Ekran Kartı Fan

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Merhaba değerli sdn üyeleri,
kafama takılan birkaç soru var, sizlere bi danışayım dedim..
Acaba ekran kartının fanını çoğunlukla %100 civarı hızda çalıştırmak uzun vadede sorun olur mu???

bide rivatuner ile biraz oc denemesi yapim dedim..
ekran kartımın (zotac gtx 260 synergy) Default hızları şöyle:
Coreclock: 576 , shaderclock:1242 , memoryclock:999

şimdi ben 620/1336/1079 yaptığım zaman sıcaklıkta değişiklik yok.. Oyun oynarken öyle kullanırım diye düşünüyorum..

Rivatuner, coreclock'u artırınca otomatik olarak shader'ı da artırıyor.. Ama memory'i ne oranda artırmam lazım.. Ben basit bi orantı kurup artırdım.. Ama bu işin aslı nasıldır.. İnternette aramadım ama hep extreme değerler vardı..

Şimdiden teşekkürler :rolleyes:

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Valla arkadaşım fanın sürekli %100 çalışması uzun vadede illaki sorun yaratır,gerek yok.OC'ye gelince bence gereksiz şeylerle uğraşıyorsun bırak bence.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Valla arkadaşım fanın sürekli %100 çalışması uzun vadede illaki sorun yaratır,gerek yok.OC'ye gelince bence gereksiz şeylerle uğraşıyorsun bırak bence.
oc konusunda dediklerinde haklısın aslında.. çünkü sistemin şimdi bana fazlasıyla yetiyor. Ama ilerisini bilemem. O yüzden şimdiden biraz bakim dedim..

Fan konusunda ise tereddütteyim.. Yani sorun çıkartacak olsa, üretici firma o hıza çıkmasını engellerdi diye düşünüyorum.. Ama aklımdan ya sorun olursa gibi şeyler de geçmiyor değil...

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
yine de farklı düşünceleri olan varsa ve paylaşırlarsa sevinirim...

hellmarch

Profesör
Reaksiyon puanı
20
oc tecrübem fazla yoktur ama, bu yaz sıcaklarında extreme değerlerle fantezi yapıp ekran kartından olma dostum. rivatuner ile 2 profil oluşturup oyun dışında normal değerler kullanırken oyuna girerken diğer profili aktif edip ocli biçimde kullanabilirsin. Memory'i ne oranda artırmam gerekir demişsin. Belirli bi ortantı kurmana gerek yok bence, ufak ufak artırıp testlere tabi tutup ne kadar ısındığını falan gör öyle birden arttırma.