Ekran Kartı Değiştirme

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Groman58
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar ben yeni bir notebook aldım ve ekran kartını değiştirmek istiyorum Ekran kartım Amd HD 8570m lütfen yardımcı olun hangi ekran kartıyla değiştirebilirim?
Sistemim:

İntel(R) Core(TM) 1.3-3110 CPU @ 2,40 ghz

4 gb ram

amd hd 8570m ve İntel HD Graphics 4000 Ekran kartı

64 bit işletim sistemi

Lütfen Bir Yardımcı Olun!!! :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared:

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba Arkadaşlar ben yeni bir notebook aldım ve ekran kartını değiştirmek istiyorum Ekran kartım Amd HD 8570m lütfen yardımcı olun hangi ekran kartıyla değiştirebilirim?
Sistemim:

İntel(R) Core(TM) 1.3-3110 CPU @ 2,40 ghz

4 gb ram

amd hd 8570m ve İntel HD Graphics 4000 Ekran kartı

64 bit işletim sistemi

Lütfen Bir Yardımcı Olun!!! :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared: :scared:

Merhaba

Laptoplar da ekran kartı değişimi her model de olmaz, Ekran kartınız anakarta gömülü olduğu için değiştiremezsiniz..

Bu konu da laptoplar da ekran kartı hakkında detaylı açıklamalarım var, bakabilirsiniz..

http://forum.shiftdelete.net/ekran-karti/338938-laptop-ekran-karti-degistirme.html#post3187086

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopa Ram Takabilirmiyim Kaç tane ram girişi olduğunu nerden öğrenebilirim

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Takabilirsiniz..

Laptopnuzun en fazla kaç GB ram desteklediğini anlamak için önce işlemcisini öğrenmelisiniz çünkü Laptoplarda bellek desteği genelde işlemcinin kaldırabileceği ram miktarına bağlıdır.

Öreneğin burda ki işlemci en fazla 32 GB rami destekliyor.

Memory Specifications yazılan yerden bakabilirsiniz..

http://ark.intel.com/products/71459

iş bununla kalmıyor, bundan sonra ramınızın tipini (DDR) ve frekans hızını öğrenmelisiniz, bunun içinde CPU-Z adlı programa ihtiyaç vardır..

Örneğin burda ki resimde max bandwidth karşısında yazılan 400 mhz iki ile çarpılır ve ramın en fazla kaç mhz hızını desteklediği öğrenlir. Yani resimde ki ram en fazla 800 mhz frekans hızına sahip vr DDR2 ram kullanabilir.

cpuz_spd_34.jpg

Burda ki programı bilgisayarınıza indirip kurun. Programı açın, SPD yazılan yere tıklayın. Max bandwidth karşısında yazılan (yukarıda resmini verdim) örneğin 800 mhz ise iki ile çarpın, iki ile çaptığımızda 1600 oluyor, buda 1600mhz frekans hızında ram kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Kaç GB ram desteklediğinide yukarıda anlattım, işlemcinize bakacaksnız. Slot #1 yazılan yere tıklayın ikince slot varsa örneğin 8 GB ram almak istiyorsanız ve slot iki çıkıyorsa bunu dual şeklinde de alacaksnız yani 4 ve 4 iki adet ayrı ram alacaksınız.

Yapamayanlar CPU Z adlı programdan, SPD ve Mainbord yazılan yerlerin resimlerini çekip buraya koyarlarsa yardımcı oluruz.

ftp://ftp.cpuid.com/cpu-z/cpu-z_1.68-setup-en.exe

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcim 32 gb ramı destekliyor ve ramım 1600 mhz hızında ve ben 8 gb 1600 mhzlik ram almak istiyorum bir sorun çıkarırmı yani ramım toplam 12 gb olacak alacağım ram bu:http://www.hepsiburada.com/liste/ki...atalog01_2147483646_8_47%7d&fh_refview=lister
Bir Sorun Çıkarmı!!!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ramimin Tipi DDR3 Birşey daha soracam ben bu ekran kartını anakarttan çıkarabilirmiyim yada başka birisi(anlayan birisi) çıkarabilirmi Ekran kartım 64 bit olduğundan çoğu oyunda donarak oynuyorum ve benim bilgisayar Inteli kullanıyor amdyi kullanmıyor ne denediysem olmadı Lütfen Yardım Edin!!!

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
İşlemcim 32 gb ramı destekliyor ve ramım 1600 mhz hızında ve ben 8 gb 1600 mhzlik ram almak istiyorum bir sorun çıkarırmı yani ramım toplam 12 gb olacak alacağım ram bu:http://www.hepsiburada.com/liste/ki...atalog01_2147483646_8_47%7d&fh_refview=lister
Bir Sorun Çıkarmı!!!

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ramimin Tipi DDR3 Birşey daha soracam ben bu ekran kartını anakarttan çıkarabilirmiyim yada başka birisi(anlayan birisi) çıkarabilirmi Ekran kartım 64 bit olduğundan çoğu oyunda donarak oynuyorum ve benim bilgisayar Inteli kullanıyor amdyi kullanmıyor ne denediysem olmadı Lütfen Yardım Edin!!!

Ram de bir sorun çıkmaz. Yukarıda da söyledim. Hem bilgisayarınız da mxm slotu bulunmuyor hem de ekran kartınız da. O ekran kartı anakarta gömülü olduğu için hiç bir şekil de değiştirilemez. 12 GB ramın bilgisayarınıza hiç bir getirisi olmayacaktır. Render çizim yapmayacaksanız fazla bellek gereksiz. 12 GB ram oyunlar da bir işe yaramaz, Oyun için alıyorsanız şimdi ki 4 GB ramınız gayet yeterlidir.

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çok Saolun Yardımınız İçin Teşekkürler

M.Tercanlıoğlu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar,benim bilgisayar da SONY Vaio VPCSB2L1E modeli.
i3(2.nesil)
intel i3 -2310m
4gb ram
64 bit işletim sistemi
ekran kartı çift;
1.intel hd ekran kartı 64 mb
2.AMD 6470m ekrad kartı

Daha iyi bir ekran kartı alabilirmiyim bu labtoba?
teşekkürler.

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Laptopta gpu degisimi icin mxm destegi olmasi gerek

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Merhaba arkadaşlar,benim bilgisayar da SONY Vaio VPCSB2L1E modeli.
i3(2.nesil)
intel i3 -2310m
4gb ram
64 bit işletim sistemi
ekran kartı çift;
1.intel hd ekran kartı 64 mb
2.AMD 6470m ekrad kartı

Daha iyi bir ekran kartı alabilirmiyim bu labtoba?
teşekkürler.

Ekran kartınız anakarta gömülü olduğu için değiştiremezsiniz.

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakarta Gömülü Olduğu İçin Değişmez Bende Olduğu gibi ancak oyun bilgisayarlarında değişim oluyor

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Günaydın

Laptopunuzun maksismum 8 GB bellek desteği var. Kaç GB almayı düşünüyorsunuz

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
Tamam anladım. 2 adet sipariş vereceğim bu ram'den:yes: Peki bu site güvenilir midir ? Alışveriş yapmışlığınız var mı :)

Alışverişim olmadı ama, vatan bilgisayar eksen, inventus, teknobiyotik, nova bunların hepsi de güvenilir siteler. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz. Teknobiyotik de daha ucuz olduğu için oradan önerdim, vatan bilgisayardan da alabilirsiniz..

http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram.html#genel-bakis

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Alışverişim olmadı ama, vatan bilgisayar eksen, inventus, teknobiyotik, nova bunların hepsi de güvenilir siteler. Gönül rahatlığıyla alışveriş yapabilirsiniz. Teknobiyotik de daha ucuz olduğu için oradan önerdim, vatan bilgisayardan da alabilirsiniz..

http://www.vatanbilgisayar.com/4gb-1066mhz-ddr3-cl7-notebook-ram.html#genel-bakis

Teknobiyotik'ten siparişi verdim. Ürünü takıp, kullanmaya başlayınca haber vereceğim. Yardımın için çok teşekkür ederim :)

Groman58

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İlla 2 ramınde aynı olmasımı gerekiyor.Farklı olsa Bir şey olur mu? basbeLası

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
İlla 2 ramınde aynı olmasımı gerekiyor.Farklı olsa Bir şey olur mu? basbeLası

iki modelin de aynı olması stabilite açısından iyi olacaktır, Örneğin ramın biri 1600 mhz frekans hızında diğeri ise 800 mhz olursa, Burada ram her zaman düşük olan modelin hızında çalışır. Aynı olması sizin için avantaj olur..