Ekran çözünürlüğü sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan muse
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar benim işletim sistemim vista idi. O zamanlar çözünürlük konusunda bilgim yoktu, işletim sistemi xp olduktan sonra pc çözünürlüğü 800x600 başlıyor. bununla ekranı kaplayan msn penceresi ekranı kaplayan başlat menüsü internet sayfası vs. kocaman oluyor..

monitörüm eski model vestel
ekran kartı ati x1650
xp

dx9 yüklü ve driverları yükledim birşey olmuyor..

çözüm bulacağınızı ümit ediyorum çok sağolun :)

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
unutmuşum her pc'yi açtığımda 1024x768'e getiriyorum ama kapanınca yine 800x600 oluyor :(

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
amd 940 256 vga

amd anthlon 64 x2 6000+ dual core

birde via tools diye bir anakart programı yüklü

çok sağolun

özel mesaj gönedermiyor ^^

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Öğrenmek istediğim bilgisayarı kapatıp açıncamı yoksa monitörun dugmesini açıp kapayınca mı çözünürlük düşüyor?

İkisi çok farklı birşey.Ona göre cevap yazacağım.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
pc'yi resetleyince yada kapatınca, belkide olması gereken budur ama hiç olmazsa simgeleri ve pencereleri küçültmenin bir yolu olsa. normali 1024x768 dimi :*

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Böyle bir durumla karsılasmıstım, eski 15 inç monitörum çözünürlüğü hafızaya almıyordu,yanı dugmesını acıp kapattıgımda coznurluk yıne eskı haline (640*480) geliyordu. Sonra entegresini degıstırdım. Senin sorunun ise tamamen ekran kartından kaynaklanıyor,bence ekran kartı sürücünü tamamen sil ve yeniden tanıt (7.1 sürümünü kur), ek olarak görüntü özelliklerinden monitör kısmındaki bu monitörün görüntüleyemeyeceği modları sakla secenegi aktif değilmi?

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar şu an geçici olarak kullandığım monitor 15 inç. belki o desteklemiyordur, masaüstü simgeleri neyse de msn ekranın yarısını başlat menüsüde yarısını kaplıyor internet sayfasıda çok büyük bunları küçültmenin bir yolu var mı?

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
muse dedi ki:
arkadaşlar şu an geçici olarak kullandığım monitor 15 inç. belki o desteklemiyordur, masaüstü simgeleri neyse de msn ekranın yarısını başlat menüsüde yarısını kaplıyor internet sayfasıda çok büyük bunları küçültmenin bir yolu var mı?

Ekran görüntüsü verirmisin.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tamam açıldığı hali bozmadan msn ve başlat sayfasını çekiyim

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bu masaüstü

buda internet sayfası

buda başlat menüsü ve msn

Burak YILDIRIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam muse..

Sorunun tamamiyle ekran kartının sürücüsünden veya ekranın o çözünürlüğü desteklememesinden kaynaklanmakta. Sürücülerin güncel olduğundan ve ekranın uyumlu olduğundan emin ol. Ona göre yardımcı olalım.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
daha önceki işletim sistemi vistaydı ama böyle kocaman kocaman değildi monitor uyumluluğunu ve ekran kartı driver işlerini pek bilmiyorum? açıkçası

m1903

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Aynı şey xpde bazen bendede oluyor artık nedense.Bende çözünürlüğü 1600*1200 yapıyorum bilgisayarı ertesi gün açıp kapatınca(dikkat edin ertesi gün !!! ) 1280*960 oluyor tekrar :S

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
muse dedi ki:
daha önceki işletim sistemi vistaydı ama böyle kocaman kocaman değildi monitor uyumluluğunu ve ekran kartı driver işlerini pek bilmiyorum? açıkçası

Muse, egerkı vıstada sorun vermedı ıse monitorden kaynaklanan bir sorun yok.Önceki mesajta belirtiklerimi uygulayabildinmi vede senin kartına tavsiye ettiğim sürücü versiyonu.

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yuh be demeyin ama bilmiyorum maalesef

Burak YILDIRIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki.. ekran kartının marka ve modelini bize bildirirmisin muse ? ona göre yönlendirelim seni...

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ekran kartım ati x1650 512 mb

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
olmadı bir kere kendisi yeniden başlattı bir kerede ben yenien başlattım ama olmadı ama birde steam ve eartishm diye program kurdu bende ekran karı cd si var ordan bulamzmıyız 7.1 mi yada başka bir sürücü ;)

Burak YILDIRIM

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
mevcut sürücüyü tamamen kaldır ve öyle kur.. üzerine kurma. sil ekran bağdaştırıcılarında hiçbirşey kalmasın. Bilgisayarını yeniden başlat. yeni donanımı bulacaktır. o zaman sende setup ı başlatırsın. son yüklediklerini sil. dediklerimi bir dene bakalım...

muse

Asistan
Reaksiyon puanı
0
beyler yine aynı hatayı verdi doğru sürcü değil buda galiba çünkü eski sürücüleri kaldırdıktan sonra yeniden başlatınca normal başlattı ama linktekini yükleyince yine büyük başalattı bende atı cd si var ordan bulabilir miyim 7.1?