Ekran kartı ve anakart uyumluluğu?

nerevidey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkese merhaba

bilgisayarıma ekran kartı almak istiyorum ama anakart ve psu yeterliliğinden emin değilim

anakartım :
http://tr.msi.com/product/mb/945GCM5-F-V2.html#/?div=Basic

ekran kartı :

Palit Nvidia Geforce GTS250 1GB 256Bit GDDR3 (satıcı 128 bit olduğunu söylüyor ama 128 bit sürümü yok diye okudum internette.)

PSU : 330 W

pc diğer özellikleri:

işlemci : intel pentium dual core 1.6 1.6
ram : 512 mb
işletim sistemi : xp 32 bit

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
herkese merhaba

bilgisayarıma ekran kartı almak istiyorum ama anakart ve psu yeterliliğinden emin değilim

anakartım :
http://tr.msi.com/product/mb/945GCM5-F-V2.html#/?div=Basic

ekran kartı :

Palit Nvidia Geforce GTS250 1GB 256Bit GDDR3 (satıcı 128 bit olduğunu söylüyor ama 128 bit sürümü yok diye okudum internette.)

PSU : 330 W

pc diğer özellikleri:

işlemci : intel pentium dual core 1.6 1.6
ram : 512 mb
işletim sistemi : xp 32 bit
anakartın pcı express bi sıkıntı yok eski değil ama ekran kartı pcı express 2.0 geriye dönük çalışıyorsa al adama sor pcı express normal e olur mu diye ekrankartının bit i 256 güzel bit ekran kartında çok önemli 256 iyi yani ama sağlam bir psu alman gerekiyor ekran kartının kutusunda falan yazar minimum kaç istediği.

nerevidey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
anakartın pcı express bi sıkıntı yok eski değil ama ekran kartı pcı express 2.0 geriye dönük çalışıyorsa al adama sor pcı express normal e olur mu diye ekrankartının bit i 256 güzel bit ekran kartında çok önemli 256 iyi yani ama sağlam bir psu alman gerekiyor ekran kartının kutusunda falan yazar minimum kaç istediği.

ekran kartı 2. el ve şöyle birşey duydum
anakartım ddr2 ekran kartı gddr3'müş ekran kartı anakarta uyumluluk sağlamaz dediler
ekran kartındaki gddr2 gddr3 olayı ramdeki gibi mi ?

edit: sitesinde minimum 450 watt yazıyor

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
anakartım ddr2 ekran kartı gddr3'müş ekran kartı anakarta uyumluluk sağlamaz dediler

Kim dediyse bilgisayardan anlamiyor demekki.

RAM'in ekran kartiyla bir alakasi yok. Ister GDDR3 ister GDDR5 ekran karti tak ikiside sorunsuz calisacaktir.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Aynen ekran kartındaki ram'le bağlantısı yok benim evdeki agp 1 gb 667 mhz ddr2 ekran kartı 1 gb hd4650 ddr3 mesela çatır çatır çalışıyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar ankartın ekran kartındaki dx 11 desteği ile alaksı varı yani ana kartınıda dx desteği gibi bişey mvarmı ben gigabayte g41 mt -s2 ddr3 kullanıyorum hd 7850 aldım daha gelmedi anakartta sorun yaşarmıyım teşekkürler

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
arkadaşlar ankartın ekran kartındaki dx 11 desteği ile alaksı varı yani ana kartınıda dx desteği gibi bişey mvarmı ben gigabayte g41 mt -s2 ddr3 kullanıyorum hd 7850 aldım daha gelmedi anakartta sorun yaşarmıyım teşekkürler

dx 11 desteği ekran kartının bir özelliğidir. Diğer donanımları bağlamaz. Herhangi bir sorun yaşamazsın.
Anakartın onboard yani tümleşik grafik motoru var. Ekran kartını takmazsan onu kullanırsın ve o dx 10 destekli. Anakartın üzerinde dx 10 yazdığında şüpheye düşme demek istiyorum. Ekran kartın ne desteklerse onu kullanacaksın.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anakart ve Ram Bellek veya Ekran Kartının Uyumluluğunu Gösteren Bir Kitap Pdf Veya Bildiğiniz Bir Site Var mı?