Ekran açılmıyor!..

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Merhaba
Ya benim bilgisayarımla alaklı bir sorunum var. Akşamdan bilgisayarım açık bırakıp eve gidiyorum sabah geldiğimde ekranı açtığımda sinyal yok diyor. Sopna bilgisayarı klevye üzerinden uyku moduna alıyorum ve tekrar çıkarınca ekrana görüntü geliyor.
Bir sürü uğraştım ama üstesinden gelemedim, bir fikri olan arkadaş var mıa caba...

Asus Maximus Formula anakart
core2 duo cpu
4 gb memory
raid 0, 2x750 gb seagate hdd
500 watt tahan powersuply
Asus PW201 LCD ekran

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
yapmasaydın nolcik kiiii sende bizim gibi açsan :D :D

:P ben bilmiyorum ama format at hem kendine gelir :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
gece boyunca ne yapıyor o pc bilinçsiz tüketici die buna dioruz ;) kapat sabah tekrar aç

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
+ boşuna elektrik sarfiyatı ..

Bu konuda seni kınıyorum. Gereksiz yere elektriği harcıyorsun.

önyargılara bakar mısınız, kınamadan önce bi sorsaydınız keşke napıyorsun diye...
ben söyleyim ne yaptığımı, üzerine veritabanı uygulamaları çalıştırıyorum ve haliyle bu makinanın 24 saat ve 7 gün açık kalması gerekiyor.
itiraf edim download da yapıyorum arada ama her zaman değil...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
önyargılara bakar mısınız, kınamadan önce bi sorsaydınız keşke napıyorsun diye...
ben söyleyim ne yaptığımı, üzerine veritabanı uygulamaları çalıştırıyorum ve haliyle bu makinanın 24 saat ve 7 gün açık kalması gerekiyor.
itiraf edim download da yapıyorum arada ama her zaman değil...

Böyle birşey diyeceğini tahmin ettim zaten merak etme ...

Ama ne olursa olsun o kadar açık kalması yazık bence ama iş içinse bişey desemde sizin için bişey ifade ediceğini sanmıyorum.

Ama şunu da biliyorum ki pc'nin sürekli açık kalması pc içinde iyi birşey değil.

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
gece boyunca ne yapıyor o pc bilinçsiz tüketici die buna dioruz ;) kapat sabah tekrar aç
makinanın açık kalması gerekirken nasıl elektrik harcamaması gerektiği hakkında bir bilgin varsa paylaşırmısın. (erke dönencesi gibi olmasın da) ;)

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Böyle birşey diyeceğini tahmin ettim zaten merak etme ...

Ama ne olursa olsun o kadar açık kalması yazık bence ama iş içinse bişey desemde sizin için bişey ifade ediceğini sanmıyorum.

Ama şunu da biliyorum ki pc'nin sürekli açık kalması pc içinde iyi birşey değil.
sorun pcnin açık kalmasından kaynaklanan bişey değil, ilk mesajında söylediğin gibi formatıda yaptım ama yine aynı sorun başıma gelmeye devam ediyor. pcnin fanları ve soğutması iyi ise 5 senede açık kalabilir sorun olmaz. sonuçta işlem yapmadığında zaten kendini rolantiye alıyor eleman...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
sorun pcnin açık kalmasından kaynaklanan bişey değil, ilk mesajında söylediğin gibi formatıda yaptım ama yine aynı sorun başıma gelmeye devam ediyor. pcnin fanları ve soğutması iyi ise 5 senede açık kalabilir sorun olmaz. sonuçta işlem yapmadığında zaten kendini rolantiye alıyor eleman...

Ben bildiğim şey söyledim. Sen bildiğini yap. Ama unutmaki her geçen gün elektrik ve su bitiyor.... Dikkat etmek lazım.

İnşallah pc'in düzelir .

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
şimdi bu konu hakkında yorum yapabileek kimse yokmudur?..

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bildiğim şey söyledim. Sen bildiğini yap. Ama unutmaki her geçen gün elektrik ve su bitiyor.... Dikkat etmek lazım.

İnşallah pc'in düzelir .
tamam tamam darılmadım da :) en azından neden oalbilecğei hakkında bir fikrin vardır dimi...

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Arka arkaya msj yazmak yasak ...

Dikkatli ol...

Benim bu konuda ki fikrim formta atmandı başka da bişeyden anlamam Nemesis'im aşkitom olsa sölerdi ama o yok ama sabret biri mutlaka bakar :)

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Arka arkaya msj yazmak yasak ...

Dikkatli ol...

Benim bu konuda ki fikrim formta atmandı başka da bişeyden anlamam Nemesis'im aşkitom olsa sölerdi ama o yok ama sabret biri mutlaka bakar :)
tşk ederim. aşkiton görür umarım :)

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
akşam girer o hatta gece :D ben unutmazsam sölerim aşkitoma :)

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
kardeş k.bakma bilmeden söyledik böle meğerse senin pc'nin sürekli açık kalması lazımmış bu konu için daha geniş süre açık kalabilen pc ler war eğer sürekli açık kalıyorsa zaten bizim ewdeki pc ler dayanmaz bu işe sürekli açık kalabilemesi için farklı pc ler war onlardan bakmanı öneririm ;)

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
kardeş k.bakma bilmeden söyledik böle meğerse senin pc'nin sürekli açık kalması lazımmış bu konu için daha geniş süre açık kalabilen pc ler war eğer sürekli açık kalıyorsa zaten bizim ewdeki pc ler dayanmaz bu işe sürekli açık kalabilemesi için farklı pc ler war onlardan bakmanı öneririm ;)
zaten üst düzey bi pc

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Ekran kartı ile ilgili birşeydir diye düşünüyorum.
Sorunun ekran ile olmasına rağmen ekran kartı belirtmemişsin. Ne çeşit bir ekran kartı kullanıyorsun?
Driver güncellemesi yapmayı denedin mi?
Farklı driver sürümleri denedin mi?

TempesTs

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bilgisayar neden surekli acik diye cok yersiz yorumlar yapilmis :)

Bir bilgisayarin 24 saat calismasi icin bir cok neden vardir. Bunlardan birisini sorunu olan arkadasta soylemis zaten. Herkez bilgisayari eglence icin kullanmaz. Bazen eglence icin bile bilgisayar 24 saat acik tutulur. ( Ör : Online oyunseverler)

Neyse... Arkadasim, yukaridaki arkadasin dedigi gibi sorun ekran kartindan kaynaklaniyor olabilir. Benim de ekran gidiyordu, bazen bilgisayari actigimda acilmiyor. No sinyal filan diyordu... Sorun ekran kartinda cikti.

Edit ; Ekran gidince o vidali kabloyu oynat bakalim gelicekmi :)

real_sinan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ekran kartım winfast 7200GS chipseti nvidia
bu olasılığı bn de düşündüm ve en son sürücüyü indirdim ama yok yok :)
ama ekran kartında donanımsal bir sorun varmı onu bilemiyorum işte. görünüşe göre ekran kartı fena değil aslında 512 mb bir ekran kartı, bilgi olsun diye söylüyorum bi ara crisis oyununu kurdum oynayamadım görüntüler çok ağırdı bu ekran kartındna mı kanaklıdır bilemiyorum tabi...oyunun istediği donanımlara uygundu oysa ekran kartı ve diğer donanımlar.

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sevgili arkadaşım ben yardımcı olmaya çalışayım;
Masaüstü'ne sağtıkla Özellikler e tıkla Ekran koruyucu sekmesi altında Monitör gücü bölümündeki 'Güç' butunona bas oradakilerin hepsini Hiçbir Zaman yap.

Bilemiyorum Sorun ne derece....

sidefect

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gece açık kalması gerekiyordurki arkadaş açık bırakıyor :D

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Selamlar,

Hem BIOS'tan hem de işletim sistemi içindeki güç ayarlarından, sistemin gerçek anlamda uyumasını engellemeniz gerekiyor. Bazı BIOS'lar sabit diskleri de kapatıyor; dolayısıyla istediğiniz kadar uyandırmaya çalışın, pek bir yere varamıyorsunuz.

Daha düşük bir ihtimal olarak, saçmalayan görüntü sürücüsünden olabilir diyeceğim (tabii sistemin geri kalanının doğru çalıştığını düşünüyoruz) ama zaten en son sürücüleri kullanıyorsunuz.

Bu arada, 7200GS oldukça eski ve düşük performanslı bir kart. Ama giriş seviyesi pazarı için birçok üretici, 2008 ortasına/sonuna kadar üreteceğini belirtmişti. Yani Crysis'i slayt gösterisi tadında çalıştırması olağan bir durum.

Güzel günler dilerim,