Yardım Ekran kartı çok ısınıyor

Reaksiyon puanı
768
Sapphire RX 480 Nitro ekran kartım oyun oynarken %100 kullanımda 84 dereceyi görüyor oyundan çıktığım anda sıcaklık anında 50 dereceye düşüyor bu değerler normal mi? Bu sıcaklıkların önüne geçmek için ne yapabilirim?

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Sapphire RX 480 Nitro ekran kartım oyun oynarken %100 kullanımda 84 dereceyi görüyor oyundan çıktığım anda sıcaklık anında 50 dereceye düşüyor bu değerler normal mi? Bu sıcaklıkların önüne geçmek için ne yapabilirim?
•Termal Macun Yenilemesi
•Fan Toz Temizliği
•Kasa Toz Temizliği
•Fan yağla

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
Merhaba.
Aslında gayet normal ancak benim tavsiyem, oyuna girmeden önce fan hızın arttırp sesi çok rahatsız etmeyecek seviyede ayarlarsanız, ekran kartı sağlığı için daha iyi olur.

BehzatAmirim

Dekan
Reaksiyon puanı
6,970
Merhaba.
Aslında gayet normal ancak benim tavsiyem, oyuna girmeden önce fan hızın arttırp sesi çok rahatsız etmeyecek seviyede ayarlarsanız, ekran kartı sağlığı için daha iyi olur.
85-90 üstü anormal olmaya başlıyor.Zaten yine de bir temizlik yaparsa 5-10 derece oynayabilir diye düşünüyorum.

Jubei

Profesör
Reaksiyon puanı
479
85-90 üstü anormal olmaya başlıyor.Zaten yine de bir temizlik yaparsa 5-10 derece oynayabilir diye düşünüyorum.
Katılıyorum, ayrıca bilgi notu olarak ekleyeyim, ekran kartları teknik olarak çok daha yüksek sıcaklıklara dayanabilirler ancak temiz ve serin tutmak her zaman daha sağlıklı ve ekran kartının daha uzun ömürlü olmasını sağlar. ?

irsuya

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
3,253
Sıcaklık normal, özellikle bu havalarda.
oyundan çıktığım anda sıcaklık anında 50 dereceye düşüyor bu değerler normal mi?
Evet normal. Endişe edilecek bir durum yok, mining bile ekran kartının performansını düşürmüyor. Eğer termal macunu eskidiyse yenileyebilirsin.

Örneğin ben 1080 Ti gibi eski nesil ve güçlü bir kartı yıllardır 80-90 derecelerde çalıştırıyorum herhangi bir performans kaybı yok.

Ömür kısalması genellikle mining yapılan kartlarda oluyor o da 15 saat ve üzeri. Her gün 6 saat mining yapsan bile ömrüne çok bir etki etmiyor.

Son düzenleme:

Emirhan Sonmez

Doçent
Reaksiyon puanı
411
Bana normal geldi.birde yazda oldugumuz icin normal sıcaklıgın önüne gecmek termal macun degişimi ve kasa temizligini ikmal etme yeter.

Graffyavuz

Asistan
Reaksiyon puanı
211
Ekonominin iyi olduğunu iddia eden arkadaş :/

Sakın öyle bir şey uygulama , yoğuşma olur diğer sistem parçalarına zarar verir ya da direkt ekran kartı arızalanır.
Ben espiri olsun diye söylemiştim bunu zaten sen niye ciddiye alıyon. Başka yerlerede benim yazdığım espiriye yorum yapma.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekonominin iyi olduğunu iddia eden arkadaş :/

Sakın öyle bir şey uygulama , yoğuşma olur diğer sistem parçalarına zarar verir ya da direkt ekran kartı arızalanır.
Daha önce kendi bilgisayarımı toplamıştım parçalarını birleştirip sistemi formatlayıp kurmuştum. Neyin ne olduğunu biliyorum.