Ekmeğimizle de oynuyorlar

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Geçenlerde Gündem başlığında açılan Gıda'da hile yapan firmalar afişe edildi, haberini takiben, o konuya yorum olarak eklediğim Allahın nimeti, ekmek'te bakın neler oluyor.

Gramajda yapılan hilelerin ardından gıda sahtekarlarının yeni yöntemi ekmeğe renk veren boyalar..
Kepekli ve çavdar diye yediğimiz ekmeklerin bir çoğunun boya katılarak rengi değiştirilmiş ekmekler olduğu ortaya çıktı.

Yediğimiz ekmeğin gerçekten kepekli olup olmadığını ayırt etmek ise oldukça zor.

A Haber Muhabiri Sefer Ayçe konuğu Ekmek Sanayi İşverenler Sendikası Başkanı Birol Yılmaz'a ekmek alırken nelere dikkat etmemiz gerektiğini sordu.

Yılmaz şöyle konuştu:

Tüketici daha fazla alsın diye de, ekmek esmer görünsün diye de boya, renklendirici, tatlandırıcı katılıyor. Gönlüm böyle birşey yok demek isterdi ama malesef bugün 200 binin üstünde kaçak ekmek gelmektedir. Dışarıdan kaçak yollardan, merdiven altlarından, Balıkesir'den, Urla'dan,Manisa'dan, Salihli'den, Uşak'tan, Afyon'dan kayıt dışı ekmek gelmektedir. Ayrıca uygun olmayan poşetlerin içerisine konup bakkallarda bu ekmek satılmaktadır.

Poşetsiz olduğu zaman belediye topladığı için etiketsiz, ambalajsız, yazısız çöpten geri dönüşümle elde edilmiş ambalajın içerisine konularak satılmaktadır. Malesef bugün bu denetimler yapılmamaktadır.

Vatandaş nasıl ve nelere dikkat etmeli? Eğer bir bakkaldan veya süpermarketten alınıyorsa etiketli ambalajlı ürünler ve markalar tercih etsinler artı en yakın fırında tezgaha giderek, tezgah fırınlarından bu ekmeği almalarını tavsiye ediyorum.

Altılı-yedili ekmek, şu yörenin ekmeği diyerek vatandaşa cami önlerinde, pazarda, sokakta satılıyor bunlara dikkat edilmeli.

Bugün iyi bir ekmeğin 1 liranın altında olmaması gerekmektedir. Malesef 50 kuruşa, 60 kuruşa, 70 kuruşa ikili üçlü satılmaktadır.

Kaynak : http://gundem.milliyet.com.tr/ekmeg...etay/17.04.2012/1529431/default.htm?ref=yahoo

Hükümetimiz olayları seyrededursun, bu Ekmek Sanayi İşveren Sendikası da olaylara mühahale etmek yerine sadece demeç vermekle yetiniyor sanıyorum

Ay Parçası

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Allah cezalarını versin onu yeme bunu yeme ne yiyecek millet yahu iyice suyunu çıkardılar

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Oynasınlar bakalım, istedikleri ile oynasınlar.Unutmasınlar, burada bir şeyler ile oynar kazanırlar ama,

bunun yarını da var, bunun kıyamet günü de var.O gün biz oynarız onlarla.

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
daha 26 yaşındayım ama emin olun 80 yaşındaki dedem bile benden daha sağlıklı. yılın yarısını malum salgın hastalıklarla ve halsizliklerle geçiriyorum. en ufak ceyran çarpmasında araba çarpmışa dönüyorum. dün yeğenle bilek güreşi yapayım dedim sabaha kadar kolumun ağrısından yatamadım. sizlerinde benden çok farklı olduğunu düşünmüyorum çünkü çevremdeki yaşıtlarım da benzer sorunlarla boğuşuyor.

şehirde yaşayıpta memleketten gelen herhangi bir yiyeceği tatmamış olan kişi kesinlikle hayatında hiç gerçek bir yiyecek yememiştir. yapay yaşıyoruz...:hammer:

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
daha 26 yaşındayım ama emin olun 80 yaşındaki dedem bile benden daha sağlıklı. yılın yarısını malum salgın hastalıklarla ve halsizliklerle geçiriyorum. en ufak ceyran çarpmasında araba çarpmışa dönüyorum. dün yeğenle bilek güreşi yapayım dedim sabaha kadar kolumun ağrısından yatamadım. sizlerinde benden çok farklı olduğunu düşünmüyorum çünkü çevremdeki yaşıtlarım da benzer sorunlarla boğuşuyor.

şehirde yaşayıpta memleketten gelen herhangi bir yiyeceği tatmamış olan kişi kesinlikle hayatında hiç gerçek bir yiyecek yememiştir. yapay yaşıyoruz...:hammer:

Dostum, maç izliyorsun, görüyorsun sahadaki daha 20 ila 27 yaşlarındaki futbolcuları değil mi?
Ki, onlar has kulüplerin has mutfaklarından besleniyorlar.
Ama maç esnasında en ufak temasta lifi atıyor, tendonu kopuyor.
Hem de su geçirmez top, su tutmaz forma, ayakkabı vb. ile.
Ben amatörce futbol oynadım.
Burada, Kadıköy'de Fransız Saint Josef Lisesinin beton bahçesinde.
Dört, beş yıl her Pazar maç yaptık. Daha kolu, bacağı kırılan, tendonu atan bir tek kişi hatırlamıyorum.
Hem de dikişli toplarla, hem de keslerle, hem de düşe kalka.
İnan olsun sakatlanan yok.

Biz her şeyin hasını yedik.
Bahçeden meyva, tarladan sebze, denizden balık.
Şimdi 3-4 yaşında çocuğu olan arkadaşlarımıza yüreğim sızlayarak bakıyorum.
Ne yedirirsin o çocuğa?

Dahası, ithal bebek mamalarından da şüpheleniyorum aslında.
Bizlere bu beslenme statüsünü reva görenlerin, o tür yiyeceklere de hiç bir zaman gerekli özeni göstermediklerine gözüm kapalı yemin edebilirim.
Bir araştırılsın, neler patlak verir sadece Allah bilir.

Jibbs

Doçent
Reaksiyon puanı
3
herkez 3 kuruş fazla kazanma peşinde
ne değişirki az kazanıp helalinle iş yapıp bir ömür yemek varken...

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ekmekle bile oynuyorlar, bu nasıl iştir :(
Sana işin gerçeğini söyleyeyim dostum.
Son on yıldır, Allah, Peygamber, din, iman gibi terimler, sadece sözde kaldı.
Artık Kıble'ye dönmüyoruz, para neredeyse ona dönüyoruz.
Halk olarak halimiz ondan dolayı hep böyle trajikomik.
İnsanda Allah korkusu olmazsa, sonuçları böyle olmaya mahkumdur.
Zaten bir nebze Allah korkusu olabilse vicdanlrda, inan fazla kanuna bile gerek yok.

pcwolf

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
33
O şekilde ekmek yemişsem, her mili gramı onlara kat kat zehir zıkım olur inşallah, insanlık denen şey eskide kalmış..