Ek Sürücüler ve Bir Kaç Sorun

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntuya yeni geçtim, ek sürücüler e tıkladığımda hiçbir şey açılmıyor. sanırım bu ek sürcüler, win xp te olan aygıt yöneticisi gibi bir şey ama açılmıyor. hoparlörden ses alamadım ve tv kartı tanıtmak istiyorum. bu ek sürücüler nasıl çözülür.

ikincisi; ubuntuyla hazır yüklenen firefoxu güncelleyemedim. bu yüzden mozillanın sitesinden türkçe firefox-20.0.tar.bz2 'yi indirdim. ama bunun windowsta olduğu gibi kurulumu yapılamıyor. ancak sadece klasör içinden çalıştırabiliyorum.

üçüncüsü; ses codec i yükleyeceğim neyi tavsiye edersiniz.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
497
Ek sürücüler için terminalde şu komutu kullanabilirsiniz:
jockey-text --list

Eğer bu komuttan herhangi bir çıktı almıyorsanız yükleyebileceğiniz ek sürücü yok anlamına geliyor.

Hoparlörden ses alamıyorsanız bu durum ses ayarlarından kaynaklanıyor da olabilir. Sisteminizde yoksa pulseaudio ve pavucontrol yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bunları yükledikten sonra oturumu kapatıp yeniden açın ve sonra yine ses yoksa görev çubuğundaki menüde (başlat menüsünde) Ses ve Görüntüye girip PulseAudio ses denetimini açın (Çalıştıra veya terminale girip pavucontrol yazarak da çalıştırabilirsiniz). Çıkış aygıtlarındaki portu değiştirdiğinizde ses geliyor mu kontrol edin.

Kullandığınız tarayıcının son sürümünü dediğiniz biçimde .tar.gz olarak indirip home dizinine kurabilirsiniz. Bu durumda Yardım menüsünde hakkındaya girdiğinizde daha güncel bir sürüm varsa otomatik olarak güncelleme yapılabiliyor.

VirtualDub

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ek sürücüler için terminalde şu komutu kullanabilirsiniz:
jockey-text --list

cevap için teşekkürler. ubuntu'yu güncelledim ve hoparlörden ses alıyorum. ama bu sefer grub 2 önyükleyici bozuldu, bu sebeple ubuntu'ya ulaşamadığımdan yazdığınız "jockey-text --list" deneyemedim.

Xycodi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ubuntu ek sürücülerde bende de sıkıntı yarattı. kubuntu kullanıyorum rahatım.