ekran kartım var ama bir sorunum var içeri girin!

egemense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
benim ekran kartım okumuyordu bende laptopun kasasını tamamen söküp tekrar taktım
ve girdigimde ekran kartım okundu ve diğer gün (bugün) ekran kartım okumuyor yardım edebilirmisiniz?

egemense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Evet herşey güncel yani biosu bir çok denedim ama güncel diyodu güncel yani ara sıra gidip geliyor

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

"okumuyor" derken neyi kast ettiğinizi pek anlayamadım kusuruma bakmayın. Yani ekran kartını görümüyor manasında mı yazdınız ? Ayrıca aşağıdakilerden sizin probleminize yakın olan bir seçenek var mı ?

- Bu sorunu makinanız açık iken mi yoksa açılıp kapandığında mı yapıyor ?
- Bilgisayarınız açık iken arada bir ekran kartını okuyup bir süre sonra kayboluyor mu ?
- Ya da bilgisayarınız tamamen kapanıp yeni açıldıktan sonra mı yapıyor ?
- Sadece ekran kartı için mi yapıyor ?

Ayrıca işletim sisteminiz, ekran kartı marka ve modeliniz, Notebook marka/model hakkında bilgi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Ardından Başlat=>Çalıştır'a eventvwr yazarak Enter'a basın. Ardından gelen ekranın sol tarafındaki listeden "Windows Logs" (Windows Logları)=> "System" (Sistem) 'i seçiniz. Sağ tarafta bir liste oluşacak. Oradaki hataları (son 4/5 adet farklı tipte hatalar yeterli) ve detay resimlerini bizlerle paylaşırsanız, hatanın nedenini belki öğrenebiliriz.

Saygılarımla

egemense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Açık ken bi bakıyorum var bi bakıyoeum yok ama mesrla bi site bulmuştum aygıt yöneticisinde olmasu gerekipte olmayan aygıtları göstermek diye onu yaptım gerçektendr iie yaradı ekran kartım gözüktü ardından ordan kaldırdım ve yeniden açıp kapadım güncelleme yaptı var gözüküyordu ama 10daniye sonra hani masaüstüne sag tık yenile var ya öyle yaptı tekrar baktıgımdada yoktu yanlIz şöyle bir şeyle karşılaştım aygıt yöneticisinde gt 520mx vardı hemde gt 315m vardı bişi anlamadım ekran kartı modelim gt520mx nvidia laptopum samsung ama markasınk eve gidince yazıcam ilk başta sorduğunuz tüm soruları yapıyor yanlız sonuncu soruyu anlayamadım yanlız ekran kartı için derken. Saygılar
--- Gönderi Güncellendi ---
Merhaba,

"okumuyor" derken neyi kast ettiğinizi pek anlayamadım kusuruma bakmayın. Yani ekran kartını görümüyor manasında mı yazdınız ? Ayrıca aşağıdakilerden sizin probleminize yakın olan bir seçenek var mı ?

- Bu sorunu makinanız açık iken mi yoksa açılıp kapandığında mı yapıyor ?
- Bilgisayarınız açık iken arada bir ekran kartını okuyup bir süre sonra kayboluyor mu ?
- Ya da bilgisayarınız tamamen kapanıp yeni açıldıktan sonra mı yapıyor ?
- Sadece ekran kartı için mi yapıyor ?

Ayrıca işletim sisteminiz, ekran kartı marka ve modeliniz, Notebook marka/model hakkında bilgi yazarsanız yardımcı olmaya çalışırım.

Ardından Başlat=>Çalıştır'a eventvwr yazarak Enter'a basın. Ardından gelen ekranın sol tarafındaki listeden "Windows Logs" (Windows Logları)=> "System" (Sistem) 'i seçiniz. Sağ tarafta bir liste oluşacak. Oradaki hataları (son 4/5 adet farklı tipte hatalar yeterli) ve detay resimlerini bizlerle paylaşırsanız, hatanın nedenini belki öğrenebiliriz.

Saygılarımla
ben yanlız windows günlükleri var ordakı sistem de tam olarak nabıcagım anlayamadım bu arada laptop markam :samsung electronics co. ltd. 300e4a/300e5a/300e7a/3430ea/3530ea
--- Gönderi Güncellendi ---
ben yanlız windows günlükleri var ordakı sistem de tam olarak nabıcagım anlayamadım bu arada laptop markam :samsung electronics co. ltd. 300e4a/300e5a/300e7a/3430ea/3530ea

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Başlat=>Çalıştır'a eventvwr yazarak Enter'a basın. Ardından gelen ekranın sol tarafındaki listeden "Windows Logs" (Windows Logları)=> "System" (Sistem) 'i seçiniz. Sağ tarafta bir liste oluşacak. Oradaki hatalardan son 4/5 adet farklı tipteki hataları ve detay resimlerini bizlerle paylaşınız.

Saygılarımla

egemense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
upload_2017-1-27_15-4-2.png
upload_2017-1-27_15-4-22.png
upload_2017-1-27_15-5-0.png
upload_2017-1-27_15-4-52.png
upload_2017-1-27_15-4-43.png

Ekli dosyalar

• upload_2017-1-27_15-1-48.png
    upload_2017-1-27_15-1-48.png
    122.4 KB · Görüntüleme: 518
  • upload_2017-1-27_15-1-59.png
    upload_2017-1-27_15-1-59.png
    123.3 KB · Görüntüleme: 577
  • upload_2017-1-27_15-2-15.png
    upload_2017-1-27_15-2-15.png
    123 KB · Görüntüleme: 335

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

resimler çok güzel ama detay yok maalesef. Örnek olarak. Benim eklediğim şekilde kişisel bilgilerinizide saklayarak gönderirseniz daha iyi olur.
Her bir ekranda detay, diğer ekranda hatanın açıklaması gibi.

Saygılarımla
Untitled.png

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
567
Merhaba,

Bilgisayarınıza bağlı ikinci volume yani muhtemelen diğer sürücü parçası veya sürücünüzü ilk başta aşağıdaki komutlarla tarayıp düzeltiniz.

EventID 55 / Ntfs hatası için :

ilk olarak aşağıdaki adresten gerekli dosyayı indirin ve kurun.
https://support.microsoft.com/en-us...-windows-server-2008-r2-and-windows-may-crash

ikinci olarak aşağıdaki adımları takip ediniz.

Her bir komut sizden bilgisayarınızı yeniden başlatmanızı isteyebilir tarama işlemi için.Bunu yapınız ve diğer komuta geçiniz.
Volume 2 icin (ikinci disk parçası veya diskiniz için)

Eğer ikinci sürücü parçası veya diskinizin adı d ise aşağıdaki gibi..
chkdsk d: /f (diskteki hataların düzeltilmesi)
chkdsk d: /r (diskteki bozuk kesimleri bulup bozulmamış bilgilerin kurtarılması)

Yukarıdaki adımların ardından
defrag /B (disk düzenleme işleminden sonra bilgisayarı yeniden başlat)

EventID 7000 / Service Control Manger (DrvAgent64) hatası için :

ilk olarak aşağıdaki adresten gerekli dosyayı indirin ve kurun.
https://support.microsoft.com/en-us...indows-server-2008-r2,-or-windows-server-2008

ikinci olarak DrvAgent64 (DrvAgent64.SYS) adlı sistem hizmetinin yöneticisi, bilgisayarınızdaki sürücülerin gerekli sistem haberleşmesi ile ilgili
işlemlerini sanırım kullanıcı yetkilendirmesi yüzünden veya daha spesifik bir hata yüzünden yapamamaktadır.

Yukarıdaki linkteki microsoft hata düzeltici kurulum işe yaramza ise lütfen aşağıdaki adımları izleyin. Aksi halde yapmanıza gerek yok.

1) Başlat=>Çalıştır'a gpedit.msc yazarak Enter'a basınız.
2) Gelen ekranın sol tarafındaki listeden; Computer Configuration=>Wİndows Settings=>Security Settings=>Local Policies=>User Right Assignment'ı
işaretleyiniz ve ardından sağ taraftaki listeden "Log on as a service" 'i çift tıklayınız ve gelen ekrandan "Add User or Group" 'u seçip
"Local Service" 'i bulup listeye ekleyiniz.
3) Komut satırından gpupdate /force adlı komutu yazıp Enter'a basınız.
4) Bilgisayarınızı yeniden başlatınız.

Hemen hemen bütün sorunlarınız sürücüleriniz ile alakalı. İlk olarak yukarıdaki işlemleri yapınız. Bütün bu adımların olumlu olmasından sonra
sürücülerinizi orjinal sitelerinden indiriniz. Herhangi farklı bir program kullanmayınız. Ardından sisteminiz ayağa sorunsuz kalktıktan sonra
virüs taraması yapınız. Daha sonra bilgisayarınızı en son kapatıp açtıktan sonra yine hata alıyorsanız lütfen son olarak eklediğiniz detaylı resimler
gibi yine buraya ekleyiniz.

Saygılarımla

egemense

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
her şey için teşekürler ben yaptım gibi oyun felan rahatça oynadım 5 saat sonra oyun calısmayı durdurdu reset attım oyuna gırdıgımde gt 520mx çıkarılabilir olmadığından sökülüp takılamaz hatası aldım bu konuda yardım edebilirmisiniz?
saygılar