Ekran kartı mı sorunlu?

ErayCatak

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaslar yeni sistem topladım oyun testleri yapıyordum sadece denemek amaclı internetten korsan gta 5 indirdim herneyse oynuyorum birden bilgisayarım mavi ekran verdi ve Thread Stuck in device driver hatası aldım bu ne demek oluyor 16.8.3 crimson driver yüklü, biosu daha işletim sistemini yüklemeden güncellemiştim, windows 10 güncel degil son gelen büyük güncellemeye sorunlu vs demisler diye güncellemedim acaba ondan mı? Birde ben bilgisayarı toplayalı 1 aya yakın oluyor topladıgım günden beri CS:GO oynuyorum ama böyle bir hata almadım, sıcaklıklar bilgisayarı actıgımda 38 derece, oyundayken ise oynadıgım süreye baglı olarak cs:go da 68 ve 75 derece arası gidip geliyor bazen 77 derecelere cıkıyor gta 5 de de böyle sadece h1z1 de 80 dereceye çıkmıstı o oyun biraz sorunlu pek kafaya takmadım. Yani kısacası oyunlardaki bu sıcaklıklar normal mi, ve bu aldıgım thread stuck in driver hatası neyden kaynaklıdır kartta mı sorun var?

SİSTEM ÖZELLİKLERİM

İ5 6402P
SAPPHİRE R9 380 4GB EKRAN KARTI
MSİ H110M PRO - VD ANAKART
KİNGSTON 8 GB RAM
ZALMAN R1 KASA VE ZALMAN ZM 600 LE PSU

enesyuksel

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Öncelikle korsan Gta5lerde birtakım hatalar ve optimizasyon sıkıntıları var grafik üreticileri oyunun korsan olduğunu anlıyor hatırladığıma göre Nvidia korsan Gta5 için sürücü yayınlamıştı yani oyunun optimum olmasını engelliyor. Senin anlattığına gelirsek öncelikle Windows 10'un tüm güncellemelerini yüklemelisin son güncellemeler sorunlu değil daha da optimum çalışıyor sen Windowstaki son güncellemeleri al grafik sürücüsü güncel mi tekrar kontrol et. Oyunlarda aldığın sıcaklık değerleri grafik ayarlarına göre değişir. Mesela sen 1920x1080 Very High ayarlarda oynarsan sıcaklık değerleri tavan yapar. Hatayı çeviriye yazdığımda ''sürücü sıkışmış ipliğe'' anlamı çıkıyor yani sen kurulu tüm ekran kartı sürücülerini kaldır internetten son sürümü indirip kur. Oyunun grafiklerini kısıp tekrar dene.