Ekran kartı çok ısınıyor! Pubg drop yiyor!

Reaksiyon puanı
6
Ekran kartım gtx 1050 işlemcim fx 8320. İşlemcim ekran kartımı gayet güzel beliyor fakat hem ekran kartım pubg'de tam verimlilik (%100) çalışmıyor hem de çok ısınıyor(100 dereceye kadar). İşlemci sıcaklığım ise 60 larda falan...

colorado5

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
100 derecede pcyi kapatmasi lazim. Dizustu mu masaustu mu sistem

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Kasanın havalandırma sistemi nasıl? İçeri ve dışarı hava üfleyen kaç fan var?

Reaksiyon puanı
6
masasüstü

---- Mesajlar birleştirildi ----

iki tane egzoz fan var

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,593
Egzoz fanın birini içeri hava üfleyecek şekilde ayarlar. Fazladan yerin varsa içeri hava üflemesi 1-2 fan daha alabilirsin. Baktın sorun düzelmiyor servis ile konuşmayı deneyebilirsin 100 derece normal değil.

Reaksiyon puanı
6
Egzoz fanın birini içeri hava üfleyecek şekilde ayarlar. Fazladan yerin varsa içeri hava üflemesi 1-2 fan daha alabilirsin. Baktın sorun düzelmiyor servis ile konuşmayı deneyebilirsin 100 derece normal değil.
fan devrini artırdım ve de bilgisayarın kapağını açtım biraz bekledim. Biraz düzeldi sanki....

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Ekran krtının programına gir (masaüstünde boş bir yere sağ tık yap ordan bulursun) oradan ekran kartının fan hızını görebilirin yüzde olarak.Orada akıllı fan türü bir tik varsa onu işaretle yani kart ısındıkça fanlar hızlanmalı eğer tik kapalı ise örnek veriyorum fanlar hep %50 hızda çalışır ve ekran kartını soğutama ki buda normal çünkü pubg şu zamanda pc leri en çok zorlayan oyunlardan.

Reaksiyon puanı
6
Ekran krtının programına gir (masaüstünde boş bir yere sağ tık yap ordan bulursun) oradan ekran kartının fan hızını görebilirin yüzde olarak.Orada akıllı fan türü bir tik varsa onu işaretle yani kart ısındıkça fanlar hızlanmalı eğer tik kapalı ise örnek veriyorum fanlar hep %50 hızda çalışır ve ekran kartını soğutama ki buda normal çünkü pubg şu zamanda pc leri en çok zorlayan oyunlardan.
tmm ısınma sorunu çözüldü ama ping var sanırım 60 fps almama rağmen oyun takılıyor mesela fareyi hızlıca sağa sola çevirdiğimde takılıyor.

bunun bi çaresi var mı?

pingden nasıl kurtulurum?

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Pingin takılmayla ilgisi olacağını sanmıyorum (oyuncular takılıyorsa ping ama genel ekran takılıyorsa pingden değil).

Şimdi öncelikle şöyle bi açıklama yapayım siz Pubg de haritanın X noktasındasınız siz bu X noktasındayken oyun haritanın başka bir ucundaki Z noktasını yüklemez (eğer yükleseydi şöyle en az 4 gtx 1080 ti + 256GB ram türü extrem sistemler gerekirdi).Oyun yapımcıları da bunu bildikleri için sizin baktığınız yön dışında hiçbir nesne yi yani bina taş ağaç türü hiçbir şeyi yüklemez sadece tam siz dönerken yükler.(elimden geldiğince basit anlattım)

Açıkladığıma göre daha rahat anlatabilriim şimdi siz mouse u hızlıca döndürünce sisteminiz anında okadar büyük bir yeri görüntülemekte zorlanıyor ve buda size donma takılma olarak dönüyor.Bunun çaresi sisteminizin çok iyi olmasıdır.Biliyorsunuz ki Pubg optimizasyon özürlü bir oyun bu yüzden sistemi zorluyor.Mesela GTA5 te aynı hızda mouse u döndürün takılma olacağını sanmam çünkü daha düşük grafikli bu yüzden senin sistemin çok daha rahat o çevreyi yükelyebiliyor ve takılma olmuyor.

Kısacası ya paraya kıy donanım al yada mouse u 300 km/h hızla çevirme :D

Reaksiyon puanı
6
harddiskimin okuma-yazma hızı bunda etkili mi sanırım benim harddiklerimden birisi badsector olabilir harddiskten pek anlamıyorum:
Ekran Alıntısı.PNG

iki tane haddisk kullanıyorum

bu sarı şeylerin anlamı ne?

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Bu konuda bir bilgim yok ama şuanki durumda buna gerekte yok.

Öncelikle sorun HDD değil hdd yada ssd oyuna açılma süresi dışında etki etmez.Şöyle anlatayım insan hafızasını düşün 2 türlü hafıza var biri uzun süreli biri kısa süreli burada Ram ler kısa hafıza HDD-SSD uzun süreli hafıza oluyor mesela İnstagram şifreni unuttun doğrulama kodu istedin 6 haneli bir kod yolladılar ezberledin hemen 123456 ve yazdın hop işini tamamladın ama sen yarın bunu unutacaksın ve o rakamlar işine yaramayacak ezberlersen yarın hiçbiri aklında kalmaz ramlerde bu işe yarar anlık oalrak hafıza sağlar.

Yani kısacası sorun HDD de değil :/

Ram ın kaç gb bilmiyorum ama 8GB filan ise 16 ya yükseltmeye çalış derim :)

Reaksiyon puanı
6
Korktuğum şey oldu. Bilgisayar aşırı yavaş çalışıyordu bende bi sistem geri yükleme yapıyım belki kendine gelir dedim. Sistem geri yükleme başarılı olarak tamamlandı sistem kendini yeniden başlatmak için kapattı tekrar açılırken görüntü gitti. Fanlar dönüyor ekran kartı da dahil ama görüntü gelmiyor. Normalde sistem ilk açılırken ekran kartı fanların dönmemesi gerekiyor. Birşeyler oldu ama anlamadım.

Ekli dosyalar

• image.jpg
    image.jpg
    94.2 KB · Görüntüleme: 311
Reaksiyon puanı
16,128
doğru düzgün psu al o 450watt zor verir veremiyor san ki.