Ekran Kartı Takılması Sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan blue mc
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

blue mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Nvidia Palit 250 GTS ekran kartı aldım arkadaşlar. Donanım konusunda acemiyim. Kartı ilk taktığımda görüntü gelmedi. GlacialPower 650 W powersupply kullanmaktayım. Acaba resimlerde sarı okla gösterdiğim powersupply (PCI-E yazıyor) kablosu, beyaz oklarda gösterdiğim ekran kartı giriş yerlerinemi takılacak. Takılacaksa ikiside ya da tek olarakmı?
http://img18.imageshack.us/i/71302957.jpg/

blue mc

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
neyin ilk defasını görüyon

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Evet, bu yeni nesil PCI-E ekran kartlarının tümü harici güce ihtiyaç duyuyor. O güç kablolarını oklarla gösterdiğin yere takman gerekir. Normalde eski serilerde 4 veya 6 pinli tek giriş yetiyordu. Ama en son çıkanlar demek daha da fazla güç harcıyor ki iki tane koymuşlar; yani dolayısıyla ikisini de takman lazım.

Ordo ab chaO

Profesör
Reaksiyon puanı
43
İki tane altı pin (üzerinde altı tane delik var) pci-e güç bağlantısını o gösterdiğin yere takman lazım.

xismailaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ben böyle birşeyi uzun zaman önce ATI HD2900'de yaşadım. 512 Bit ekran kartıydı be :D

Şimdi fotoğrafta 2 tane 6'lı güç girişi var.
ATI'de de aynıydı. Crossfire durumunda 2 tane 6'lı girişin de takılması gerekiyordu.
Ancak tek kullanılacağı zaman birinde 6'lıyı tamamen, diğerinde 6'lının 4'ünü takınca sıkıntı olmadan çalışıyordu.
Yabancı forumlarda gösteriyordu.
Sen de bi araştır. HD2900 olsa elindeki kesin öyle yap derdim ama nVidia olduğu için tam da emin değilim.

Allah kolaylık versin.