Ekran kartı takınca pc acılmıyor

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
herkeze selam arkadaşlar benim sorunum pc de ekran kartı normal olarak çalışıyordu bir anda ekran gitti baktım ekran kartı yerinden cıkmış daha öncede olmuştu takıp calışıyordu şimdi taktım çalışmadı ekran siyah monitörün ışığı devamlı yanıp sönüyor öyle kalıyor bilgisayar acılmıyorda yani acılma sinyalinide vermiyor 10 boarda taktım makine acılıyor ama ekran kartı takılı 10 boarda taktığımda yine aynı şekilde calışmıyor ekran kartı başka maiknede taktım calışıyor sorunsuz bana yardımcı olursanız sevinrim
user_online.gif
progress.gif

hknsata

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ekran kartı al yeni.ben aldım da aynı sorundan.

crista7

Profesör
Reaksiyon puanı
87
takma boş ver öle çalıştır :D klavye den hallet işini varsayımlarla :D

FillsMartin

Profesör
Reaksiyon puanı
15
bence slotta problem olabilir, eskiden benimde taktığım ses kartı 1. ci slotta problem çıkarıyodu, 2 .ciye takıyodum çalışıyodu... böyle bişey olmuş olabilir..

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
sorun ekran kartında yada onboardta değil ramlerini cıkarıp tekrar düzgün tak sorunun cözülecektir

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bence slotta problem olabilir, eskiden benimde taktığım ses kartı 1. ci slotta problem çıkarıyodu, 2 .ciye takıyodum çalışıyodu... böyle bişey olmuş olabilir..

slottan mı bilemiyorumda anakart üzerinde bildiğim kadarıyla tek slot var ekran kartı için onun için bu önerin çözüm olacağını sanmıyorum

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sorun ekran kartında yada onboardta değil ramlerini cıkarıp tekrar düzgün tak sorunun cözülecektir

ne yazık ki dediğini denedim yine sonuc alamadım anlamadığım anakarttan problem olsa herhangibir sinyal yada uyarı vermezmi?

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Eğer yerinden atıyorsa %100 kartdan'dır.
Kart üzerinde fan var mı ?
Gerçi olsa bile yine değiştireceksin ama

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer yerinden atıyorsa %100 kartdan'dır.
Kart üzerinde fan var mı ?
Gerçi olsa bile yine değiştireceksin ama

evet fan var yerinden atmasının sebepi kasaya vidalamamıştım kartı takınca fan calışıyor ama ekran görüntü gelmiyor

ekran kartın modlei
sapphıre 2600 pro 512 mb

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Ya kartı vidalamanla ne alaksı var o.O
Fan'dan dolayı atıyor gibi geliyor bana
Hani şu var birde cpu'nun fanı atarsa %999999 cpu fanı değiştirilmesi gerek
ama e.kartı olayında fanı bilemiycem
Olayı direk Frostban3'e havale ediyorum :D

K4D!R

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarlarından olabılır onboard kapat yada bios 0'la

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bios ayarlarından olabılır onboard kapat yada bios 0'la

ilk başta bende öyle düşündüm bios ayarlarında neresinde olduğunu bilemediğim için pek dokunamadım biosa da anakarta reset attım değişen bişe olmadı yada reset attım sanıyorum pile cıkaracaktım anakartın onun yanında reset civileri vardı onlarla hallettim ama değişen bişe olmadı

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
ilk başta bende öyle düşündüm bios ayarlarında neresinde olduğunu bilemediğim için pek dokunamadım biosa da anakarta reset attım değişen bişe olmadı yada reset attım sanıyorum pile cıkaracaktım anakartın onun yanında reset civileri vardı onlarla hallettim ama değişen bişe olmadı
Nasıl yapacağını biliyor musun + sıfırladığından emin misin ?

medya_burak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nasıl yapacağını biliyor musun + sıfırladığından emin misin ?

tam olarak olmasada biliyorum resetlendiğinden emin değilim resetten sonra değişen bişe olmadı pc de herhangibir değişiklik olmadı acaba resetlendimi??

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
tam olarak olmasada biliyorum resetlendiğinden emin değilim resetten sonra değişen bişe olmadı pc de herhangibir değişiklik olmadı acaba resetlendimi??
Yöntemini anlatırsan daha iyi yapmışsın veya yapmamışsın diyebiliriz

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
CMOS sıfırlanmış ve ayarlar değişmiş olabilir. Bazı anakartlarda kendisi aktif ekran kartını seçemeyebilir. Yani senin hangi kartı kullanmak istediğini ya BIOS'tan ya da kart üzerindeki bazı jumperları değiştirerek ayarlaman gerekir.

Benim başıma gelmişti, anakartın kullanma klavuzundan ana kart üzerindeki ilgili Jumper'ı bulup on board'tan PCI şekline getirmiştim ve o şekilde açılmıştı.

Şimdi sen on board kartına tak kabloyu, BIOS'a gir, orada "Primary graphics card/device" ya da benzeri bir ayar bul. Onu da PCI şeklinde ayarla. Daha sonra kaydedip çık, bilgisayarı kapat. Kabloyu ekran kartına aktarıp tekrar aç.

Böyle olmazsa anakartın klavuzuna bak bununla ilgili bir jumper var mı kart üzerinde onu öğren.

Frostban3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Ekran kartının yuvası bozulmuş olabilir...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaslar benım sorunum monıtorumu ekran kartına takınca monıtorun elktrıgı kesılıyor neden olabılır

asd4129

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0

Iyi Günler Ekran Kartı Takınca PC Açılmaması Çok Basit Bir Hatadır...

Monitörden Gelen Kabloyu Kasa'nın Arkasında Bulunan Ekran Kartının Mavi Yerine Takmaktır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sistemi sifirla anakartaki pili ckar sifirlanir sonra remleride çkar 5 10 dkka bekle cıkardıklarnın hepsini tak ..baktın gene ekran gelmiyor power supply ekran kartının elektiriğini karşilayamyor demektr bu durumda yukseltici kullan çunku ekran kartı çok hassas cihazlardır sorun çozulmedıyse portlarda sorun war yeteri kdar elektrik gitmyor demektir..

S

SDN Okuru

SDN Okuru
beyler benim pc de ekran kartını takıyorum güç dügmesine basılyorum fan bir milim gidiyor öyle kalıyor pc açılmıyor

S

SDN Okuru

SDN Okuru
anakartta hangi slot üzerine taktığına dikkat et
bazı modellerde PCI Express slotu vardır ve biosta sırasıyla
onboard
PCI
PCI Express seçenekleri vardır.
hangisine taktıysan ona göre slotu birinci tercih yapman gerekir o zaman açılıyo