Ekran kartı aşırı ısınma sonucu resetleme

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sistemim
İşlemci: Amd Am2 4.200
Anakart: M2N-MXSE
Ekran Kartı: Sapphire 2600XT
Güç Kaynagı: Cool Master 500W(Ürünü bugün aldım önceki ürün 330w asustu)
1gb ddr2 ram,hdd,dvd-rw,ses kartı, bulunmakta

Kasam Asus marka ve 1 adet 80mmlik egzoz fanı 1 adet ön panelde ve 1 adette yan kapakta 120mmlik fanım var (fanların hepsi cool master)
Diger donanımlar soguk iken
Masaüstünde 75 derece de calısıyor oyunlarda ise 100 dereceyi geciyor ve pc kapanıyor.Ekran kartı fanı calısıyor ama kartı bi türlü sogutmuyor.

Neler yapabilirim??

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Arkadaşım öncelikle yapman gereken işlem.Ekran kartını anakarttan çıkart,sonra teknik konudan anlıyorsan ekran kartı soğutucusuyla ekran kartını ayır ve ekran kartının işlemcisini ve soğutucusunu artık macunlardan temizle, tozdan temizle macunu temizlemende aseton işine yarayabilir.sonra thermal macunu işlemcinin üzerine sür ve toparla.

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Arkadaşım öncelikle yapman gereken işlem.Ekran kartını anakarttan çıkart,sonra teknik konudan anlıyorsan ekran kartı soğutucusuyla ekran kartını ayır ve ekran kartının işlemcisini ve soğutucusunu artık macunlardan temizle, tozdan temizle macunu temizlemende aseton işine yarayabilir.sonra thermal macunu işlemcinin üzerine sür ve toparla.

bence yapamayacak :D

Hangman35

Asistan
Reaksiyon puanı
3
biraz önce toz demizligi yaptım sogutucu arasında 1-2 tabaka gördüm ve işe yaradı sayılır
şuan masaüstünde 60 derece yükte ise 80derece galiba biraz daha calısmam lazım
captaingreen tsk ederim

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Demekki temizlemen işine yarayacak ;)
İyice temizle ama dikkat et ekram kartları hasas aletlerdir
Ben bi keresinde tornavida ile saldırmıştım :D

PC MERAKLISI

Dekan
Reaksiyon puanı
2
ekran kartının fanını iyice temizle hatta imkanın varsa degiştir (banada haber ver)

bendede his 2600XT var aynı seninki gibi çok ısnıyo (bu kartlar böyle)ve aynı degerleri bende gördüm iyi bi temizlik sonucu 45-50 derece arasında bi deger ile şu an iyi

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Yumuşak ince bir boya fırçasıyla soğutucu peteklerin arasını da temizle

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Benim geforce 8500 gt genelde 40 50 arası ama çoğu zaman sabit 48de kalıyor oyun oynarken de bakacam ne kadarmış pek fazla oynamıyom bu sitede haber okumaktan ama neyse.