yükseltirsin. Bildiğim kadarıyla konuşuyorum tabi biraz daha araştırma yapabilirsin.

v0ld3m0rt1s

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Hiçbir şekilde yükseltemez arkadaşım. Intel'in O/B dışında harici bir kartı yok ki burda normal bir harici kart olsa bile bellek miktarını nasıl yükselteceksin ? Devre mi ekleyeceksin ?

Masaüstüyse bir ekran kartı alabilir ama Masaüstü bir sisteme benzemiyor :) Büyük ihtimal notebook ve yükseltmeninde imkanı yok...

kam turalı

Doçent
Reaksiyon puanı
14
Sistem ram ini yükselt böylece ekran kartın rami (ç)aldığı zaman sistemde yavaşlama olmaz...

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bu toplam kullanilabilir toplam grafik bellegi 1300~ demis.
yani programlar talep ettiginde bu bellek bossa ramden bu bellegi alicak. 500mb grafik bellegi gerektiren bi program calisir yani buyuk ihtimal tabi ramde yer varsa. tabi bazi programlar illa da orjinal ram olucak diyo kontrol ediyo degilse acilmayabiliyo :P

berinark

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Yükseltemezsin. Ekran kartı tümleşik zaten. Sadece rami yükseltip ekran kartının daha fazla ram kullanmasına olanak sağlayabilirsin. Oda çok ciddi fark yapmaz. Tabi dizüstü için konuşuyorum. Masaüstüyse ekran kartı takabilirsin yeni alıp...

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Sistem RAM'ini arttırırsanız, ekran kartı daha fazla bellek kullanır. Fakat bu da performansa bir artış sağlamaz. Grafik çipleri çözünürlük ve detay arttıkça, bellek kullanımı isterler. Ama Intel'in tümleşik grafik işlemcileri zaten çok yüksek detaylı grafiklerde kasacağı için, RAM takviyesi gerçekte grafik açısından hiç bir işe yaramaz.

micozb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Notebooklarda ekran kartını yükseltme gibi bir seçeneğin maalesef yok dostum..

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Buradan çıkan sonuç ya yeni notebook alıcaksın ya da öyle kalıcak :)

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Sen Onu Direk Çöpe At. Boşver Yükseltme.