Yardım Ekran kartı modelim yok?

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Ekran kartımı güncellemek istiyorum . Amd’nin kendi sitesine girdigimde ekran kartı seçme bölümünde kendi ekran kartımı bulamıyorum. Kendi ekran kartım
XFZ SWFT 210 AMD RADEON RX660 xt
Sadece orda
*Amd radeon rx6600 xt
*Amd radeon rx 6600
Kartları çıkıyor. Hangisini seçmeliyim

Linux gibi çocuk

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
233
Hacı otomatik yükleme sihirbazını indir. O yükler en son sürümü.

glossofobhia

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
515
AMD Radeon software kurulu değil mi pc de ? değilse indirip kur uygulama üzerinden güncelleme yaparsın.

Martin Archi

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,806
Sitede kartınız gözükmüyor. Otomatik yükleme uygulamasını deneyebilirsiniz.
1646760799445.png

SIR_INDO_SCARF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Eğer güncel bir ekran kartıysa herhangi bir güncel kartın sürücüsünü kurmanız yeterli. Rx 6900xt sürücüsünü bile kursanız normal bir şekilde sorun çıkmaz. R9 380 ekran kartının sürücüsü rx 550 ekran kartında bir sorun çıkartmıyorsa muhtemelen sizinkidr sorun çıkarmaz.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada rx 660 XT diye bir ekran kartı mı var Allah aşkına. Rx 6600xt olmasın o?

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
XFX markası. AMD nin sitesinde marka çıkmaz tabi ki .Sadece e.kartının modeli çıkar Senin kartında RX 6600 XT. Yani ,Amd radeon rx6600 xt olanı yükleyeceksin.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
XFX markası. AMD nin sitesinde marka çıkmaz tabi ki .Sadece e.kartının modeli çıkar Senin kartında RX 6600 XT. Yani ,Amd radeon rx6600 xt olanı yükleyeceksin.
Cok teşekkür ederim.
Her konuda nasıl bu kadar bilgili ve ilgili olabiliyosun????.

Dostum kasada usb icin kablo yok. Anakart giriş. Cok acil yardımcı olabilir misin ?

Son düzenleme:

SIR_INDO_SCARF

Öğrenci
Reaksiyon puanı
14
Anakartta USB girişini soruyorsa arka tarafında bulunur. Ekstra takılan kasa önüne olan yükseltme yerini soruyorsan anakartın en alt kısmında USB 2.0 anakartına göre 3.0 3.2 bulunabilir. Bunlar yoksada USB 2.0 bir çok anakartta bulunur.

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Cok teşekkür ederim.
Araştırma ve sök,tak ,yani tecrübe.
Cok teşekkür ederim.

Dostum kasada usb icin kablo yok. Anakart giriş. Cok acil yardımcı olabilir misin ?
Buldun mu. Kasanın önünde veya üstünde vardır.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Anakartta USB girişini soruyorsa arka tarafında bulunur. Ekstra takılan kasa önüne olan yükseltme yerini soruyorsan anakartın en alt kısmında USB 2.0 anakartına göre 3.0 3.2 bulunabilir. Bunlar yoksada USB 2.0 bir çok anakartta bulunur.
Hd audionun yanında hemen usb kısmk var. Fakat kasada öyle bir kablo yok. Sadece 3.0 usb var

Araştırma ve sök,tak ,yani tecrübe.

Buldun mu. Kasanın önünde veya üstünde vardır.
Her kasada yok sanırsam o ? Hd audionun yanındaki giriş icin diyorum.
Birde takamadıgım .
Kalın güc kaynağından geliyor. Üstünde PC Le yazıyor girişini bulamıyorum…

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Kasanın arka kısmında ,anakrt çıkışlarının olduğu yerde bi sürü usb çıkışı var. Onlar için zaten bi kablo vs. tkılmaz. Direkt anakarta bağlılar. Sen şu kasayı almadınmı Bunu aldıysan üstte, usb bağlantı yeri var. bir veya 2 tane. Tam görülmüyor. Ama bunların çalışması için anakartındaki usb soketine,kasanın usb kablosunu takman lazım Önce kasanın usb kablosunu bul .Anakrtta nereye takılacağını gösteririz.
Screenshot_4.png

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Kasanın arka kısmında ,anakrt çıkışlarının olduğu yerde bi sürü usb çıkışı var. Onlar için zaten bi kablo vs. tkılmaz. Direkt anakarta bağlılar. Sen şu kasayı almadınmı Bunu aldıysan üstte, usb bağlantı yeri var. bir veya 2 tane. Tam görülmüyor. Ama bunların çalışması için anakartındaki usb soketine,kasanın usb kablosunu takman lazım Önce kasanın usb kablosunu bul .Anakrtta nereye takılacağını gösteririz.
Ekli dosyayı görüntüle 168970
Demek istediğim ? Anakartın alt bölümdeki giriş kısmında ki USB pinleri. Kasada ona takılacak kablo yok. Evet bu kasayı aldım

Demek istediğim ? Anakartın alt bölümdeki giriş kısmında ki USB pinleri. Kasada ona takılacak kablo yok. Evet bu kasayı aldım
Sadece anakartta ki usb 3 kısmına takalı bir kablo var .Güç kaynagından iki adet kalın kablo cıkıyor . Biri ekran kartına takılıyor yanlış anlamadıysam. Ona birleşik olan kablonun yerini çözemedim halan

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Vardır . Olmaması mümkün değil.

Anakartındaki, JUSB1 ve JUSB2 yazan yerler, kasanın önündeki usb 2.0 için. JUSB3 soketi ise ,kasanın önündeki usb 3.0 için.

Screenshot_5.png

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Powerden E.kartı için ,çıkış kablo sayısı fazla olabilir. E.kartının 8 pinlik 1 adet güç girişi olması lazım. Ona iyice dikkat et.

Bi tane ise, powerden çıkan kablolardan birini ( 6+2 şeklindedir-toplam 8 oluyor yani);

Bu kabloyu ,e.kartının 8 pinli soketine takacaksın.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Powerden E.kartı için ,çıkış kablo sayısı fazla olabilir. E.kartının 8 pinlik 1 adet güç girişi olması lazım. Ona iyice dikkat et.

Bi tane ise, powerden çıkan kablolardan birini ( 6+2 şeklindedir-toplam 8 oluyor yani);

Tüm kurulumu tamamladım

işlemci fanı calısıyor , kasadaki fanlar calısıyor önlü arkalı , ekran kartı fanları dönüyor. Herhangi bir problem yok demektir bu heralde dogru mu hocam ?

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Çok iyi,tıkaç gibi sistem oldu.

Şimdi işlemci sıcaklığına bi bak. Sonra da bi , cinebncH R15 testi yapacağız. Bakalım makinanın kas gücü/genel performansı yerinde mi.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37

Şimdi işlemci sıcaklığına bi bak. Sonra da bi , cinebncH R15 testi yapacağız. Bakalım makinanın kas gücü/genel performansı yerinde mi.
İşlemci sıcaklıgı 26 derece gösteriyor. Cpu core temparature diye geçiyo.
Windowsu kuruyorum o zaman hocam

Hocam w10 usbsi kurdum rufus ile. Fakat F11 bastıgımda acılırken sadecr enter setup cıkıyor. Usb cıkmıyor . Ne yapmam lazım ?

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Biosdan flash belleği 1. boot olarak aldın mı.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Ethernet kablom yok. İnternete girebilicegim bi yöntem var mıdır ?

Aygıt yöneticisi bölümünde bir sürü ünlem işaretli aygıtlar var. etherneti taktıgımda otomatik olarak güncellenir mi ?
Ayarlardan yapmam gereken bir kısım mı oluyor

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Nete bağlandınmı ,hemen hepsi hallolur.

Formatı atmışsın demekki.

Modemin kablosuz özelliği yokmu. Tabi olsa da ,bi de adaptör lazım,kablosuz için.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Nete bağlandınmı ,hemen hepsi hallolur.

Formatı atmışsın demekki.

Modemin kablosuz özelliği yokmu. Tabi olsa da ,bi de adaptör lazım,kablosuz için.
Aynen şuanda windows kurulu. Usb wifi adaptör alırım olmadı ilk aşamada. Merak ettigim az önce dedigim gibi aygıt yöneticisindeki aygıtlarda ünlem şsareti var. Usb wifiyle baglanınca otomaktiman iner mi yoksa denetim masasından vs bir ayar çekmem gerekiyor mu ?

Tüm bunlar halloduktan sonra internet vs. Sizlerin dedigi o testi yapıcam

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Modemin, kablosuz demi.

Nete bağlandıktan sonra güncellemeler ile dediğim gibi tüm sürücüler hallolur. Bakarsın, sarı ünlem işaretleri halen devam ederse,güncellemeleri denetle dersin. Yani ,güncellemelerin otomatik gelmesini, beklememiş olursun Manuel güncellersin,olur biter.
Sarı işaretli yerlere tıklarsanda sürücü araştırması ve indirmesi yapılabilir.Tabi internet olacak.

wifi adaptörü keşke şimdiye kadar ,almış olsaydın. O olmadan kablosuz bağlanman mümkün değil.
Veya modem kablosuzda olsa ,kablolu çıkış portları da olur. Bi kablo ayarlıyacaksın.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Modemin, kablosuz demi.

Nete bağlandıktan sonra güncellemeler ile dediğim gibi tüm sürücüler hallolur. Bakarsın, sarı ünlem işaretleri halen devam ederse,güncellemeleri denetle dersin. Yani ,güncellemelerin otomatik gelmesini, beklememiş olursun Manuel güncellersin,olur biter.
Sarı işaretli yerlere tıklarsanda sürücü araştırması ve indirmesi yapılabilir.Tabi internet olacak.

wifi adaptörü keşke şimdiye kadar ,almış olsaydın. O olmadan kablosuz bağlanman mümkün değil.
Veya modem kablosuzda olsa ,kablolu çıkış portları da olur. Bi kablo ayarlıyacaksın.
Haklısınız bir Ethernet yada wifi adaptörü şart

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Yarın ucuz yollu bi adaptör al.Kablo ile uğraşılmaz.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
Hocam adaptör aldım . Bir sorum olucaktı. Monitörde hoparlör olmasına ragmen bilgisayar monitördeki hoparlörü algılamıyor. Bir diğer husus aygıt yöneticisindeki görüntü bağdaştırıcı kısmında benim ekran kartı cıkmıyor bile. Suanda driverını kuruyorum konu başlığında bahsettigim gibi en baştaki.
Bilgisayarın baska algılamadı bir donanım varsa nasıl anlayacağım ? Demek istediğim sarı ünlem olmamasına rağmen bu karsılastıgım sorun gibi.
Adaptör asusun adaptörü fakaz pcdekı hız asırı yavas sebebini anlayamadım. Wifiye de baglı. Ağ özelliğine baktıgımda alınan hız 57mbps diyor bunla mı alakalı ?
Yapabiliceğim bir şet var mıdır hızlandırmak icin? Soruların cevaplarını verebilirsen cok mutlu olurum hocam. Sizlerden yanıtı bekliyorum

Çok soru sordum kusuruma bakmayın lütfen

Hocam
Hocam adaptör aldım . Bir sorum olucaktı. Monitörde hoparlör olmasına ragmen bilgisayar monitördeki hoparlörü algılamıyor. Bir diğer husus aygıt yöneticisindeki görüntü bağdaştırıcı kısmında benim ekran kartı cıkmıyor bile. Suanda driverını kuruyorum konu başlığında bahsettigim gibi en baştaki.
Bilgisayarın baska algılamadı bir donanım varsa nasıl anlayacağım ? Demek istediğim sarı ünlem olmamasına rağmen bu karsılastıgım sorun gibi.
Adaptör asusun adaptörü fakaz pcdekı hız asırı yavas sebebini anlayamadım. Wifiye de baglı. Ağ özelliğine baktıgımda alınan hız 57mbps diyor bunla mı alakalı ?
Yapabiliceğim bir şet var mıdır hızlandırmak icin? Soruların cevaplarını verebilirsen cok mutlu olurum hocam. Sizlerden yanıtı bekliyorum

birde aygıt yöneticisindeki bir çok aygıtın güncel sürümü 2006 da kalma ?
Nasıl mümkün olabiliyor bu ?

Hocam

birde aygıt yöneticisindeki bir çok aygıtın güncel sürümü 2006 da kalma ?
Nasıl mümkün olabiliyor bu ?
Edit : Ekran kartını hallettim hocam . Monitörden ses geliyor fakat tam ses fulken nedense cok az geliyor ve ayarlarda ses seviyesi ful. Bilgin var mıdır bu konuda ?
Birde dedigim gibi 2006 sürücüler nası mevcut olabilir . Ve sürücü yazılımına baktıgımda en güncel diyor

Son düzenleme:

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
Valla,açıkçası monitörün dahili hoparlörü konusunda bi şey diyemiyeceğim. Ama zaten onu neden kullanıyorsun ki. En dandik harici bi hoparlör bile daha iyi /fazla ses verir.

Olmadı ,bi de realtek in ses sürücüsünü yükle. Belki işe yarar.Linki.

Sürücü tarihlerine pek kafayı takma .Güncel diyorsa,mesele yoktur.:)

Makinanın performansına bakalım Bi cinebench testi yakışır ,artık.

mustafa6163

Asistan
Reaksiyon puanı
37
tamamdır cinebenchR23 indiriyorum suanda . sonuclarını sizin de yorumunuzla heycanla bekliyorum. Kurulunca paylaşacağım c

Hocam anakartın modelını girip indirdim birkaç driver bunlar:
-ıntel serıal
-ıntel shıpset
-realtek audıo
bunlar basarıyla kuruldu fakat sunlarda hata aldım:

- ıntel vga (mevcut cıhaza yuklenebılecek bir sürücü bulunamadı diyor.

-ıntel network( ıntel ethernet drivers were not detected .please dowland ethernet drıver please diyor. indirdim ;cannat ınstall drvers. no ıntel adaptars are present this computer.

bunlar icin yapabilecegim bir işlem var mıdır ?
windows güncellemelerini eksiksiz yaptım bu arada. 'güncelsiniz' ibaresi bulunmakta güncelleme ekranında.Aygıt yöneticisinde sarı ünlemli hicbir ibare de yok.

bir diğer mevzu ise dediğim gibi internet hızı ;Speedtest by Ookla üzerinden testi gerçekleştirdim ve sadece 3 mbps kadar dowloand hızım bulunmakta. Adaptörden kaynaklı olabilir mi sizce ? kutusunda 150mbps yazıyor sınır olarak . driverını güncellesem mi diye düsündüm fakat ordakı calısan windows 10 icin kurmanıza gerek yok cdyi dedi.yada bir başka sebepten mı kötü internetim hic bilmiyorum.

İnternet konusunda ki tavsiyelerinizi merakla bekliyorum.
Teşekkürler met hocam.

tamamdır cinebenchR23 indiriyorum suanda . sonuclarını sizin de yorumunuzla heycanla bekliyorum. Kurulunca paylaşacağım c

-ıntel serıal
-ıntel shıpset
-realtek audıo

-ıntel network( ıntel ethernet drivers were not detected .please dowland ethernet drıver please diyor. indirdim ;cannat ınstall drvers. no ıntel adaptars are present this computer.

windows güncellemelerini eksiksiz yaptım bu arada. 'güncelsiniz' ibaresi bulunmakta güncelleme ekranında.Aygıt yöneticisinde sarı ünlemli hicbir ibare de yok.

bir diğer mevzu ise dediğim gibi internet hızı ;Speedtest by Ookla üzerinden testi gerçekleştirdim ve sadece 3 mbps kadar dowloand hızım bulunmakta. Adaptörden kaynaklı olabilir mi sizce ? kutusunda 150mbps yazıyor sınır olarak . driverını güncellesem mi diye düsündüm fakat ordakı calısan windows 10 icin kurmanıza gerek yok cdyi dedi.yada bir başka sebepten mı kötü internetim hic bilmiyorum.

Teşekkürler met hocam.
Hocam testi yaptım sonuclar su sekilde
CPU multi core : 8042 pts
CPU single core :1117 pts
Çok anlamadım açıkçası ne ifade ettigini

-ıntel serıal
-ıntel shıpset
-realtek audıo

Teşekkürler met hocam.

Hocam testi yaptım sonuclar su sekilde
CPU multi core : 8042 pts
CPU single core :1117 pts
Çok anlamadım açıkçası ne ifade ettigini

Valla,açıkçası monitörün dahili hoparlörü konusunda bi şey diyemiyeceğim. Ama zaten onu neden kullanıyorsun ki. En dandik harici bi hoparlör bile daha iyi /fazla ses verir.

Olmadı ,bi de realtek in ses sürücüsünü yükle. Belki işe yarar.Linki.

Sürücü tarihlerine pek kafayı takma .Güncel diyorsa,mesele yoktur.:)

Makinanın performansına bakalım Bi cinebench testi yakışır ,artık.
Buyur hocam. Ne düşünüyorsunuz ?

Son düzenleme: