Ekran kartı driveri olmadan pc açılır mı

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Ekran kartı driveri olmadan pc açılır mı?

Son düzenleyen moderatör:

Kapalı hesap

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Açılır ama çoğu oyun açılmaz ve tam ekran olmayabilir.

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
ekran kartını görmese nirmal ekran da gelmezmiydi,oyun oynamakla webde gezmek arasinda bir fark olmadiğini dusunuyirum

S

SDN Anonim 608469

SDN Okuru
ekran kartını görmese nirmal ekran da gelmezmiydi,oyun oynamakla webde gezmek arasinda bir fark olmadiğini dusunuyirum
Driver olmadığında çözünürlük düşük olur ve oyunların çoğunluğu açılmaz.

Görüntünün gelme sebebi işlemci yapıyor diye biliyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@HanzeH

Komik bir şey mi var?

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
@HanzeH herşeye güldüğünüze göre siz çok biliyorsunuz,anlatın öyleyse?

Mert Şefik

Profesör
Reaksiyon puanı
3,580
Tamam tamam, kızmayın. Sizden özür dilemek için güldüğüm bütün emojileri kaldırdım ve size kalp bıraktım. Lütfen bu kalpleri kabul edin. :D
önemli değil ama özür dilemenize gerek yok,sinir etmeseniz yeterdi? artık çok geç sizi raporlamıştım?

madSlowly

Profesör
Reaksiyon puanı
1,759
Ekran Kartı Driver olmazsa ekran kartı devre dışı kalır işlemci GPU sunu kullanır webde gezinmek ile oyun oynamak ayrı şeylerdir oyun oynamak pc yi biraz olsada yorar çoğu oyunu açamazsınız driver olmazsa işlemci GPU sunu kullandığuınız için

serj

Profesör
Reaksiyon puanı
3,028
önemli değil ama özür dilemenize gerek yok,sinir etmeseniz yeterdi? artık çok geç sizi raporlamıştım?
Sorun değil ya, herhalde emoji yağdırmakla ilgili bir kural yok. Kuralları okudum mu ben? Okudum herhalde ya.

madSlowly

Profesör
Reaksiyon puanı
1,759
Bunun anlamanın en kolay yolu ekran kartını fanlarının dönmüyor olmasıdır yada dxdiag dan baktığınızda işlemci GPU su görünür

Viserys

Asistan
Reaksiyon puanı
166
Ekran Kartı Driver olmazsa ekran kartı devre dışı kalır işlemci GPU sunu kullanır webde gezinmek ile oyun oynamak ayrı şeylerdir oyun oynamak pc yi biraz olsada yorar çoğu oyunu açamazsınız driver olmazsa işlemci GPU sunu kullandığuınız için

Varsayımlarınızı kendinize saklayın. Ekran kartı sürücüsüz de çalışır. Sürücü oyun ve ağır işlemler içindir.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
o zaman drivere ne gerek var
O zaman hiçbir yazılıma gerek yok bu mantıkla. Verilen güncellemeler kartı optimize ediyor. Kart optimize bir şekilde kutudan çıkmıyor ki. Bir donanım istediği kadar güçlü olsun, yazılımla iyi optimize olamıyorsa çok da bir anlamı yok. Mesela yeni bir oyun çıkıyor, AMD ve NVIDIA o oyun için optimizasyon veriyor güncelleme ile. Yüklemezsen iyi performans alamazsın bu kadar basit. Olay ekran kartını görüp görmemesi değil yani.