Eko. sistem tavsiyesi

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18

7/24

Profesör
Reaksiyon puanı
51
Size de hayırlı günler, sistemi ne amaçlı toplamak istiyorsunuz, oyun için mi ?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ev bilgisayarı oyun amaçlı değil..ekonomik olması önemli..
yakın veya düşük fiyata performans fark ettirecek öneriler olabilir mesela

Black_ICE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
140 TL AMD - ATHLON II X3 2.7 GHZ (yada 108TL AMD Athlon II X2 240 AM3 )
130 TL Biostar TA-785GE (128mb dahili ekran kartı üzerinde mevcut)
85 TL GSKILL VALUE DDR2-800MHZ CL5 2GB DIMM
40 TL SONY AD-5240S-0B 24X8X20XDVDRW DL SİYAH SATA CDRW / DVR
75TL aopen 300w
toplam 470 TL + monitör :)
amd alternatifini düşünmek sizin açınızdan güzel bir fikirdir neden düşünmüyorsunuz? hem aynı fiyata hem daha hızlısı hem daha fazla çekirdeklisi :) ama eğer işlemciden biraz fiyat kırabilirsem derseniz Sempron 140 63tl ye güzel bir alternatif olabilir.
anakarta ilerde geliştirmeye müsaittir oyun bilgisayarı olmayacak demişsiniz ilerde karar değiştirirseniz sadece ekran kartı almak işinizi görür
diğer bir alternatif de LCD monitör olması gerekir bence tamam başlangıç maliyeti CRT monitörlerin daha ucuz olabilir ama monitör bilgisayar her açıldığında açılmak zorunda olan bir alettir ve bunun CRT olup fazlada elektirik tüketimiyle sizin cebinize uzun vadede zarar ettirecektir. şöyle 200tl ye AOC 931SWL 18.5 LCD 5MS SYH güzel bir alternatif olabilir sizin açınızdan. eğer bütçenizi zorlayabilirseniz çok güzel olur

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
@ Black_ICE

tavsiye için teşekkürler.. intel'in işlemci özelliklerini az çok araştırdığım için onu tercih ettim. bir de amd yi araştırmaya üşeniyorum doğrusu..x2 x3 anlamlarını bilmeyince kafam karışıyor :)
biostar t serisi övülüyor ama gigabyte düşünüyordum ben. neden gigabyte yerine biostar?
---
tamam AMD yapalım o zaman ;)
3 çekirdek 2 çekirdek çok farkeder mi..programlar/windows/linux kullanabiliyor mu bu çekirdekleri :)
gigabyte anakartlarda dahili ekran kartı paylaşımlı 256 mb var diye biliyorum..biostar da paylaşımsız mı 128 mb..ram'den alarak arttırılabiliyor mu?
---
amd athlon II x3 'ün 2.7 ghz 135 tl / 2.9ghz olanı 145 tl. 2.9 daha ekonomik gibi ! tabi sonu yok bunun :D

Black_ICE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ Black_ICE

tavsiye için teşekkürler.. intel'in işlemci özelliklerini az çok araştırdığım için onu tercih ettim. bir de amd yi araştırmaya üşeniyorum doğrusu..x2 x3 anlamlarını bilmeyince kafam karışıyor :)
biostar t serisi övülüyor ama gigabyte düşünüyordum ben. neden gigabyte yerine biostar?
---
tamam AMD yapalım o zaman ;)
3 çekirdek 2 çekirdek çok farkeder mi..programlar/windows/linux kullanabiliyor mu bu çekirdekleri :)
gigabyte anakartlarda dahili ekran kartı paylaşımlı 256 mb var diye biliyorum..biostar da paylaşımsız mı 128 mb..ram'den alarak arttırılabiliyor mu?
---
amd athlon II x3 'ün 2.7 ghz 135 tl / 2.9ghz olanı 145 tl. 2.9 daha ekonomik gibi !
sizin parçalarınızın toplam fiyatına göre bir fiyat belirlemeye çalıştım o yüzden daha ucuz parçalar seçmeye çalıştım. anakartlar aralarında uçurum kadar fark olmayacaktır çünkü güney ve kuzey köprüleri AMD cipset olduğundan üreticiden üreticiye göre değişen küçük farklar olur. anakartların da bazı modellerde ram var bazıları sizin sisteminizin ram'in den kullanıyor ama bu iş birazda zevk meselesi siz aldığınız da o anakartı ve diğer parçalarını severseniz bilgisayar kullanmaktan daha çok zevk alacağınızı düşünüyorum :)
Şu suralar benim de toplamayı düşündüğüm ve beğendiğim sistem aşağıdaki gibidir. Bütçenizi zorlayacağını düşündüğümden bu sistemi yazmadım ama bakmak isterseniz
142TL MSI 785GM-E51
100TL TEAM Elite (TM3E13332G), 2 GB DDR3-1333MHz, CL9
146TL AMD Athlon II X3 435
127TL AKASA GENESIS 450W
247TL PHILIPS 220AW8FB 22" LCD
252TL 1 GB HIS Radeon HD 5750 iCooler
(450w olmasının sebebi orta seviye ekran kartı koyamayı planladığım için watt olarak yüksek olanını seçtim)
msi anakartın bu modelinin avantajı "core unlock" ve "ddr3 ram" olduğundan seçimi bu yönde yapmayı düşünüyorum eğer bütçeniz yeterse ben bu sistemi size önerebilirim. ve sizi uzun bir süre götürebilir. x3(3 çekirdekli demek) amd işlemcisinin yanında şansınız da yaver giderse firma tarafından kapatılan çekirdek eğer bozuk değilse 4 çekirdekli bir işlemciye dönüşebilir :) tam bilmiyorum ama bazı x2 işlemcilerde de bu olay olabilir :)
çoklu çekirdek çoklu uygulama çalıştırırken işinize hız olarak düşüktür ama işlemleri çekirdekler arasında paylaştırdıkları için çoklu işlemleriniz daha kısa sürede bitebilir :)

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
sistemi kendim için toplamadığımdan tam da karar veremiyorum nereden kıssam nereye eklesem :)
bütçesi kısıtlı (400-500) olan birine toplayacağım inş. lcd ekran onun için düşünmedim sürekli açık olmayacağından (tahminen)..

sempron, 1gb ram ve biraz da anakarttan kıssam da LCD yapsam ayıp olur mu :D
çoklu işlem ihtiyaçları olmayacağından sempron işlemci işlerini görmez mi?
gerekirse sonradan ram takviyesi olur.

Black_ICE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sistemi kendim için toplamadığımdan tam da karar veremiyorum nereden kıssam nereye eklesem :)
bütçesi kısıtlı (400-500) olan birine toplayacağım inş. lcd ekran onun için düşünmedim sürekli açık olmayacağından (tahminen)..
sempron, 1gb ram ve biraz da anakarttan kıssam da LCD yapsam ayıp olur mu :D
çoklu işlem ihtiyaçları olmayacağından sempron işlemci işlerini görmez mi?
gerekirse sonradan ram takviyesi olur.
o zaman anakart ve ram den kısabildiğiniz kadar kısmaya bakın hatta o zaman LCD ye bile gerek kalmaz ucuz olsun idare etsin yeter mantığı iyidir :) bu mantıkta minik platformlar var downloadlar yada medya oynatıcı gibi kullanmak için atom işlemcili anakartlar var onlara da yönelebilirsiniz?

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
yok o kadar da değil :)..sempron işlemci internet, film izleme veya basit oyunlarda çok farkeder mi pratikte..sonuçta 2.7 ghz iki işlemci de...1 gb da çok program açılmazsa fark oluşturmaz..ileride deneyim kazandıkça bilgisayar kullanımıda ram takviyesi de olur..

Black_ICE

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yok o kadar da değil :)..sempron işlemci internet, film izleme veya basit oyunlarda çok farkeder mi pratikte..sonuçta 2.7 ghz iki işlemci de...1 gb da çok program açılmazsa fark oluşturmaz..ileride deneyim kazandıkça bilgisayar kullanımıda ram takviyesi de olur..
Film varsa işin içinde LCD de olması gerekir bence :) sempron işlemci yetecektir fakat 1gb ram bence yetersiz gelebileceğini düşünüyorum şimdiki işletim sistemleri belli bir kısmını kullanıyor size kullanabilecek bir şey kalmıyor.. şu linki bir incelerseniz size yardımcı olacaktır :)