Ekran Kartı Sürücüsü Güncelleme Rehberi

Bu konuyu okuyanlar

bykursad

Öğrenci
Katılım
5 Temmuz 2009
Mesajlar
72
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Teşekkürler güzel bir konu ama güncelleme yapacağım peki ekran kartım atı siteye girdiğimde step2 de hangi seriye ait olduğunu soruyor bunu nerden öğreneceğim?
 

Erdem-FB

Müdavim
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Güzel bi konu olmuş yaradı bana güncelledim teşekkürler :)
 

Cloakengaged

Müdavim
Katılım
11 Aralık 2008
Mesajlar
5,068
Reaksiyon puanı
145
Puanları
63
Ekran kartınız hakkında bilgi almak için GPU-Z yazılımını yükleyebilirsiniz.
 

uygar2580

Doçent
Katılım
27 Nisan 2009
Mesajlar
650
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Arkadaşlar bazı notebook ekran kartları için üretici firma güncel sürücü yayınlamayabiliyor. Mesela bende Geforce Go 7600 mobil ekran kartı var. Nvidianın sitesine girdiğimde güncel driverları alamıyorum. www.laptopvideo2go.com sitesine girdiğinizde burada notebooklar için modifiye edilmiş güncel sürücüler var. En son sürücüyü ve uygun .inf dosyasını bu siteden indiriyoruz, indirdiğimiz .inf dosyasını orjinal kurulum dosyalarının arasındaki .inf dosyasıyla değiştiriyoruz aynen krack yapmak gibi. Sonra normal setup işlemimizi gerçekleştiriyoruz.

Yüklediğim son sürücü sayesinde James Cameron's :AVATAR oyununu düşük ayarlarda artık kasılma olmadan rahat bir şekilde oynayabiliyorum. Rivatuner programı ile de ekran kartının çekirdek hızını 350Mhz den 380Mhz e çıkarıp Mip-Map (uzaktaki dokuların bulanık olması) çarpanını 1den 1,5 e çıkardığımda %30 civarında performans artışı yakalıyorum. Dirt2 bile oynayabiliyorum. Fakat GTA4 için halen sistemim yetersiz.

Umarım yazım sizlere yardımcı olur. Adminlerden de Laptopvideo2go.com ve Rivatuner incelemesi yapmasını tavsiye ediyorum. Bir çok oyuncu oyunların performansından şikayetçi.
 

zuvay nidya

Doçent
Katılım
23 Mart 2009
Mesajlar
601
Reaksiyon puanı
8
Puanları
0
konu tam bilmeyenlere isabettir.
ama bu konuya enerji kaynagini da ekleseydiniz zira ekran kartlariniz istedigi enerjisini alamadiktan sonra hangi güncelemeyi yaparsaniz yapin o kart dan en yüksek perfomansini faydalanamasiniz.bu da cok önemli 2 tane 6 pins giris veya 8 pins girisi yada bir i 6 diger 8 pins li girisi vardir.ve oldugu kadaryila da o girisileri tam enerji saglayinzira bazi kartlarda overclock edilikten sonra daha yüksek e cikildiginda bios ayarlarinda ise volt enerji kaynagini da yükseltmen gerekir.

suan aldigim ekran kartlarimda hic bir sorun yasamadim ve icindeki bulundugu cd driverden yükledim.en yüksek perfomansda tam isabet.2 tane asus hd 5970 ares.guncellemeye de gerek yok...sagol ati
 

BANKACI

Öğrenci
Katılım
4 Kasım 2010
Mesajlar
1
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Merhaba. içinizden biri bana ATI RODEON X550 512mb DDR ekran kartının. her türlü oyunu oynatıpta. 250mb lık nvıdıanın bie oynatabildiği MEDAL OF HONOR oyununda neden görüntü vermediğini açıklayabilir mi ? yada bunun bi hal çaresi varmıdır ?
 
Üst