Ekran kartı önerisi

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaslar 512 mb HD4770 Ati ekran kartım vardı. Artık degıstırme zamanı gelmıs, 6 yıldır sorunsuz kullandıgım makınam fıfa 15 demoyu acmamasıyla bunu anladım.
Sizden ekran kartı tavsıyesı alabılırmıyım 150 tl ile 400 tl arasında..

pc özellıklerım

-Anakart: İntel
-Anakart Model: X58 Chipset
-CPU Türü: Intel İ7-920
-Ram: 6 GB 1333 Mhz DDR3 Bellek
-Ekran Kartım: ATI Radeon HD 4770 512 MB
-2TL HDD

En az 2 sene aslanlar gıbı kullanacagım ekran kartı olursa sevınırım.

mert27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
400 değiilde 700 çıkabilirsen ati radeon r7 serisinden al tak ve önümüzdeki 5 sene tüm oyunları ultrada oyna sonraki 5 sene de çoğunlukla high ve mediumda oyna derdim ancak yok ben 400 den fazla vermeem dersen sana önerebileceğim ekran kartı ati radeon hd 70xx serisinden 256 bit olanınlardan bir tane al , unutma veri yolu önemli değildir karşıma 2 gb 128 bit ekran kartı ile 512 mb 256 bit ekran kartı getirseler ben 256 bit seçerim ...

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
400 değiilde 700 çıkabilirsen ati radeon r7 serisinden al tak ve önümüzdeki 5 sene tüm oyunları ultrada oyna sonraki 5 sene de çoğunlukla high ve mediumda oyna derdim ancak yok ben 400 den fazla vermeem dersen sana önerebileceğim ekran kartı ati radeon hd 70xx serisinden 256 bit olanınlardan bir tane al , unutma veri yolu önemli değildir karşıma 2 gb 128 bit ekran kartı ile 512 mb 256 bit ekran kartı getirseler ben 256 bit seçerim ...

valla ben unıversıte ogrencısıyım sımdı sehır dısına cıkıcam, laptop var (p855 toshiba) ancak yazın ıcın ıstıyorum cunku laptop cok ısınıyor o yuzden fazla masraf yapmak ıstemıyorum arastırayım ama tesekkur ederım.
aynen dedıgın gıbı bende ati 4770 var 512 mb sadece ancak onemlıolan biti. 2 gb lık ekran kartları calıstıramıyor bazı oyunları benımkı dune kadar her seyı kaldırıyordu :)

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Bir yerde dogruyu söylerken diger tarafta hata yapiyorsun. Bugün güncel oyunlarin nerdeyse hicbirini 512MB ile ultra ayarlarda oynayamazsin.

Bellek ve BIT haricinde, islemci hizi, gddr degeride önemlidir. Bunlar düsükse istersen 512BIT ekran karti al yinede bekledigin performansi alamazsin. AMD ve Nvidia'nin oyun kartlari belli zaten, güncel kartlari 256 BIT'den asssagi olmaz.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Bir yerde dogruyu söylerken diger tarafta hata yapiyorsun. Bugün güncel oyunlarin nerdeyse hicbirini 512MB ile ultra ayarlarda oynayamazsin.

Bellek ve BIT haricinde, islemci hizi, gddr degeride önemlidir. Bunlar düsükse istersen 512BIT ekran karti al yinede bekledigin performansi alamazsin. AMD ve Nvidia'nin oyun kartlari belli zaten, güncel kartlari 256 BIT'den asssagi olmaz.

model vereyım bak casper no CGM-1920 modelı bu pc yı kullanuyorum kendı ekran kartı onun modelıde (512 MB GDDR5 ATI HD 4770.) 128 mb bitide, butun arkadaslarım sasırıyor cod black ops bt4 hepsını ultra oynadım hıc kasma olmadı.. Bende cok sasırdım hatta bu fıfa 15 sıstem gereksınımın yarısı benım ekran kartı bakalım calıstırcakmı dedım calıstırmadı.
win sistem derecelendırmesıde 6.9 oyun performansı, grafıkte 7.1 .. yanı hata veya yalan soyledıgım bıyer yok...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Battlefield 4'ü ultra'da 512MB'lik bir kartla nasil oynadigini cok merak ediyorum. Yalan söylüyorsun demiyorum sadece merak..

Ultra ayarda rahatlikla 1GB üzerine cikariyor VRAM kullanimi.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Battlefield 4'ü ultra'da 512MB'lik bir kartla nasil oynadigini cok merak ediyorum. Yalan söylüyorsun demiyorum sadece merak..

Ultra ayarda rahatlikla 1GB üzerine cikariyor VRAM kullanimi.

vallaha bende sasırmadım degıl hıc kasmadı bıle ultra hıght yapmadım tabıkı hepsını bazı yerlerı yaptım ama hıc kasmadan calıstırmıstı. acılsa fıfa 15 ide herhalde oynardım ancak dırek acmadı, Bırde bu ekran kartı 2009 damı ne cıkmıstı, sımdı 2012 de cıkanlar calıstırmıyor dırectx 11 kaldırmıyor benımkı hepsını kaldırıyor o zaman sansıma almıstım ıyıkıde almısım fıyatıda cok ucuz suan bulabılen olursa kesınlıkle tavsıye ederım 2014 eylulune kadar butun oyunları calıstırdı

bıde p855 var nvıdıa 630 var ıcınde ekran kartı bt4 ten cod a hepsını kastı.... bıde alalı 1 yıl oldu.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
BTvVHM9CEAEoz9d-1.png

Düsük ayarlarda oynamis olmayasin? O kartla imkan yok yüksek ayarlarda oynayamazsin. Ultra ayarlarda rahat 2GB'i buluyor nerdeyse, sen 512 MB ile nasil oynuyorsun anlam veremiyorum.

http--www.gamegpu.ru-images-stories-Test_GPU-Action-Battlefield_4-test-bf4_vram.jpg

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
oyunu sılmeseydım keske ss atmak ısterdım, gercekten ust duzey bı ekran kartı...

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
oyunu sılmeseydım keske ss atmak ısterdım, gercekten ust duzey bı ekran kartı...

Neyse kardes saglik olsun diyelim. Amacim kesinlikle seni yalanci cikarmak degil sadece bu olaya pek inanasim gelmiyor.

Ne kadar "üst" düzey olsada vram (bellek) ultra ayarlar icin yetersiz. Bunu attigim resimlerden de görebilirsin.

kemal_ksk

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Neyse kardes saglik olsun diyelim. Amacim kesinlikle seni yalanci cikarmak degil sadece bu olaya pek inanasim gelmiyor.

Ne kadar "üst" düzey olsada vram (bellek) ultra ayarlar icin yetersiz. Bunu attigim resimlerden de görebilirsin.

bılıyorum kardesım cok kısı ınanmadı gercekten ultra oynamadım bunu duzelteyım hıght oynadım yınede hıc kasmadı donmadı... keske kanıtlayacak bısey olaydı suan elımde :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gigabyte Nvidia GeForce GT420 2GB 128Bit DDR3 (DX11) PCI-E 2.0 Ekran Kartı (GV-N420-2GI)

Yoksa
MSI Amd Radeon R7 240 2GB 128Bit DDR3 (DX12) PCI-E 3.0 Ekran
Sizce hangisini almalıyım şuanda inirimdeler normal satışları 280 ve 250 tl şuanda 195 ve 175 tl ye düşmüşler ??

S

SDN Okuru

SDN Okuru
İkisi de farklı marka dostum , birisi amd birisi nvidia , ama bana sorarsan nvidia daha iyidir amd'ye göre hem her anakarta uyumlu hem de gayet sessiz ve masrafsız , amd ekran karları daha çok üst düzey sistemler içindir , yani oyun için değillerdir , oyun için nvidia , sistem için amd , fakat nvidia sistem için de kullanılabildiğinden dolayı nvidia geforce gt 420 2 gb 128 bir ddr2 (dx11) PCI-e 2.0 'ı al