Yardım Ekran kartı Max Q Msi - Max P Monster

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bfbzb
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Merhabalar, bugün yeni bilgisayar alacağım. İki seçeneğim var. İki opsiyon arasında ekran çözünürlüğü ve hz olarak birkaç fark var ama hiçbiri benim için önemli değil. Tek takıldığım nokta var bu konuda tavsiyeleriniz benim için çok önemli olacaktır:
-Rtx 3070 Max Q ekran kartına sahip Msi katana serisi (tahminimce 80-100w)
-Rtx 3070 Max P olduğu söylenen Monsterın Tulpar serisi bilgisayarı ( yanlış değilsem 130-135 W)
Fiyat olarak neredeyse aynı bu iki cihaz. Herkeste olduğu gibi benim için de performans önemli. Olaya sadece isim olarak bakmıyorum, fakat Msi donanım optimizasyonu, malzeme kalitesi, soğutma sistemi vb gibi birçok konuda önde. Kağıt üzerinde monster ekran kartı olarak ne kadar önde olsa da ısınma vb. Gibi sorunlardan dolayı fps düşüşleri ile ileride canımı sıkar mı emin olamadım. Çok fazla benchmark testini inceledim watt değeri üzerine ve her iki grafik kartı arasında %15-20 arası fark çıkıyor. Bu konuda tavsiye verebilecek olan var mı, şimdiden çok teşekkürler.

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Elinizdeki bütçeyi ve iki cihazın modellerini paylaşır mısınız?
25-30 bin ₺

Msi
Monster
Hatta ek olarak bu seçeneği de ekleyebilirim
Acer
Mesaj otomatik birleştirildi:

Elinizdeki bütçeyi ve iki cihazın modellerini paylaşır mısınız?
25-30 bin ₺

Msi
Monster
Hatta ek olarak bu seçeneği de ekleyebilirim
Acer
Linkler eksik gelmiş
Msi
Acer

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Bu ürüne bütçeniz yetiyor mu? Hem içerisinde Max-P 3070 mevcut hem de MUX var. Kasası da oldukça kaliteli. Yazılım desteği üst seviye. Soğutma performansı iyi. Ekran 240 Hz.

çok güzel ürün tavsiyesi gerçekten, bütçe de bu seviyeye zorlanabilir, fakat 15.6" ekranı bana çok küçük geliyor artık. ufacık ekranda 240 hz. Mesleğimden dolayı 3D render çalışmaları yapıyorum o yüzden modelleme ve render kısmında da oyun oynarken gerçekten ekran küçük kalıyor.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
çok güzel ürün tavsiyesi gerçekten, bütçe de bu seviyeye zorlanabilir, fakat 15.6" ekranı bana çok küçük geliyor artık. ufacık ekranda 240 hz. Mesleğimden dolayı 3D render çalışmaları yapıyorum o yüzden modelleme ve render kısmında da oyun oynarken gerçekten ekran küçük kalıyor.

Hocam ekran tarafı ileride bir monitörle de halledilebilir ancak ürünün sunduğu diğer özellikler, bahsettiğiniz cihazlardan çok çok üstün. İlla 17.3" bir ürün istiyorsanız bu ürüne bakın derim. Max-Q 3070 ile Max-P 3060 hemen hemen aynı performansı veriyor. Monster olmasına rağmen kasası MSI Leopard kasa birebir olarak.

bfbzb

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Hocam ekran tarafı ileride bir monitörle de halledilebilir ancak ürünün sunduğu diğer özellikler, bahsettiğiniz cihazlardan çok çok üstün. İlla 17.3" bir ürün istiyorsanız bu ürüne bakın derim. Max-Q 3070 ile Max-P 3060 hemen hemen aynı performansı veriyor. Monster olmasına rağmen kasası MSI Leopard kasa birebir olarak.

haklısınız hocam monitör ile çözülebilir. Programların biri direk ekran kartı bellek kapasitesi odaklı çalışıyor, çok saçmadır ama öyle. o yüzden 8gb yerine 6gb versiyonu almam çok mantıklı gelmedi ama attığınız leopard serisi kafamı çok karıştırdı. Bi detaylıca düşüneyim. Tavsiyleriniz fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Görkem Say

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
25,615
haklısınız hocam monitör ile çözülebilir. Programların biri direk ekran kartı bellek kapasitesi odaklı çalışıyor, çok saçmadır ama öyle. o yüzden 8gb yerine 6gb versiyonu almam çok mantıklı gelmedi ama attığınız leopard serisi kafamı çok karıştırdı. Bi detaylıca düşüneyim. Tavsiyleriniz fikirleriniz ve önerileriniz için çok teşekkür ederim.

Rica ederim hocam.