Soru Ekran Karti Kod 43 Hatasi Veriyor Ne Yapabilirim

Memocuk1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
Arkadaşlar yaklaşık 3 4 aydır ekran kartim çalışmıyor, ve oyunlarda 2 3 kata kadar fps düşüşü var. çünkü intel işlemcinin ekran kartını kullandığım için neden çalışmıyor 3 4 aydır bilmiyorum.Laptop kullanıyorum ekran kartım gt720m ve intel i5 3230m ekran kartının driverını 3 4 kere kurmaya çalıştım ama kurulmuyor lanet olası ama gt 710m driverri kuruluyor ama sorun yine gitmiyor bu arada ekran kartimin gt 720 m olduğundan eminim. hani windonsda grafik ayarlarinda perfonrmans artırmak için uygulamayi özel olarak seçiyodunum ve düşükmü dengeli yoksa maksümummu filan ayarlar vardi yüksekte ekran kartımı görüyodun şimdilerde göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim 6 7 aya pc toplicam o zamana kadar idare etsin istiyorum. Ekran kartımın Hatası Kod: 43 bu arada o spacedek yazan ekran karti değil internet üzerinden tablet telefon vesayre bağlıyorum o olmadanda bu orun vardı ve hala var
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (106).png
    Ekran Görüntüsü (106).png
    127.7 KB · Görüntüleme: 120

MrKonce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Selamlar, aynı sorunu bende yaşadım yani çalışmama değil ama çift ekran kartı cihazda ikiside sorunsuz olmasına rağmen amd'nin driverını yükleyince kullanmamasına rağmen pc normalden fazla kasıyor hatta yarın bunla alakalı soru soracağım yazıyı hazırladım. Varmıdır bu konuya hakim birileri ?

Memocuk1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
3 4 aydır çok kötü oyun oynuyorum idareden hurdaya döndü pc valorantta zorlanan yerde 66 fps alirken şuan 23 ,22 lerde

Memocuk1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
pardon 22 , 23 fps aliyorum yani o aralarda

ekran kartimin yandığını düşünüyorum ama windons gösteriyor anlayamadım

MrKonce

Öğrenci
Reaksiyon puanı
32
Bende driver güncellemeden önce csde 60 70 fps hatta haritaya göre de 110 120 fps alırken güncellemeden sonra max 20-30 arası 40 görmüyorum bile

sedatistan

Asistan
Reaksiyon puanı
114
Bazen driver'dan kaynaklı oluyor bu hata, bazende ekran kartı kendisi sorunlu oluyor çipi yada memorileri arızalı olmasından kaynaklı.

Kendi deneyimlerim bunlar ama çok sinir bozucu bir hatadır.

ember_moon7

Profesör
Reaksiyon puanı
2,168
Arkadaşlar yaklaşık 3 4 aydır ekran kartim çalışmıyor, ve oyunlarda 2 3 kata kadar fps düşüşü var. çünkü intel işlemcinin ekran kartını kullandığım için neden çalışmıyor 3 4 aydır bilmiyorum.Laptop kullanıyorum ekran kartım gt720m ve intel i5 3230m ekran kartının driverını 3 4 kere kurmaya çalıştım ama kurulmuyor lanet olası ama gt 710m driverri kuruluyor ama sorun yine gitmiyor bu arada ekran kartimin gt 720 m olduğundan eminim. hani windonsda grafik ayarlarinda perfonrmans artırmak için uygulamayi özel olarak seçiyodunum ve düşükmü dengeli yoksa maksümummu filan ayarlar vardi yüksekte ekran kartımı görüyodun şimdilerde göremiyorum yardımcı olursanız sevinirim 6 7 aya pc toplicam o zamana kadar idare etsin istiyorum. Ekran kartımın Hatası Kod: 43 bu arada o spacedek yazan ekran karti değil internet üzerinden tablet telefon vesayre bağlıyorum o olmadanda bu orun vardı ve hala var
DDU ile driverleri silip, tekrardan yükler misin? Sorun driverler ile alakalı olur genellikle. Yada bilgisayar ile çok oyun oynadığın için, ekran kartında sorun çıkmış olabilir. @ThorJ size detaylı bilgiyi verebilir :)

Memocuk1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
DDU ile driverleri silip, tekrardan yükler misin? Sorun driverler ile alakalı olur genellikle. Yada bilgisayar ile çok oyun oynadığın için, ekran kartında sorun çıkmış olabilir. @ThorJ size detaylı bilgiyi verebilir :)
kardeş driver yokki otamatik driver indirmedede bulamıyor ekran kartını nvideanın sitesine gidib 720m indirmeye çalışın sürücü yok diyor yada indirmiyor

Memocuk1234

Öğrenci
Reaksiyon puanı
7
kardeş driver yokki otamatik driver indirmedede bulamıyor ekran kartını nvideanın sitesine gidib 720m indirmeye çalışın sürücü yok diyor yada indirmiyor
ve

kankam otamatik şeydede yokki kuramıyor :D

Ekli dosyalar

• Ekran Görüntüsü (113).png
    Ekran Görüntüsü (113).png
    46 KB · Görüntüleme: 125
Çözüm

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
Nvidia'nın "experience" uygulmasını yükleyin. Oradan yükleyebilirsiniz :)
Experience uygulaması driver ile birlikte kurulursa daha sağlıklı olur.
Yada bilgisayar ile çok oyun oynadığın için, ekran kartında sorun çıkmış olabilir.
Oyun oynamakla GPU bozulmaz. Bozulsa da bu tarz Kod 43 gibi hatalar vermez direkt olarak görüntü alamazsınız veya kararsız çalışır. Hatalı bilgi vermişsiniz.