Ekran Kartı Alacağım. Tavsiyeleriniz? (Asus ve Sapphire)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Tabiki 2gb versiyon. yani Sapphire. Oyun gereksinimlerine göre artık 2gb lık kartlara ihtiyaç var günümüzde. İlerde 1gb sıkıntı çıkarıcaktır.

sadece 2gb olması değil avantajı çekirdek ve bellek hızı da daha yüksek :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
:) E tabi çift fanı, dediğin gibi bellek çekirdek hızlarıda önemli ama 1gb belleği 2gb yapamaz. Ama o bellek ve çekirdek hızlarına getirebilir kolayca

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
önemenli olan GB değil. n ve ya kaç bit olduğu tek başına fark etmiyor Ram değerlerinde ne olduğu önemli

örnek:

DDR5-DDR3

ÖRNEK: Bir geneleme yapayım

512 Mb Gddr5 256 Bit 1024 Mb Gddr3 256 bitten iyidir.

1 Gb Gddr5 128 bit 1 Gb Gddr3 256 bitle duruma göre kafa kafaya gider.

2 Gb Gddr5 128 Bit 1 Gb Gddr3 256 bitten iyidir.

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
önemenli olan GB değil. n ve ya kaç bit olduğu tek başına fark etmiyor Ram değerlerinde ne olduğu önemli

örnek:

DDR5-DDR3

ÖRNEK: Bir geneleme yapayım

512 Mb Gddr5 256 Bit 1024 Mb Gddr3 256 bitten iyidir.

1 Gb Gddr5 128 bit 1 Gb Gddr3 256 bitle duruma göre kafa kafaya gider.

2 Gb Gddr5 128 Bit 1 Gb Gddr3 256 bitten iyidir.

Genelleme yaparsak tabiki, ama yukardaki iki kart için konuşmuştum ben :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Genelleme yaparsak tabiki, ama yukardaki iki kart için konuşmuştum ben :)

mesajım sana değil hocam konuya giren takip edenler icin bir bilgi olsun diye geneleme yazdım herkesin kafasına takılan bir konu bu gb ve bit işlemi :)

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
:) E tabi çift fanı, dediğin gibi bellek çekirdek hızlarıda önemli ama 1gb belleği 2gb yapamaz. Ama o bellek ve çekirdek hızlarına getirebilir kolayca

bende gtx 670 amp edition var crysis 3 de herşey full de 28-35 arası fps alıyorum daha akıcı olması için biraz overclock yaptım (bellek hızını 26 mhz çekirdek hızını 12 mhz yukarı çektim 1-2 fps oynama oldu) daha fazlasını yapmak istiyorum ama bu işin bir de voltaj ayarı var ben voltaj vermeden yaptım küçük oynamalar ama büyük oynamalar için heralde voltajla da oynamak lazım nasıl yapabilirim bunu bilginiz var mı zotac firesortm kullanıyorum gpu clock,memory clock,vddc (mV) ve board power limit var gpu clock ve memory clock zaten bilinen şeyler ama vddc heralde voltaj oluyor milivolt cinsinden board power limit neyi temsil ediyor kartın güç limiti gibi çevirdim ama anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim :)

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bende gtx 670 amp edition var crysis 3 de herşey full de 28-35 arası fps alıyorum daha akıcı olması için biraz overclock yaptım (bellek hızını 26 mhz çekirdek hızını 12 mhz yukarı çektim 1-2 fps oynama oldu) daha fazlasını yapmak istiyorum ama bu işin bir de voltaj ayarı var ben voltaj vermeden yaptım küçük oynamalar ama büyük oynamalar için heralde voltajla da oynamak lazım nasıl yapabilirim bunu bilginiz var mı zotac firesortm kullanıyorum gpu clock,memory clock,vddc (mV) ve board power limit var gpu clock ve memory clock zaten bilinen şeyler ama vddc heralde voltaj oluyor milivolt cinsinden board power limit neyi temsil ediyor kartın güç limiti gibi çevirdim ama anlayamadım yardımcı olursanız sevinirim :)

Ekran kartını manuel olarak hiç aşırtmadım. Sadece yazılımlarla,otomatik olarak belli limitler dahilinde oynadım. O.C. satış politikalarından biridir. Overclock sorunlarından dolayı garanti kapsamının dışındada kalınabiliyor. Bu riski hiç almadım açıkcası. O yüzdende derinlemesine bir overclock bilgim yok. :)
Aynı modelin hız aşırtma videolarını izler, verilenlere yakın değerler verirdim. Bu denli derin bir overclocka karşıyımda. Parçaların ömrünü kısaltmakta birebir. 670 alıp, 675 yaratmaya çalışmaktansa,eş değer bir kart almayı tercih ederdim şahsen. Tamamende kaybetmek gibi bir durum var.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada 28-35 fps 670 amp için az değilmi?
İş yerinde YT izleyemediğim için bakarmısın kaç FPS alıyor?
www.youtube.com/watch?v=wYlevb2vPg0‎

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Ekran kartını manuel olarak hiç aşırtmadım. Sadece yazılımlarla,otomatik olarak belli limitler dahilinde oynadım. O.C. satış politikalarından biridir. Overclock sorunlarından dolayı garanti kapsamının dışındada kalınabiliyor. Bu riski hiç almadım açıkcası. O yüzdende derinlemesine bir overclock bilgim yok. :)
Aynı modelin hız aşırtma videolarını izler, verilenlere yakın değerler verirdim. Bu denli derin bir overclocka karşıyımda. Parçaların ömrünü kısaltmakta birebir. 670 alıp, 675 yaratmaya çalışmaktansa,eş değer bir kart almayı tercih ederdim şahsen. Tamamende kaybetmek gibi bir durum var.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada 28-35 fps 670 amp için az değilmi?
İş yerinde YT izleyemediğim için bakarmısın kaç FPS alıyor?
www.youtube.com/watch?v=wYlevb2vPg0‎

bu videoda crysis 2 oynanmış ve fps değerleri yok hocam i7-3770k(oc 4.5ghz) işlemcili bir pc den izledim 32-37 arasında gidip geliyor benim işlemci 4.0 ghz fx 8350 bence normal benim aldığım fpsler bir tane daha gtx 670 amp almayı düşünüyorum o zaman 60 ı bulur mu acaba ?

BLacK+

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu videoda crysis 2 oynanmış ve fps değerleri yok hocam i7-3770k(oc 4.5ghz) işlemcili bir pc den izledim 32-37 arasında gidip geliyor benim işlemci 4.0 ghz fx 8350 bence normal benim aldığım fpsler bir tane daha gtx 670 amp almayı düşünüyorum o zaman 60 ı bulur mu acaba ?

Anladım akşam bakarım bende. Ben olsam satar, 700 serisi kartlara bakardım. Yakında AMD 8000 serisi kartlarda çıkacak. 780 mesela çok çok üstün bir kart.SLI yerine 780 düşünebilirsin.
770de, 680den daha iyi kart.
SLI ile Performans 2 katına çıkamıyor malesef. 35 yerine 50 fps yakalayabilir diye düşünüyorum.