Ekonomi Temmuz Ayında Atağa Kalkacak

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
İçişleri bakanı Süleyman Soylu'nun canlı yayında yaptığı açıklamadır.

Süleyman Soylu:

EKONOMİ TEMMUZ AYINDA ATAĞA KALKACAK.​

Etrafımızdaki Almanya'sı da Fransa'sı da İngiltere'si de İtalya'sı da hele o her şeye burnunu sokan Amerika'sı da çatlayacak, patlayacak. Hazır mıyız buna?

İnşallah olur. :)

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Faizler düşebilir demekki, benim beklentim 2 aya kalmaz dolar 9,00-9,50 civarlarında dolaşmaya başlar.

Son düzenleme:

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Neden sana enteresan geliyor? Kredi almak senin itibarını düşürmez. Al krediyi fabrika aç, sanayi aç, hem millet iş bulur hem de üretimini artırırsın.
Aynen kardeşim sen para istiyorsun onlar da sana al kullan diyorlar o kadar kolay değil o iş.
Aç bi oku bakalım İMF batağına düşünce o adamlar ülkedeki hangi işlere karışıyorlarmış. :)

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Aynen kardeşim sen para istiyorsun onlar da sana al kullan diyorlar o kadar kolay değil o iş.
Aç bi oku bakalım İMF batağına düşünce o adamlar ülkedeki hangi işlere karışıyorlarmış. :)
IMF batağı diye bir şey yok? Vaktinde adamlar bizim için sakladıkları parayı "Siz kullanmayacaksanız başkasına verelim" dediklerinde Mozambik lideri "IMF bizden borç istedi" diye anlatmıştı. Ben gerçekten bu zihniyete hayranım. Al krediyi fabrika aç, sanayi aç, Saray'dan tasarruf et. Sorunlar kendiliğinden çözülmeye başlar.

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
IMF batağı diye bir şey yok? Vaktinde adamlar bizim için sakladıkları parayı "Siz kullanmayacaksanız başkasına verelim" dediklerinde Mozambik lideri "IMF bizden borç istedi" diye anlatmıştı. Ben gerçekten bu zihniyete hayranım. Al krediyi fabrika aç, sanayi aç, Saray'dan tasarruf et. Sorunlar kendiliğinden çözülmeye başlar.
Hala anlamıyorsun kardeşim. O verilen para olta. Senin içişlerine yasal olarak karışma yöntemi. :) Hiç bulaşmaya değmez.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Hala anlamıyorsun kardeşim. O verilen para olta. Senin içişlerine yasal olarak karışma yöntemi. :) Hiç bulaşmaya değmez.
Nasıl karışacak mesela bana onu anlatır mısın? Sen düzgünce kontrol edersin, düzgün bir politika izlersen adam hiçbir şey yapamaz. Şu an Türkiye'yi tamamen batırsalar elde edebilecekleri bir şey yok zaten. Bu ülkede ne petrol var, ne doğalgaz var, ne kaynak var, ne işgücü var. O parayı Devlet'in giderlerine harcamayacaksın zaten, fabrikaya, sanayileşmeye, tarıma kullanacaksın problem çözülecek.

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Ekonomi iflas etti zaten dostum, kontrol edemiyorlar da halkı o yüzden sık sık gündem değiştiriyorlar. 2023'te hükümet değişirse bir an önce IMF'e gidilmeli.

Vaaay anasını ya :D Efsane bir çözüm önerisi İMF'den borç almak... ( Kimsenin aklına gelmemiştir. ) IMF ilk kuruldu 1944 te biz 1947 yılında İMF ile tanıştık İsmet İnönü zamanında 2013 te zor paçayı kurtardı ülke aradaki süreçte görüyorsunu halimizi... Muhalefetin ana amacı ve hedefi gene İMF'den borç almak. Ve o para ile fabrika açılacak sanmakta efsane bir bakış açısı. ( Olsa olsa 5-10 heykel dikerler anca. )

Not: Borç alan EMİR ALIR diye bir laf var duydun mu hiç !!! Adam sana borç verdimi onu nereye kullnacan nasıl kulanacan ne alacan ne almayacana kadar sana dayatıyor.

berke0007777

Doçent
Reaksiyon puanı
654
Vaaay anasını ya :D Efsane bir çözüm önerisi İMF'den borç almak... ( Kimsenin aklına gelmemiştir. ) IMF ilk kuruldu 1947 yılında İMF'den borç aldık İsmet İnönü zamanında 2013 te zor paçayı kurtardı ülke aradaki süreçte görüyorsunu halimizi... Muhalefetin ana amacı ve hedefi gene İMF'den borç almak. Ve o para ile fabrika açılacak sanmakta efsane bir bakış açısı. ( Olsa olsa 5-10 heykel dikerler anca. )

Not: Borç alan EMİR ALIR diye bir laf var duydun mu hiç !!! Adam sana borç verdimi onu nereye kullnacan nasıl kulanacan ne alacan ne almayacana kadar sana dayatıyor.
Anlatamıyorum ki arkadaşa. Hala o parayla Fabrika açarsın diyor.

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Eğer Faizleri düşüreceklerse doların ivmesi haliyle yukarıya dönük olur hep.
Lakin Hazır turizm sezonu açılmışken aşılamayı da düşünerekten faizleri indireyerek dolar girişi ile faiz indirimi arasında dengeleme yapmak isteyebilirler.
Bundan bir kaç sene önce İlk defa Cumhuriyet tarihinde Cari fazla verdik.Çok değil bir kaç sene önce bunu yapabilmişiz.O vakit içerideki dolar dışarı çıkmadığı için içeride kaldığı için üstüne bir miktar daha dolar girişi olduğu için piyasalarda dolar 5 bandına kadar düştü.
O zaman ithalatta da bir nebze düşüş olduğu için bu cari fazlayı vermemiz gayet normaldi.Lakin yine de piyasa bunu olumlu karşıladı.

IMF'den biz 23.5 Milyar borç almışız.
23.5 Milyar dolar az para değil.Bununla fabrika da açılır.Organize sanayi bölgeleride...
Lakin iş ödemeye gelince sorun yaşarız.Hem borç harç ile ülkeye yararlı bir şey katmak sizce gurur duyulacak bir şey mi?
Borç ile Ev alırsın.Araba alırsın.Dükkan alırsın.
Lakin ''Bağımsız bir ülke'' yapamazsın.Sen bağımsız olduğunu zannedersin.Lakin her zaman seni tutan bir pranga vardır ayağında.

En mantıklı iş Faizleri Ağustos-Eylül gibi indirip Turizmden gelen para ile burada bir dengeli bir ekonomi politikası izlemek.
Şaaakkk! bir anda Faizleri 200 baz puan indirirsen Dolar 9,5 bandını görür.

theterminator92

Doçent
Reaksiyon puanı
252
Vaaay anasını ya :D Efsane bir çözüm önerisi İMF'den borç almak... ( Kimsenin aklına gelmemiştir. ) IMF ilk kuruldu 1944 te biz 1947 yılında İMF ile tanıştık İsmet İnönü zamanında 2013 te zor paçayı kurtardı ülke aradaki süreçte görüyorsunu halimizi... Muhalefetin ana amacı ve hedefi gene İMF'den borç almak. Ve o para ile fabrika açılacak sanmakta efsane bir bakış açısı. ( Olsa olsa 5-10 heykel dikerler anca. )

Yani bizde İran gibi bağımsız, bölgesinde güç sahibi olan ama halkının perişan olduğu bir ülke mi olalım? Benim zoruma gidiyor açıkçası, tüm dünya para basarken biz sürünüyoruz, bunun gibi saçma sapan siyaset konuşabiliyoruz sadece. AB, Yunanistan'a borç verdi diye, Yunanistan sömürge haline mi geldi? Yunanistan'ın turizm gelirlerinden pay almaya mı başladılar? Yunanistan baya baya toparlanıyor. Şu Sevr sendromundan vazgeçin artık lütfen. Vaktinde krizden ülke kalkındırılacak diye fabrikalar satıldı, özelleştirildi o zaman dediniz mi noluyor diye?

Son düzenleme:

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,064
Yani bizde İran gibi bağımsız, bölgesinde güç sahibi olan ama halkının perişan olduğu bir ülke mi olalım? Benim zoruma gidiyor açıkçası, tüm dünya para basarken biz sürünüyoruz, bunun gibi saçma sapan siyaset konuşabiliyoruz sadece. AB, Yunanistan'a borç verdi diye, Yunanistan sömürge haline mi geldi? Yunanistan'ın turizm gelirlerinden pay almaya mı başladılar? Yunanistan baya baya toparlanıyor. Şu Sevr sendromundan vazgeçin artık lütfen. Vaktinde krizden ülke kalkındırılacak diye fabrikalar satıldı, özelleştirildi o zaman dediniz mi noluyor diye?

Açıkçası benimde para için her şeyi yaparım en önemli şey para her değerimi satarım denmesi zoruma gidiyor onu ne yapacaz !

Sizin için hayatta paradan daha önemli şeyler yok mu mesela !

Not: Serv sendromu ne alaka bu arada ? Serv i kabul eden birisi ben Türküm diye gezmesin zaten. Hatta Lozan bile bu millete bir iki beden dar gelen bir anlaşma bana göre :(

''Wolfred1ght''

Profesör
Reaksiyon puanı
2,290
Yunanistan baya baya toparlanıyor.

Yunanistan'a verilen paranın haddi hesabı yok agam. Bir Avrupa birliğinden bir Dünya bankası arasında mekik dokuyorlar.Ara sıra para çıkışmayınca Almanya'ya gidip eski günlere bedel para da kopartıyor hani.

Bir de üzerine pandemi girince işler iyice kesatlaştı tabi.
Daha bir kaç ay önce Yunanistan'a Türkiye düşmanlığı aşılayan Fransa 2,5 Milyar dolarlık savaş uçağı sattı garibime.Tabi dolduruşa getirdiğin kişiye kitle kitleyebileceğin kadar borcu.
Ama ödeyemezse borçlandığı ülke topraklarında istediği yere üste kurar.Olmadı limanlarını satın alır.

Netice de Borç ile ihya olunmaz.
Biz kalkınmayalım,İlerlemeyelim,güçlenmeyelim mi diyoruz?
Hayır, Tam tersi bu işlerde hep başta gelelim.
Lakin borç harç ile bu yürümez.

Dontachi

Asistan
Reaksiyon puanı
243
Açıkçası benimde para için her şeyi yaparım en önemli şey para her değerimi satarım denmesi zoruma gidiyor onu ne yapacaz !

Sizin için hayatta paradan daha önemli şeyler yok mu mesela !

Not: Serv sendromu ne alaka bu arada ? Serv i kabul eden birisi ben Türküm diye gezmesin zaten. Hatta Lozan bile bu millete bir iki beden dar gelen bir anlaşma bana göre :(
"Sevr antlaşmasını kabul eden Türküm diye gezmesin." Kısmına katılıyorum hocam. Az bir beynini kullanan insan bile maddeleri okuyup, kabul etmenin ne kadar zararlı ve bitirici olduğunu anlar.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
OKONOMO son 10 yıldır sürekli atakta. Sayelerinde altın, euro, dolar her gün biraz daha ileri gidiyor. Her gün yeni rekorlar kırıyoruz.
Yaz kızım; Temmuz ayında € 12.00/ $ 10.00