Ekran Kartı Aldım sizce nasıl ?

Kaplan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
SHAPPİRE HD7850 GDRR5 1 GB 256 BİT AMD READON DX.11 EKRANKARTI

325 TL Ye aldım Vatan bilgisayardan ?

Yorumlarınızı Bekliyorum

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
SHAPPİRE HD7850 GDRR5 1 GB 256 BİT AMD READON DX.11 EKRANKARTI

325 TL Ye aldım Vatan bilgisayardan ?

Yorumlarınızı Bekliyorum

güzel ekran kartı fakat 2 gb olanını alsaydın ilerde de işine yarardı 1 sene sonra yetmemeye başlayacak o ekran kartı hatta şimdiden bile bir kaç oyunda ultrada oynarken sıkıntı çıkarabilir crysis3 gibi

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Güzel ekran karti ama, neden 1GB modelini aldigini sorabilir miyim?

Kaplan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim sizce 1 gb yeterli olmaz mı yni çok oyun oynayan biriyim - crysis 3 gta 4 oynarken sıkıntı çekermiyim

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=360148]Kaplan_06[/MENTION]

Oynadigin ayarlara bagli :)

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
adamın demekki 1 gb olanına parası yetmiş onu almış [MENTION=360148]Kaplan_06[/MENTION] çok oyun oynayan biriyim demişin 1 gb şu dönem için yeterli ama yeni nesil kapıda

Kaplan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aslında ben geçen hafta vatan bilgisayardan 2 bin tl ye pc toplaması yaptım abimle Ben sana pc toplaması söylesem sen ona göre yorumlasan Oyun için seçtik bu sistemi.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=360148]Kaplan_06[/MENTION] sistemi yaz ona göre söyleriz bu sisteme 2 gb gereksiz veya gerekliymiş şeklinde yorum yazabiliriz

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
oyunların ram kullanımı artmakta eskiden 512mb kullanmazken şimdi 1gb rami silip süpürür olmuşlar hatta bazı pclerde işe yaramaz kartlar 3-4gb olabiliyor aynı şekilde çok güçlü kartlarda 3-4gb olup 512bt filan olabilir hd7990 mesela daha net bilgi gelir ama kabaca ileriye yönelik kart istiyorsan grafiklerde sorun olmayan 2gb ramli almaıydın.

Kaplan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemci:AMD FX X6 6300 SOKET AM3+ 3.5 GHZ 14MB CACHE 32 NM İŞLEMCİ

EKRANKARTI:SHAPPİRE HD7850 GDDR5 1GB 256 BİT AMD READON DX.11

ANAKART:ASUS M5A97 R2. AMD 970 / SB950 AM3+ DDR3 2133 MHZ (O.C) USB 3.0 SATA 3.0 ANAKART.

RAM:
Corsair 4GB VENGEANCE DDR3 16000 MHZ CL9 TEK MODÜL RAM.

Soğutucu:
COOOLER MASTER HYPER 212X LGA 775 /1155/1156/1366/2011 & AM2/AM2+ AM3/AM+/FM İŞLEMCİ SOĞUTUCUSU

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
rame kardeş al tek modul kullanma hd7850'yi geri verip 2gb olanı al bence bu mümkün selamımı söyle cart curt yaparsalar.

djvietnam

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[MENTION=360148]Kaplan_06[/MENTION] olmamış bu sistemin hakkı cidden 2 gb olan versiyonuymuş neyse sağlık olsun oyun oynarsın tabiki battefield 5 cryss4 çıkttığındada artık medıumda oynarsın ultrada kasar hıghda zorlanır medıumda koşarsın artık :) güle güle kullan sistemini 2 sene rahat gider 1 gbla

Kaplan_06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kardeş 1 gb ekrankartını verip yerine 2 gb alabiliyorum adam değiştirebilirsniz dedi üstüne 100 tl vermek gerekiyomuş ama ( Ram belleğe gelince ben internette araştırdım tek modul ramler daha iyi oluyomuş

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
tek modul yarı hızda olur tek kanal iyi değil dual kanal olması daha iyi ver 100lira ver 2gb olanal rami dual yap.

liphter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
325 tl ye ekran kartı aldım sizce nasıl demişsin.Bu konuyu yada bu soruyu ekran kartını almadan önce 325 tl param var yada şu kadar param var hangi ekran kartını seçmeliyim diye konu açsaydın senin açından daha iyi olurdu.
Ama 2gb modelini her zaman tavsiye ederim.Hem bellek hızları hem çekirdek hızı daha iyi diye biliyorum.

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
gec kalmis sayilmaz 100lira ilave ile aldigi karti 2gb olanla degistirebilir.

topsecretkursad

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardesim merak etme o 1 gb olsada sorun olmaz sistem fazla ihtiyacini ram den karsilar benim mobility 3650 im eski bir orta sinif kart 512 mb ancak crysis 2 veya bf 3 te o kart 800 mb ustu ram harcadigini gordum gpu z den kart fazlasini ramden karsilar ramin onemi yoktur yalnizca ekran kartindaki bellekler daha hizli eger alabiliyorsan 2 ligi al ancak 1lik hicbir sikinti yaratmaz sorun olmaz o kart 3 yil seni rahatlikla her oyunda full hd de ultrada (crysis 3 ve bf 4 icin high full hd de ) goturur kardeslerim kusura bakmayin ama benim arkadasimda gt 430 var 22 fps full hd high da veriyor overclock cektim makina 71 derece felan oldu yukte 30 fps veriyor artik ve senin kartin birak 430 u 460 tan daha guclu ultrada bf 3 te 60 fps gorursun herkes 2 yil demis ben 3650 ile oyunlari medium da oynuyorum (crysis 3 u acmiyor x11 desteklemedigi icin orasi ayri crysis 2 de high da 22 fps goruyorum sen bu kartla ucarsin rahat ol ) oyunlar iyi ve guclu olabilir ancak pc donanimlari onlari yer bitirir hele bahsettigimiz kart sol ikinci rakami amd nin 8 yada nvidia nin 6 rakami ise :)

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Bence gayet güzel bir kart, fiyatıda güzel. Herkes ram'i düşük demiş ama ben bunun sorun olacağını düşünmüyorum. Ekran kartın pc'nin ram'ini gerektiğinde kullanabiliyor. Eğer pc'nin ram'i yüksek ile sorun olmayacaktır ki kullanmasına gerek olabileceğini bile sanmıyorum.

Very very high değil de very high da oynarsın gerekirse, biryerlerin eksik kalmazsa tabi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bazı insanlar oyun oynarlarken, oyundan içeriğinden ve kendisinden ziyade, bilgisayarlarının en üst düzeyde oyunu çalıştırıp max fps değerlerini görmekten daha fazla keyif aldıklarını görüyorum. Bu nasıl bir takıntıdır arkadaş. Shadows u very high dan high'a geçmen nasıl bir hayal kırıklığı ve tatminsizlik yaratıyor anlamıyorum.

Alakasız, hayatlarında oynamayacakları oyunları yükleyip acaba kaç fps alacağım diye test etmeler, birdaha oyunun yüzüne bile bakmayıp 1 ay sonra silmeler fln.

Bu kişisel sadece oyunlarda değil hayatlarının her noktasında bu takıntının pençesindeler. Rakamlara o kadar çok takılıyorlar ki yaptıkları eylemden keyif almayı unutuyorlar. Zamanla hastalık oluyor ve sürekli daha iyisini, güçlüsünü, pahalısını, hızlısını elde etmeye adıyorlar kendilerini.

Oyun becerileri üzerinden değil de benchmark puanları üzerinden rekabete girişim tatmin olur hale geliyorlar.

Yapmayın :)

liphter

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence gayet güzel bir kart, fiyatıda güzel. Herkes ram'i düşük demiş ama ben bunun sorun olacağını düşünmüyorum. Ekran kartın pc'nin ram'ini gerektiğinde kullanabiliyor. Eğer pc'nin ram'i yüksek ile sorun olmayacaktır ki kullanmasına gerek olabileceğini bile sanmıyorum.

Very very high değil de very high da oynarsın gerekirse, biryerlerin eksik kalmazsa tabi :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bazı insanlar oyun oynarlarken, oyundan içeriğinden ve kendisinden ziyade, bilgisayarlarının en üst düzeyde oyunu çalıştırıp max fps değerlerini görmekten daha fazla keyif aldıklarını görüyorum. Bu nasıl bir takıntıdır arkadaş. Shadows u very high dan high'a geçmen nasıl bir hayal kırıklığı ve tatminsizlik yaratıyor anlamıyorum.

Alakasız, hayatlarında oynamayacakları oyunları yükleyip acaba kaç fps alacağım diye test etmeler, birdaha oyunun yüzüne bile bakmayıp 1 ay sonra silmeler fln.

Bu kişisel sadece oyunlarda değil hayatlarının her noktasında bu takıntının pençesindeler. Rakamlara o kadar çok takılıyorlar ki yaptıkları eylemden keyif almayı unutuyorlar. Zamanla hastalık oluyor ve sürekli daha iyisini, güçlüsünü, pahalısını, hızlısını elde etmeye adıyorlar kendilerini.

Oyun becerileri üzerinden değil de benchmark puanları üzerinden rekabete girişim tatmin olur hale geliyorlar.

Yapmayın :)

Çok haklısınız katılıyorum :D Sanırım biraz bende de var o :D